Haku
aixFOAM Nuppuprofiloitu - Nuppujen avulla melua vastaan

aixFOAM-ääniabsorbenttien eri paloluokat

Akustiikkalevyt, joissa ei ole palosuojausta

Akustiikkalevyjä, joissa ei ole palosuojausta, käytetään usein paikoissa, joissa palontorjuntatoimenpiteet eivät ole tärkeitä. Harkitse käyttöpaikan ja sovelluksen mukaan (lähellä sähköosia, pistorasioita, lämmitys, jne.), tarvitsetko palosuojauksella varustetut ääniabsorbentit. Laadukkaiden äänieristyselementtien valmistajana tarjoamme mitä erilaisimpiin paloluokkiin kuuluvia ratkaisuja aina vaikeasti syttyviin, standardin DIN 4101 B1 mukaisiin akustiikkaelementteihin asti. Suosittelemme asiakkaitamme aina kysymään tästä asiasta neuvoa asiantuntijalta, arkkitehdiltä tai rakennusviranomaiselta, jotta vältetään epäasianmukainen käyttö.

DIN 4102 B1

Standardissa DIN 4102 on määritelty rakennusaineiden ja rakennusosien palokäyttäytyminen. Se on perinteinen, rakennusasetuksiin liittyvä standardi, jossa on määritelty rakennusaineiden syttyvyysaste ja rakennusosien palonestokyky. Palosuojaluokka B1 on suurin mahdollinen palosuojausluokka, jonka akustiikkavaahto voi ilman ei-mineraalisten aineosien lisäystä saavuttaa. Tämän palosuojaluokan akustiikkavaahtomuovit ovat itsestään sammuvia. Niihin lukeutuvat verkkokaupassa myytävät Architect Line ja Engineer Line -alueen duromeerit vaahtomuovit. Kyseinen tarkastusstandardi on tästä ladattavissa.

DIN 4102 B2

Standardissa DIN 4102 on määritelty rakennusaineiden ja rakennusosien palokäyttäytyminen. Se on perinteinen, rakennusasetuksiin liittyvä standardi, jossa on määritelty rakennusaineiden syttyvyysaste ja rakennusosien palonestokyky. Palosuojaluokan B2 materiaalit ovat normaalisti syttyviä. Ne palavat kuitenkin hyvin hitaasti. Kyseinen tarkastusstandardi on tästä ladattavissa.

FMVSS 302 DIN 75200

Palosuojaluokan FMVSS 302 akustiikkavaahtomuoveja käytetään pääasiassa ajoneuvo- ja koneenrakennuksessa. Palosuojausaineen lisäyksen ansiosta niissä liekkien etenemisnopeus hidastuu palotapauksessa. (4 tuumaa/minuutti)
Kyseinen tarkastusstandardi on tästä ladattavissa.

UL94 HF1

UL 94, polymeeristen materiaalien palo-ominaisuuksien arviointia koskeva tarkastusmääräys on yksi tärkeimmistä edellytyksistä sähkölaitteiden ja muiden elektronisten sovellusten myynnissä USA:ssa, Kanadassa ja Meksikossa. Nämä akustiikkavaahtomuovit ovat itsestään sammuvia ja tippumattomia.
Kyseinen tarkastusstandardi on tästä ladattavissa.

FAR 25.853

Lufthansa Technik -laboratoriot ovat suorittaneet FAR 25.853 vertical burn -testin Hampurissa ja dokumentoineet sen Lufthansa Technik AG:n tarkastussertifikaattiin, tarkastusnumero 6040/2005. Kyseessä on Saksan ilmailuviraston (LBA) tunnustama hyväksyntä nimeltään Flammability Material Test Certificate FAR 25.853. Siinä koekappaleeseen suunnataan bunsenpolttimen liekki (800 C°) pystysuuntaan 12 sekunniksi. Liekin täytyy 15 sekunnin kuluttua sammua itsestään eikä liekki ole saanut levitä 8 tuumaa (203 mm) pidemmälle.
Kyseinen tarkastusstandardi (aixFOAM-akustiikkavaahtomuovin tarkastustulos) on tästä ladattavissa.

Toivomme sinun ymmärtävän, ettemme valmistajana voi tehdä mitään suositusta paloluokasta. Suosittelemme selvittämään tarvittavan paloluokan kyseeseen tulevissa paikoissa (paikalliset viranomaiset).

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout