Haku

Äänitysstudion ja harjoitustilan äänenvaimennus

Parempi akustiikka soittimien ja miksauspöydän ammattilaisille

  • Paranneltu akustiikka parempaan soundiin
  • Tarkka basson toisto, ilman tärykaikua, bassokuminaa tai jyminää
  • Ääniabsorbentti basso-, keski- ja diskanttialueelle
  • Kaunis ulkonäkö eri väri- ja muotovaihtoehtoina
  • Nopea toimitus ja helppo asennus, ihanteellinen jälkivarusteluun

Tästä saat lukea lisää äänitysstudion ja harjoitustilan äänieristyksestä .

Nyt rokataan – aixFOAM- rumpusetin äänenvaimennussarja

Valitse täydellinen sarjamme rumpusettisi eristämiseen ja äänenvaimennukseen.

Osta nyt!

aixFOAM-muusikkosarja – harrastemuusikoille ja ammattilaisille

Tutustu täydellisiin sarjoihimme, joilla saat optimaalisen, väärentämättömän soinnin harjoitustilaan!

Osta nyt

Sopivat kehykset akustiikalle

Tehokas ääneneristys niin kaunista ja joustavaa kuin ei vielä koskaan – aixFOAM-akustiikkakehyksillä

Katso vaihtoehtoja!

Äänenvaimennusta toiseen

Tehokasta äänenvaimennusta neliömäisillä ääniabsorbenteilla

Osta nyt!

Matalat taajuudet tiukasti hallinnassa

Tutustu huonon bassoäänen torjuvaan moniosaajaamme – paras ääni ilman kompromisseja.

Osta nyt!

Kaikkien aikojen tehokkain ääneneristys

Plus-palosuojauksen omaavat aixFOAM Premium - elementit määrittävät ääneneristyksen uudelleen.

Valitse nyt

Värikäs on kaunista.

Löydä oveesi aixFOAM-eristesarjan 20 kauniista väristä oma suosikkisi ja estä melun pääsy sisään.

Katso vaihtoehtoja!

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Lattia

Ovi

Optiikka

Strukturoitu pinta

Sileä pinta

Huopapinta

Akustinen kangaspinta

Muoto

Suorakulmio (vakio)

Contour

Neliö

Kiinnitysjärjestelmä

Itseliimautuva

Asennuskasetti alumiinia, eloksoitua

Ripustusjärjestelmä

Tuotteet ilman kiinteää asennusta

Melun lähde

Ilmaääni, korkeataajuinen

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmasta kantautuva ääni, matala taajuus

Rakenteista kantautuva ääni

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Äänieristys ja äänenvaimennus äänitysstudiossa ja harjoitustilassa

Mitä haasteita sisältyy äänitysstudion tai harjoitustilan äänieristykseen?

Luotettava äänieristys ja hyvä akustiikka ilma häiritseviä ääniä, kaikuja tai kerrostuneita taajuuksia on ehdoton edellytys, jotta äänityksistä tulee täydellisiä.

Äänitysstudioiden äänieristyksessä on yleisesti kaksi haastetta, jotka ovat ratkaisevia tarkan, ammattimaisen soinnin saamiseksi: Ensinnäkin äänieristys ulospäin tai äänieristys sisäänpäin ja toisaalta studion akustiikan parantaminen.

Ammattimaisessa äänityksessä kysytään täydellisyyttä juuri sinä oikeana hetkenä – ilman häiritsevää melua. Äänenvaimennus/äänieristys auttaa parantamaan äänitysstudion akustiikkaa ja välttämään epätoivottuja ääniä.
Miksauspöytä eräässä äänitysstudiossa tallentamassa musiikkia

Miten äänieristys ja melunvaimennus onnistuu äänitysstudiossa?

Äänitysstudioiden ja harjoitustilojen äänenvaimennuksessa ja äänieristyksessä on kyse siitä, ettei melua pääse ulkoapäin häiritsemään herkkiä äänentallennuksia. Mutta studiosta ei myöskään tule siirtyä ääniä ulospäin ja muodostua siten naapurien riesaksi.
Nuori nainen pitää korvistaan kiinni välttääkseen kuulemasta äänitysstudiosta tulevaa melua.
Sen välttämiseksi, ettei musiikkia kuulu ulospäin eikä häiritseviä ääniä pääse sisälle, tarvitaan äänitysstudioon ja harjoitustilaan hyvä äänieristys.

Raskassarjalaiset melua vastaan

Äänen seinissä, lattiassa ja katossa aiheuttaman värähtelyn ja ympäristöön siirtymisen estämiseksi tulee näiden elementtien massaa lisätä asentamalla äänieristyslevyjä. Näin vähennetään materiaalivärähtelyjä ja estetään äänen leviäminen.

Profiloidut äänieristematot, kuten nuppuvaahtomuovi tai pyramidivaahtomuovi, eivät niiden vähäisen massan vuoksi sovellu tällaiseen äänen absorptioon. Suosittelemme siksi suuren materiaalitiheyden omaavia akustiikkaelementtejä, esim. akustiikkarouhepuristetta, akustiikkaraskasmattoja tai kaikkein parhaiten näiden molempien elementtien yhdistelmää.

Ääntä johtavien materiaalien eristäminen

Toinen ja erittäin tehokas mahdollisuus välttää runkoäänien siirtyminen seinien ja katon kautta on eristäminen niin sanotun tila-tilassa-konseptin avulla. Siinä huoneen seinien eteen asetetaan väliseinät. Tällöin molempien seinien väliin syntyy ilmapehmuste, joka jo heikentää äänentasoa. Lopuksi välitila täytetään äänenvaimennuslevyillä, joihin ääni pysähtyy täydellisesti. Tässäkin suosittelemme suuren ominaispainon omaavia elementtejä (akustiikkaraskasmatto, akustiikkarouhepuriste) tai mahdollisimman paksuja ja sileäpintaisia akustiikkalevyjä. Äänitysstudion lattia tulisi lisäksi asentaa ”kelluvaksi” niin, että äänen siirtyminen sitä kautta on estetty.

Miten äänitysstudion akustiikkaa voidaan parantaa äänenvaimennuksella?

Soinnin parantamiseksi äänitysstudiossa tai harjoitustilassa on ääntä vaimennettava kohdistetusti. Akustiikkavaahtomuovia olevat ääniabsorbentit soveltuvat tähän erityisen hyvin. Avosoluinen vaahto päästää äänen tunkeutumaan syvälle materiaalin sisään ja imee sen itseensä. Näin harmillinen jälkikaiunta vähenee ja taajuuksien kerrostuminen vältetään.

Mitä vahvemmaksi (paksummaksi) absorbentin tai äänenvaimennuslevyn materiaali valitaan, sitä matalampia taajuuksia voidaan vaimentaa. Siksi bassovaimentimet tai bassoansat ovat tavallisesti erityisen paksuja.

Akustiikkavaahtoa olevat bassovaimentimet/bassoansat pitävät huolen selvästä ja tarkasta bassoäänestä äänitysstudiossa, harjoitustilassa, Hifi-studiossa tai musiikkihuoneessa. Matalien äänien aixFOAM-absorbentit ovat optimaalinen täydennys seinien ja katon laajakaista-absorbentteihin.
Valikoima erilaisia bassovaimentimia ja bassoansoja äänitysstudiossa ja harjoitustilassa käytettäväksi
Ensimmäinen vaihe äänitysstudion äänenvaimennusta aloitettaessa on tavallisesti äänenvaimennuslevyjen asentaminen laajakaista-absorbentteina seiniin ja kattoon. Tällä vältetään äänen heijastumat ja lyhennetään jälkikaiunta-aikoja.

Soinnin parantaminen pintaprofiileilla

Profiloidut vaahtomuovit, kuten perinteinen nuppumainen vaahtomuovi tai pyramidivaahtomuovi imevät itseensä epätoivotut taajuudet ja sirottavat lisäksi ääntä. Tällä tavoin jälkikaiun koostumus ja laatu muuttuvat, jolloin syntyy miellyttävä ja luonnollinen sointi.
Eri profiileina ja eri väreinä saatavissa olevat äänenvaimennusmatot äänen absorptioon äänitysstudiossa
Ääniabsorbentit, joissa on profiloitu pinta, kuten nuppuvaahto tai pyramidivaahto, parantavat äänitysstudion akustiikkaa ja pitävät laajakaista-absorbentteina huolen tarkasta ja luonnollisesta soinnista.

Vaihe vaiheelta täydelliseen akustiikkaan äänitysstudiossa tai harjoitustilassa

Äänitysstudion äänenvaimennuksessa on yleisesti suositeltavaa toimia vaiheittain. Jos ääntä absorboivia levyjä kiinnitetään suurelta pinta-alalta, johtaa se nopeasti ”ylivaimennukseen” ja luonnottoman soinnin muodostumiseen. Useimmiten riittää, että vain 20 - 30 % seinä- ja kattopinta-alasta peitetään akustiikkaelementeillä. Tämä parantaa sointia ja säästää samalla rahakukkaroa.

Mitä rumpusetin äänenvaimennuksessa on otettava huomioon äänitysstudiossa tai harjoitustilassa?

Rumpusetin äänieristys äänitysstudiossa tai harjoitustilassa on haastavaa, sillä rumpuja soitettaessa kehittyy erityisen paljon runkoääntä, joka siirtyy lattiaan. Siksi rumpusetti kannattaa eristää lattiasta. Tämä onnistuu parhaiten siten, että rumpusetti sijoitetaan pienen korokkeen päälle. Koroke tulee täyttää samoin kuin seinät ja katot akustiikkarouhepuristeella tai akustiikkaraskasmatolla ja peittää ”kelluvasti” asennetulla puulevyllä. Tämä estää äänen siirtymisen. Rumpusetin yläpuolelle on lisäksi suositeltavaa asentaa riippuvia akustiikkaelementtejä. Tähän soveltuvat erityisen hyvin alumiinikasetteihin kiinnitetyt aixFOAM-ääniabsorbentit tai kattopurjeet.
Runkoäänen ja epämieluisten värähtelyjen vähentämiseen auttaa, kun rumpusetin äänenvaimennuksessa käytetään akustiikkavaahtomuovia. Tämä parantaa sointia äänitysstudiossa tehdyissä tallennuksissa tai harjoitustilassa.
Rumpusetti on harjoitustilassa aina äänieristettävä.

aixFOAM vakuuttaa merkkilaadullaan – äänitysstudion äänenvaimennus ”Made in Germany”

Korkealaatuisten akustiikkavaahtomuovisten elementtien valmistajana tiedämme aixFOAM-yhtiössä, kuinka tärkeää, mutta myös vaativaa, äänenvaimennus on äänitysstudiossa. Herkät mikrofonit ottavat jokaisen äänen – häiritsevät äänet eivät katoa minnekään! Verkkokaupastamme voit erilaisista ääntä absorboivista levyistämme valita sopivan ratkaisun studioakustiikkaan tai voit maksutta kysyä neuvoa alan suunnittelijoiltamme.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Olemme 60 vuoden kokemuksen ja korkealaatuisten akustiikkavaahtojemme jatkuvan parantelun ansiosta onnistuneet kehittämään joustavia ja absorptioarvoltaan erinomaisia sekä samalla tyylikkäitä äänenvaimennuselementtejä. aixFOAM-ääniabsorbentit vähentävät melua ja parantavat sointia ja ovat saatavissa eri paloluokissa ja materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta väri- ja pintavaihtoehdosta. Erilaiset asennusvaihtoehdot helpottavat levyjen kiinnittämistä ja tuovat tyyliä sisustukseen. Voit valita esimerkiksi liimapinnan tai alumiiniset ripustuskasetit.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae täydellinen soundi äänitysstudioosi tai harjoitustilaasi!

Valitse nyt aixFOAM-tuotteistamme äänitysstudioosi tai harjoitustilaasi sopiva äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi. Vaatimuksiisi löytyy varmasti oikea ratkaisu.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimentimet äänitysstudioon, musiikkihuoneeseen ja harjoitushuoneeseen

Täältä löydät äänitysstudioon ja harjoitustilaan sopivat äänenvaimennustuotteet.

Tuotteet
Asiakkaat sanovat
»Erittäin hyvä palvelu, huipputason neuvonta ja nopea toimitus. Hankkimani ääniabsorbentit ovat ihanteelliset studiossani ja ne ovat parantaneet sointia selvästi.«
»Ostamaani tuotetta käytetään soittimen (keyboard) äänenvaimennukseen, eristyksenä kahden asuinkerroksen välillä. Tämä toimii moitteettomasti.«
»aixFOAM-elementtien ansiosta meillä on nyt harmoninen akustiikka äänitysstudiossa.«
»Olemme sisustaneet harjoitustilamme erivärisillä aixFOAM-levyillä, jotta voimme tehdä musiikkia häiriöttä mihin aikaan tahansa. Olemme täydellisen ihastuneita!«
»Olen äänitysstudioni laulukopin äänieristyksessä päätynyt aixFOAM-elementteihin. Toimitus tapahtui nopeasti, samoin asennus. Suosittelen niiden ostoa!«
Callcenter user-circle logout