Haku

Ajamisen iloa ilman melua

Äänieristys ajoneuvojen valmistuksessa

  • Äänenvaimennus jälkivarusteluna autoihin, oldtimer-malleihin sekä raskaisiin maa- ja metsätalouskoneisiin
  • Vähemmän melua moottorista ja vähemmän ajoääniä
  • Koriosien, kuten pohjan, ovien tai katon, vähentyneet värähtelyt
  • Parempi rauha ja oleskelunlaatu ajoneuvossa

Lue tästä lisää ajoneuvojen äänenvaimennuksesta/äänieristyksestä.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Classic Line

Professional Line

Äänieristys autossa, ajoneuvossa ja ajoneuvovalmistuksessa

Kovaääninen tärinä, suhina ja värähtely. Henkilöautossa, matkailuautossa, oldtimer-mallissa, hyötyajoneuvoissa tai maatalouskoneissa vallitseva melu voi ajan mittaan käydä hermoille, mutta on myös riski terveydelle. Miksi usein nimenomaan vanhemmissa autoissa tai raskaissa kulkuneuvoissa melu on niin voimakasta ja mitä sille voi tehdä?

Mikä aiheuttaa melun ajoneuvoissa?

Ympäristön äänet, moottorin äänet ja renkaiden vierintä-äänet ovat osaltaan vastuussa kohonneesta melutasosta ajoneuvoissa. Tämän melun vaimentamiseksi ajoneuvojen valmistajat investoivat paljon äänieristyksen toimenpiteisiin ja uuteen teknologiaan, jolla poistaa ääniä. Kuitenkin nimenomaan vanhemmissa autoissa ja suurissa hyötyajoneuvoissa äänieristys on usein riittämätöntä.

Syynä siihen on tavallisesti ajoneuvon oma rakenne. Moottorin murina aiheuttaa tärinää, joka välittyy korin suuriin peltirakenteisiin (esim. oviin, pohjalevyyn, kattoon) ja saa ne värähtelemään. Jos näitä elementtejä ei ole eristetty riittävästi, värähtelyt siirtyvät runkoäänenä ajoneuvon läpi ja leviävät lopuksi jälleen kovaäänisenä jyrinänä ympäristöön.

Ajoneuvossa olevat suuret peltirakenteet, kuten ovet, katto ja pohjalevy, alkavat ajettaessa värähdellä ja välittää runkoääntä. Tämä välittyy sen jälkeen ilmaäänenä edelleen ympäristöön ja synnyttää melua.
Melun välttämiseksi on ajoneuvojen valmistuksessa ovien ja muiden peltipintojen äänieristys tärkeää.

Miksi äänenvaimennus on ajoneuvojen valmistuksessa ja korin rakenteessa niin tärkeää?

Jatkuva melu ajoneuvossa ei vähennä vain siinä oleskelun laatua, vaan huonontaa myös kuljettajan keskittymiskykyä ja suoriutumista eri tilanteissa. Siitä voi tositilanteessa tulla turvallisuusriski. Äänitason ollessa jatkuvasti yli 85 dB stressi ja sydän- ja verenkiertosairauksien riski lisääntyvät ja kuulo saattaa vaurioitua pysyvästi.

Myös työsuojelun kannalta ja terveyshaittojen välttämiseksi voi hyötyajoneuvojen sekä maa- ja metsätalouskoneiden äänieristys olla tärkeää.

Nainen yrittää suojautua autossa vallitsevalta melulta.
Äänieristys auttaa ajoneuvossa vähentämään melua. Ennen kaikkea paljon autossa tai erilaisissa ajoneuvoissa olevien tulisi terveytensä suojelemiseksi kiinnittää huomiota riittävään äänieristykseen.

Mitä mahdollisuuksia on asentaa äänenvaimennus jälkikäteen autoon?

Tärkeää on aivan ensiksi löytää melua aiheuttava kohta. Näin voidaan kohdennetusti eristää yksittäisiä rakenneosia, kuten esimerkiksi pohjalevy tai erillisiä alueita, kuten moottoritila.

Äänieristys moottoritilassa

Paras valinta moottoritilan äänieristykseen ovat kalvopintaiset äänieristelevyt. Pinnassa oleva ääntä läpäisevä erikoiskalvo suojaa absorbenttia ruiskutusnesteiltä ja öljyiltä. Levyjen taustapuoleen voidaan lisäksi valita liimapinta, jolloin ne voidaan vaivatta liimata konepeltiin. Levyjen välikohtien kunnolliseen peittämiseen suosittelemme lisäksi alumiiniteippiämme.

Ota huomioon: ajoneuvojen äänieristykseen tarkoitetut aixFOAM-tuotteet vastaavat autovalmistuksessa tavallista paloluokkaa FMVSS 302 (DIN 75200). Kuitenkin moottoriin tulisi jättää riittävä välimatka. Pakojärjestelmän ja putken alueelle ei ole suositeltavaa kiinnittää äänieristyslevyjä.

Korin ja pohjalevyn tärinä-äänien vaimennus

Peltipintojen materiaalivärähtelyjen ja tärinöiden vähentämiseksi on materiaalia vahvistettava siten, ettei se niin helposti ala värähdellä. Tähän tarkoitukseen soveltuu erityisen hyvin aixFOAM-tärinänestomatto, joka on valmistettu akustiikkaraskasmatosta. Sen ominaispaino on suuri, ja se on erittäin taipuisaa ja joustavaa käyttää. Raskasmatto on vakiona lisäksi varustettu kätevällä liimapinnalla niin, että se voidaan nopeasti ja helposti liimata korin sisäpuoleen. Pohjalevy voidaan eristää lisäksi akustiikkarouhepuristetta olevilla äänieristelevyillämme.

Oldtimer-mallien äänenvaimennus

Oldtimer-mallien pohjan äänieristykseen suosittelemme myös aixFOAM-akustiikkatuotteitamme. Akustiikkamattoja voi leikata hyvin oikeaan muotoon, jolloin ne tuovat lisää rauhaa ja mukavuutta autoon.
Ajamisen iloa ilman melua: Äänieristelevyt vaimentavat korin tärinä-ääniä ja eristävät autossa olevat melulähteet. Näin ne tuovat rauhaa vanhempiin autoihin ja oldtimer-malleihin.
Äänieristys vähentää melua autoissa ja oldtimer-malleissa.

Miten äänieristys onnistuu muissa ajoneuvoissa?

Seuraavaan olemme koonneet joitakin tietoja ja vinkkejä erikoisajoneuvojen ja -koneiden äänenvaimennuksesta.

Äänenvaimennus matkailuautossa ja matkailuvaunussa

Värähtelyäänien ja moottorin murinan ohella eristys pitää matkailuvaunussa tai matkailuautossa myös ympäristön äänet ulkona. Kattoon ropiseva sade, rakeet tai leirintäalueella olevien naapurien äänet voivat äänieristyksen ollessa huono käydä hermoille ja pilata lomatunnelman. Ääntä absorboivilla, liimapinnallisilla levyillämme voit nopeasti ja helposti eristää pyörillä kulkevan kotisi katon. Suosittelemme siihen absorbentteja, joiden neliömetripaino on suuri, kuten akustiikkarouhepuristetta. Näin runkoäänien siirtyminen seinien tai katon kautta pysähtyy. Saadaksesi suurimman mahdollisen eristysvaikutuksen rouhepuristelevy kannattaa lisäksi laminoida akustiikkaraskasmatolla. Tämän vaihtoehdon voit valita helposti tuotteen suunnittelusivulta.
Matkailuauton tai asuntovaunun äänieristys pitää matkalla huolen rauhasta ja rentoutumisen mahdollisuudesta.
Matkailuautoon, asuntovaunuun tai matkailuperävaunuun hankittu äänieristys auttaa ympäristömelun vaimennuksessa. Lomasta tulee rauhallisempi ja rentouttavampi.

Kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen äänieristys

Ohjaamon tärinä-äänien vaimennukseen suosittelemme akustiikkaraskasmattoa, jolla ohjaamon materiaaleja vahvistetaan. Näin värähtelyt ja runkoäänen siirtyminen saadaan pysäytettyä.

Ohjaamon sisätilan äänieristykseen soveltuvat aixFOAM-ääniabsorbentit, joissa on akustiikkahuopapintakerros tai äänieristematot, joissa on perforoitu keinonahkapinta. Ne ovat hyvännäköisiä, erittäin tehokkaita äänen absorboinnissa ja lisäksi pestävissä. Koska ohjaamo ei ole kuljettajalle useinkaan vain pelkkä työpaikka, vaan myös pyörillä kulkeva asuintila, nämä äänieristyksen absorbentit ovat juuri omiaan rekka-autossa.

Ääniabsorbenttimme sopivat myös erikoisajoneuvojen, perävaunujen, työkoneiden ja bussien äänieristykseen yhtä lailla kuin kiskoajoneuvojen eristykseen. Tärinä-äänien vaimennuksessa kannattaa toimia samalla tavalla kuin esimerkiksi auton korin tärinä-äänien vaimennuksessa.

Ääniabsorbenttimme sopivat myös erikoisajoneuvojen, perävaunujen, työkoneiden ja bussien äänieristykseen yhtä lailla kuin kiskoajoneuvojen eristykseen. Tärinä-äänien vaimennuksessa kannattaa toimia samalla tavalla kuin esimerkiksi auton korin tärinä-äänien vaimennuksessa.
Äänieristys tuo kuorma-autoon kipeästi kaivattua rauhaa tien päällä.

Maatalouskoneiden, metsätalouskoneiden ja hyötyajoneuvojen äänenvaimennus

Ne ovat isoja ja niissä on lukuisia heiluvia lisäosia sekä mahtavat moottorit ja vaihteet: Ei mikään ihme, että traktorit ja maatalouskoneet tuottavat huomattavan melutason ja tärinän.

Perinteisen, korin tärinä-äänien vaimennukseen käytettävän akustiikkaraskasmaton lisäksi maa- ja metsätalouskoneiden ja ajoneuvojen äänieristykseen sopivat ennen kaikkea pintalaminoinnilla varustetut äänieristemattomme. Alumiinikalvo on nesteitä hylkivää ja öljynkestävää. Maanviljelysalan tai metsänhoidon suuri likakuormitus ei vaikuta siihen mitenkään.

Vähemmän melua maataloudessa – maanviljelijä ajaa äänieristettyä leikkuupuimuria.
Kun työssä tuntuu olevan liikaa ääntä, maa- ja metsätalouskoneisiin kannattaa silloin jälkikäteen hankkia äänieristys. Ajoneuvovalmistuksen aixFOAM-tuotteet ovat saatavissa erikoisvalmisteisten pintalaminointien kanssa, jotka kestävät hyvin likaa.

Palosuojaus ja äänenvaimennus ajoneuvovalmistuksessa – palosuojaluokka FMVSS 302 (DIN 75200)

Teknisen äänieristyksen ääniabsorbenttimme ovat saatavissa henkilöautojen ja muiden ajoneuvojen valmistuksessa tavallisessa paloluokassa FMVSS 302 (DIN 75200). Ota äänieristyslevyjen valinnassa kuitenkin huomioon lämpötilankestävyyttä koskevat tekniset tiedot. Nämä tiedot olemme koonneet kyseisten tuotteiden tuotesivuille. Tarkkoja tietoja varten lähetämme sinulle tilauksesta mielellään myös absorbenttiemme tietolehdet. Ota sitä varten yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jotta turvallisuusriski pysyy ajoneuvojen äänieristyksessä vähäisenä, on moottoriin ja muihin kuumiksi tuleviin osiin jätettävä riittävä etäisyys. Tällaisia osia ovat esimerkiksi pakosarja ja pakoputki.

Miksi aixFOAM-äänenvaimennus on paras valinta ajoneuvojen äänieristykseen?

Yli 60 vuoden kokemuksen ja korkealaatuisten akustiikkamateriaaliemme jatkuvan optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään joustavia ja kestäviä äänenvaimennuselementtejä, joilla on hyvät absorptioarvot.

Nykyaikaisena valmistajayrityksenä pystymme tarjoamaan sinulle vakiomallisten levymäisten absorbenttien lisäksi myös erilaisia yksilöllisiä muotoja, jotka sopivat tarkasti ajoneuvoihin ja moottoreihin. Kerro vain toiveistasi palvelutiimillemme.

Yksilöllisesti valmistettu aixFOAM-akustiikkasarjasi ajoneuvojen äänieristykseen: Nykyaikaisella, erittäin tarkalla CNC-tekniikalla pystymme mittatilaustyönä valmistamaan äänieristyksen ajoneuvoihin ja moottoreihin.
Mittatilaustyönä valmistettu akustiikkasarja auton moottorin äänieristykseen.
aixFOAM-ääniabsorbentit vähentävät melua ja runkoääntä ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa ja materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta pintaprofiilista. Erilaiset pintalaminoinnit tekevät aixFOAM-äänieristyslevyistä nesteitä ja likaa kestäviä. Kätevä liimapinta helpottaa asennusta myös vaikeisiin paikkoihin.
Kuvake äänenvaimennin mittatilaustyönä
Valmistus
vakiomallina tai
yksilöllisesti
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Korkeudet
valittavissa
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Kuvake äänenvaimentimen kestävyys
Suojaa
lialta ja
nesteiltä

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae sopiva äänenvaimennus ajoneuvoosi!

Valitse nyt ajoneuvovalmistuksen aixFOAM-tuotteistamme sopiva äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi ja auttavat löytämään parhaan ratkaisun vaatimuksiisi.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimennin ajoneuvoihin ja ajoneuvorakentamiseen

Täältä löydät sopivan äänenvaimennuksen autovalmistuksen eri käyttötarkoituksiin.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout