Haku

Nautinto korville

Ravintoloihin, yökerhoihin ja baareihin tarkoitettu äänenvaimennuksemme kutsuu asiakkaat viihtymään.

  • Parantunut akustiikka ja hiljaisempi ympäristö helpottaa seurustelua
  • Miellyttävämpi jutteluympäristö ja laadukkaampaa viihtyisyyttä, jota asiakkaasi arvostavat
  • Eri väri- ja muotovaihtoehtoina saatavat kauniit ääniabsorbentit
  • Äänenvaimennusta yleisten palosuojausmääräysten mukaisesti
  • Ihanteellisia myös jo käytössä olevien tilojen sisustamiseen

Tästä voit lukea enemmän ravintoloiden, baarien, kahviloiden ja diskojen äänenvaimennuksesta.

Värikäs on kaunista.

Löydä oveesi aixFOAM-eristesarjan 20 kauniista väristä oma suosikkisi ja estä melun pääsy sisään.

Katso vaihtoehtoja!

Sopivat kehykset akustiikalle

Tehokas ääneneristys niin kaunista ja joustavaa kuin ei vielä koskaan – aixFOAM-akustiikkakehyksillä

Katso vaihtoehtoja!

Kaikki hyvä tulee ylhäältä

Katon ääneneristys: Tutustu absorbentti-levyihimme, kun haluat enemmän rauhaa ja kirkkaan akustiikan!

löydä nyt!

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Ovi

Lattia

Optiikka

Sileä pinta

Huopapinta

Strukturoitu pinta

Akustinen kangaspinta

Kiinnitysjärjestelmä

Itseliimautuva

Ripustusjärjestelmä

Asennuskasetti alumiinia, eloksoitua

Köysijärjestelmä

Tuotteet ilman kiinteää asennusta

Magneettinen

Melun lähde

Ilmaääni, korkeataajuinen

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmasta kantautuva ääni, matala taajuus

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Äänenvaimennus ravintolaan, baariin, kahvilaan tai diskoon

Miten ravintolaan, kahvilaan tai baariin pääsee syntymään huono akustiikka?

Musiikkia, puheensorinaa, astioiden kilinää, puhelimien pirinää. Kaikki nämä ovat tyypillisiä ääniä ravintola-alan arjessa ja niistä saadaan summaksi yksi asia – melu. Kovat materiaalit, kuten kivi, betoni, lasi tai puu lisäävät vielä jälkikaiunta-aikoja ja jälkikaiuntaa. Näihin pintoihin osuva ääni heijastuu takaisin huoneeseen ja jää pidemmäksi aikaa ilmaan. Tämä johtaa äänien kerrostumiseen ja saa äänenpainetason nousemaan korkeuksiin.

Jos äänenpainetaso on enemmän kuin 80 dB (A), vaikuttaa se käytännössä häiritsevältä ravintolassa tai baarissa. Jotta äänensä saisi kuuluviin tässä melussa, asiakkaat korottavat puhuessaan ääntään, jolloin syntyy lisää melua ja jatkuva kierre. Tätä nimitetään Lombard-ilmiöksi.

Kun pöydät jäävät tyhjiksi: Ilman äänenvaimennusta on akustiikka ravintolassa tai kahvilassa usein huono. Jälkikaiunta ja melu huonontavat ilmapiiriä, eivätkä houkuttele rentoutuneeseen seurusteluun ja nautiskeluun.
Ravintola, jossa ei ole äänenvaimennusta: Tuolit on nostettu pöytien päälle, eikä asiakkaita näy missään.

Miten äänenvaimennus voi parantaa huoneakustiikkaa ravintoloissa ja kahviloissa?

Akustiikkaelementtien ja absorbenttien käyttö ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa vähentää jälkikaiuntaa ja häiritsevää ääntä. Näin saadaan selvästi parannettua vuorovaikutusta ja puheen ymmärtämistä. Absorbentit vähentävät lisäksi melua. Näin ne tekevät tilasta hiljaisemman ja saavat asiakkaat viihtymään. Miellyttävä ympäristö, jossa on hyvä akustiikka, houkuttelee viipymään pidempään ja tulemaan uudemmankin kerran. Jatkuvasti korkea melutaso sen sijaan aiheuttaa stressiä ja on riski terveydelle.
Ravintolan tehokkaan äänenvaimennuksen ansiosta asiakkaat voivat seurustella rentoutuneesti.
Huoneakustiikalla on ratkaiseva vaikutus asiakkaisiin. Ravintolan, kahvilan tai baarin äänenvaimennus helpottaa puheen ymmärtämistä ja parantaa vuorovaikutuksen laatua. Asiakkaat viihtyvät pidempään ja tuntevat olonsa hyväksi.

Seinän tai katon akustiikkapurjeet tai ripustuskasetit

Huoneakustiikan parantamiseksi ravintolassa, kahvilassa, oluttuvassa tai baarissa on useita eri mahdollisuuksia. Järjestelmäratkaisujen, kuten akustiikkakaton, ohella myös riippuvien akustiikkaelementtien tai akustiikkapurjeiden käyttö on hyvä keino vähentää ääntä. Pöytien tai istuinalueiden yläpuolelle kiinnitettynä nämä äänensyöjät pysäyttävät melun heti sen lähteeseen.

Alumiinisissa ripustuskaseteissa olevat ääniabsorbentit ovat toinen vaihtoehto hyvän huoneakustiikan saamiseen. Absorbentit kiinnitetään köysijärjestelmällä tai värähtelytulpilla kattoon tai seinään ja voidaan myöhemmin myös jälleen ilman ongelmia irrottaa. Tämä on suositeltava ratkaisu ennen kaikkea vuokratuissa liiketiloissa. Mutta myös silloin, kun asiakkaille halutaan luoda vaihtelua muuttamalla usein tilojen järjestystä. Jos äänieristematot liimataan suoraan seinään tai kattoon, voi alustapintaan tai itse levyihin niitä irrotettaessa syntyä vaurioita.

Ripustuskasetteihin kiinnitetyt värikkäät ääniabsorbentit sulautuvat moderniin sisustukseen, vähentävät melua ja tekevät baarin, oluttuvan, kahvilan tai ravintolan akustiikasta paremman.
Ripustuskasetteihin kiinnitetyt värikkäät ääniabsorbentit ravintolan seinällä.

Näkymätön äänenvaimennus, kuuluvasti parempi huoneakustiikka

Äänieristelevyt voidaan yhdistää tilojen sisustukseen harkitusti näkyviksi akustiikkaelementeiksi. Mutta äänenvaimennus voidaan myös piilottaa melkein näkymättömiin ravintolassa, kahvilassa tai baarissa. Tällöin ääntä absorboivat vaimennuselementit voidaan asentaa pöytien tai tuolien alle. Kätevällä liimapinnalla varustetut levyt voidaan helposti leikata oikeaan kokoon ja liimata kalusteiden alle. Tällöin kannattaa ottaa huomioon, että akustiikkavaahtomuoviset levyt on asennettu niin, etteivät asiakkaat voi jatkuvasti koskea niihin sormillaan. Tällä ehkäistään ennenaikainen kuluminen.

Yksi erittäin kaunis ja tehokas äänenvaimennuksen menetelmä on kiinnittää levyt ravintolaan, kahvilaan tai baariin kokonaisen seinän peittäviksi. Siinä seinään liimataan sileitä ääniabsorbentteja ja sen jälkeen ne verhotaan muoviprofiilien avulla akustiikan erikoiskankaalla. Ääniaallot pystyvät läpäisemään akustiikkakankaan melkein esteettömästi. Tuloksena on erittäin hyvä äänen absorptio ja hienostunut ulkonäkö.

Miten äänieristys tai äänenvaimennus onnistuu diskossa tai yökerhossa?

Huoneakustiikan parantamisen suhteen diskot ja yökerhot muodostavat aivan omanlaisensa haasteen. Äänenlaadun halutaan ensinnäkin olevan sisällä mahdollisimman hyvä. Mutta toisaalta kovaäänisen musiikin ei tulisi siirtyä melukuormituksena ulos.

Musiikin sointia parantamaan tulisi tällöin käyttää, kuten edellisessä tekstissä kuvattiin, seiniin ja kattoon tulevia absorbentteja tai riippuvia akustiikkaelementtejä tai akustiikkapurjeita.

Vieraat juhlivat täysin musiikkiin uppoutuneina. Äänenvaimennus huolehtii optimaalisesta soinnista diskossa tai yökerhossa ja vähentää melua.
Diskossa tai yökerhossa oleva äänenvaimennus saa musiikin kuulumaan toivotulla tavalla juhlittaessa ja tanssittaessa. Äänieristys estää sen, ettei musiikista tule naapureille rasitetta.

Raskassarjalaiset diskon ja yökerhon melua vastaan

Sen estämiseksi, että melu leviää ulos, on huolehdittava äänieristykseen tarvittavista toimenpiteistä. Tätä varten on diskon tai yökerhon seinät ja katto äänieristettävä. Massaltaan mahdollisimman suuret ääniabsorbentit, kuten esim. akustiikkarouhepuristeet tai paksut ja sileät ääniabsorbentit, soveltuvat erityisen hyvin vahvistamaan rakennuselementtien materiaalia ja pysäyttämään äänen siirtymisen. Seinien ja kattojen eristäminen niin sanottujen tila-tilassa-konseptien avulla on myös erittäin tehokasta. Siinä diskon tai yökerhon seinien eteen asetetaan esimerkiksi kipsilevyä tai lastulevyä olevat väliseinät ja väliin jäävä tyhjä tila täytetään äänieristematoilla.

Äänenvaimennus ja palosuojaus ravintola-alalla

Diskoja, ravintoloita, yökerhoja, kahviloita ja baareja koskee tavallisesti – kuten myös muita julkisia ja liiketoiminnallisia rakennuksia – palosuojaluokka DIN 4102 B1. Luokituksesta ”Architect Line” löydät sellaisia ääniabsorbentteja, joiden palosuojaluokka on korkeampi. Suosituksemme: Ota ensin selvää liiketiloissasi voimassa olevista palosuojausmääräyksistä ja anna sitten asiantuntijoiden auttaa sinua sopivien tuotteiden valinnassa.

Miksi sinun kannattaa valita aixFOAM-äänenvaimennustuotteet ravintolaasi, kahvilaasi tai diskoosi?

Jotta voisit luoda asiakkaillesi houkuttelevan ja laadukkaan ilmapiirin, tarvitset äänenvaimennuksen, jossa hyvät äänenabsorptioarvot yhdistyvät kauniiseen ja moderniin ulkonäköön. Juuri tähän olemme aixFOAM-yhtiössä erikoistuneet! Tehokkaiden akustiikkaelementtien valmistajana annamme erityisen paljon arvoa absorbenttiemme korkealaatuiselle käsittelylle.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
aixFOAM-ääniabsorbentit vähentävät melua, parantavat huoneakustiikkaa ja ovat saatavissa erilaisina palosuojaluokkina ja materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta väristä ja pintaprofiilista. Asennusvaihtoehdot, kuten esimerkiksi kauniit alumiiniset ripustuskasetit, helpottavat absorbenttien kiinnittämistä ja ovat näyttävä elementti tilojen sisustuksessa.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae tehokas äänenvaimennus tiloihisi – suoraan ja edullisesti valmistajalta!

Valitse äänenvaimennustuotteesi mukavasti aixFOAM-verkkokaupasta tai ota yhteyttä suoraan suunnittelijoihimme. Neuvomme sinua maksutta ja annamme sitoumuksettoman tarjouksen ravintolaasi, kahvilaasi, baariisi, diskoosi tai yökerhoosi sopivista ääntä absorboivista akustiikkaelementeistä.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimentimet ravintoloihin, kahviloihin, baareihin ja diskoihin

Täältä löydät äänenvaimennustuotteet ravintolaan, kahvilaan, baariin, diskoon tai yökerhoon.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout