Haku

Ohjaustekniikkaa ilman melua

Äänenvaimennus kytkentäkaapeissa ja koteloissa

  • Vähemmän esim. tuulettimien, prosessorien tai jäähdytysjärjestelmien aiheuttamaa melua
  • Paremmat työolosuhteet ja parempi turvallisuus
  • Ääniabsorbentit yleisten palosuojausmääräysten mukaisesti
  • Äänenvaimennusta CNC-teknologialla yksilöllisesti sinulle valmistettuna

Tästä saat lukea lisää kytkentäkaappien ja koteloiden äänieristyksestä.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Product Finder

Optiikka

Sileä pinta

Strukturoitu pinta

Huopapinta

Melun lähde

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmaääni, korkeataajuinen

Rakenteista kantautuva ääni

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Äänieristys kytkentäkaapissa ja kotelossa

Kytkentäkaapit tai muut vastaavat asennukset, joissa on sähkökomponentteja saavat kytkettynä ollessaan aikaan ääntä, joka joissakin tapauksissa voidaan kokea häiritseväksi. Kotelot, jotka useimmiten ovat kevyttä peltiä tai muovia, alkavat nopeasti värähtelemään ja pitämään ärsyttävää ääntä. Jos tästä melukuormituksesta tulee liian suuri, kytkentäkaappiin kannattaa tehdä jälkikäteen äänieristys.

Ennen kaikkea teollisuuskäytössä, missä lukuisat koneet ja laitteet nostavat äänenpainetason korkealle, on usein voimassa lakisääteiset asetukset (esim. työsuojeluasetukset, melusuojausmääräykset), jotka vaativat toimenpiteitä äänenvaimennuksen suhteen.

Surinaa, hyrinää, kohinaa. Jos kytkentäkaapista kuuluvista äänistä tulee häiriötekijä, on kotelon eristys hyvä mahdollisuus välttää melu.
Kytkentäkaapin äänieristys laskee äänenpainetasoa.

Miten kytkentäkaapit ja kotelot saa eristettyä oikein?

Ensiksi tulee selvittää tarkasti, mikä aiheuttaa melun. Tämän jälkeen voidaan löytää sopiva menetelmä kytkentäkaapin äänieristykseen. Jos melu syntyy joistakin osista, kuten tuulettimista tai prosessoreista, suoran äänen (ilmaäänen) absorbointiin käytetään tällöin äänieristemattoja. Mikäli ääni tulee sitä vastoin kotelon tärinästä tai materiaalivärähtelyistä (runkoääni), kytkentäkaappi kannattaa tällöin varustaa tärinää estävillä eristeillä.

Ääniabsorbentit suoraa ääntä/ilmaääntä vastaan

Suoran äänen absorboimiseksi kytkentäkaapin kotelo tulee verhota avosoluisilla äänieristematoilla. Tällaisia ovat esimerkiksi sileäpintainen akustiikan äänieristematto tai teknisen eristyksen nuppumainen vaahtomuovi. Koteloon osuva ääni johdetaan syvälle absorbentin sisään ja neutraloidaan.

Ääniabsorbentit, joissa on erikoisvalmisteinen pintalaminointi, suojaavat herkkiä osia lisäksi lialta ja pölyn tarttumiselta. Tämä on nimenomaan teollisuudessa tärkeää. Esimerkiksi kestävällä tekstiilipinnalla verhotut akustiikkalevyt ovat hyvä ratkaisu.

Jotta asennus olisi helppoa myös ahtaissa koteloissa ja vaikeissa paikoissa, kaikki aixFOAM-ääniabsorbentit ovat saatavissa myös kätevän liimapinnan kanssa.

Koteloiden tärinän vaimennus, materiaalivärähtelyjen poistaminen

Kytkentäkaapin materiaalivärähtelyjen vähentämiseksi on kotelon materiaalia vahvistettava. Puhumme tässä tapauksessa tärinä-äänien vaimennuksesta. Kytkentäkaapin tärinä-äänien vaimennuksessa on suositeltavaa käyttää elementtejä, joiden ominaispaino on suuri. Kyseeseen tulevat ennen kaikkea akustiikkaraskasmatosta valmistetut tärinänestomatot.

Tässä raskaassa akustiikkakalvossa on keskimääräistä suurempi neliömetripaino. Se on hyvin ohutta ja erittäin joustavaa. Ohutseinäiset kotelot verhotaan mieluiten kokonaan liimapinnallisella kalvolla.

Kun ei haluta eristää pelkästään materiaalivärähtelyjä, vaan samalla myös suoraa ääntä, raskasmattoon voidaan yhdistää lisäksi huokoinen ääniabsorbentti, joka on akustiikkavaahtomuovia.

Tuotesivultamme voit tilata haluamasi äänieristematot suoraan tehtaalta akustiikkaraskasmattoa olevalla laminoinnilla valmiiksi varustettuna. Valitse vain sitä varten kyseinen vaihtoehto.

Liimapintainen akustiikkaraskasmatto soveltuu mitä parhaiten kytkentäkaapin tärinävaimennukseen.
Kytkentäkaapin tärinävaimennus helpoksi tehtynä: Joustavalla, liimapintaisella tärinää estävällä akustiikkaraskasmatolla voidaan vähentää tärinää ja materiaalivärähtelyjä nopeasti ja helposti.

Lämmön kehittyminen ja palosuojaus kytkentäkaapin äänieristyksessä – mitä on otettava huomioon?

Kytkentäkaappien äänieristyksessä on lämmön kehittymisellä tärkeä merkitys. Kotelon sisällä olevat monet tekniset osat sekä niiden ahdas sijoittelu lisäävät oikosulun sekä ylikuumenemisen vaaraa.

Jotta lämmön kehittyminen ja palonriski pysyy mahdollisimman pienenä, on ääniabsorbentit sijoitettava kytkentäkaapissa riittävän etäälle komponenteista. Ota kaapin eristyksessä huomioon lisäksi riittävä ilmantulo, mutta myös vastaava lämmön poistuminen. Näin vältetään lämmön patoutuminen kotelon sisään. Joskus saattaa olla järkevää asentaa äänieristyksen lisäksi erillinen ilma- ja jäähdytyskanava koteloon.

aixFOAM-äänieristematot ovat saatavissa myös eri palosuojaluokissa, millä varmistetaan, että tositilanteessa turvallisuudesta on pidetty huoli. Engineer Line-luokituksemme ääniabsorbentit, joilla on korkein palosuojaluokka DIN 4102 B1, sopivat erittäin hyvin kytkentäkaapeissa ja koteloissa käytettäviksi. Ota selvää mahdollisista palosuojamääräyksistä jo kytkentäkaapin suunnitteluvaiheessa.

Korkeimman palosuojaluokan aixFOAM-ääniabsorbentit soveltuvat erityisesti kytkentäkaappeihin, koteloihin ja kaikkiin komponentteihin, joissa kehittyy lämpöä.
Korkeamman palosuojaluokan ääniabsorbentit pitävät huolen turvallisuudesta palon syttyessä.

Miksi aixFOAM-ääniabsorbentit ovat paras ratkaisu kytkentäkaapin tai kotelon äänieristykseen?

Korkealaatuisten ääniabsorbenttien valmistajana tiedämme, kuinka tärkeää tehokas äänieristys on kytkentäkaapissa tai -kotelossa. Vastataksemme näihin vaatimuksiin olemme kehittäneet ääniabsorbentteja, jotka soveltuvat nimenomaan tähän tarkoitukseen.
Kuvake äänenvaimennin mittatilaustyönä
Valmistus
vakiomallina tai
yksilöllisesti
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Kuvake äänenvaimentimen kestävyys
Suojaa
lialta ja
nesteiltä
Yli 60 vuoden kokemuksen ja ääniabsorbentiemme jatkuvan optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään tehokkaita ja joustavia akustiikkaelementtejä, jotka soveltuvat ihanteellisesti kytkentäkaappeihin ja -koteloihin. Ne vähentävät materiaalivärähtelyjä ja melua ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa sekä eri materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta profiilista. Erilaisten asennusvaihtoehtojen, kuten kätevän liimapinnan, avulla ääniabsorbentit voidaan helposti kiinnittää koteloihin ja kytkentäkaappeihin.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae kytkentäkaappeihin ja koteloihin sopiva äänieristys!

Oli sitten kyseessä jälkivarustelu tai kytkentäkaapin rakennus: Valitse nyt kytkentäkaappien ja koteloiden aixFOAM-tuotteistamme sopivat äänenvaimennusmatot tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi ja auttavat löytämään parhaan ratkaisun vaatimuksiisi.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimentimet ohjauskaappeihin ja koteloihin

Täältä löydät sopivan äänieristyksen kytkentäkaappiin.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout