Haku

Tee loppu melusta teollisuudessa ja tekniikassa!

Teollisuusakustiikan ja teknisen akustiikan melunvaimennus/ äänieristys

  • Vähemmän koneiden, moottorien, laitteistojen tai ajoneuvojen aiheuttamaa melua
  • Vakiomalliset äänieristematot tai yksilölliset, mittatilaustyönä valmistetut ääniabsorbentit
  • Tarkkuusvalmistus nykyaikaisilla CNC-leikkauskoneilla ja laitteistoilla
  • Useampia asennusvaihtoehtoja äänenvaimennuksen helppoon ja joustavaan asennukseen
  • Erikoisvalmisteisella pintalaminoinnilla varustetut levyt kestävät vieläkin paremmin likaa, öljyjä ja nesteitä
  • Ääniabsorbenttien valinnainen laminointi akustiikkaraskasmatolla vähentää lisäksi materiaalivärähtelyjä

Tästä saat lukea lisää äänieristyksestä teollisuudessa ja teknisessä akustiikassa.

Raskaan sarjan ratkaisumme koneiden melua vastaan

Vähentää materiaalien värähtelyä ja runkoääniä, ihanteellinen kaiun poistoon ja äänieristykseen

Osta nyt!

Työpaikan äänieristys

Toimisto, korjaamo tai teollisuushalli: Meiltä löydät sopivan ratkaisun äänieristykseen. Ammattisuunnittelijamme laativat sinulle yksilöllisen äänieristyssuunnitelman – lisää rauhaa ja tuottavuutta työpaikalle.

Lue lisää

Meillä akustiikka on kaiken keskipisteessä.

Kuka oikeastaan on aixFOAMin takana? Lähde tutustumismatkalle! – Me viemme sinut kulissien taakse ja paljastamme, miltä meidän arkemme näyttää.

Katso video

Classic Line

Professional Line

Äänieristys tai äänenvaimennus teollisuudessa ja tekniikassa

Huoneakustiikkaan tarkoitettujen ääniabsorbenttien lisäksi voimme tarjota sinulle erityisesti tekniseen akustiikkaan tai teollisuusakustiikkaan kuuluvia äänieristeratkaisuja. Mutta mitä oikeastaan näiden käsitteiden sisään kätkeytyy?

Huoneakustiikan alueella on usein äänen optimointi keskipisteessä. Esimerkiksi halutaan parantaa musiikin sointia tai puheen ymmärrettävyyttä. Teknisessä akustiikassa kyse on pääasiassa melun poistamisesta mahdollisimman tarkasti.

Kun koneet ja laitteistot ovat käynnissä, äänenpainetaso nousee. Sen estämiseksi, että melusta tulee rasitus, tarvitaan teollisuudessa ja tekniikassa tarkkaan harkittua äänieristystä.
Teollisuuslaitteisto tuottaa melua autonvalmistuksessa.
Huoneakustiikassa syy akustiikan ongelmiin on usein tilassa itsessään, esimerkiksi kun erityisen korkealla olevat katot ja kovat pinnat edistävät jälkikaiuntaa. Teknisessä akustiikassa sitä vastoin pyritään tavallisesti eristämään yksittäisiä äänilähteitä, kuten suuria, raskaita koneita, laitteistoja tai moottoreita, ja laskemaan äänenpainetasoa.

Miksi äänieristys on tärkeää tekniikassa ja teollisuudessa?

Teollisuudessa on kaksi ratkaisevaa tekijää, jotka puhuvat teknisen alueen hyvin suunnitellun äänieristyksen ja ääniabsorbenttien käytön puolesta.

Melun ihmisille ja ympäristölle aiheuttama häiriö

Äänieristyksellä tulee teknisessä akustiikassa ensi sijassa kytkeä ihmisille ja ympäristölle häiriötekijänä ja vaarana oleva melu pois kuulumasta. Muussa tapauksessa kovaääniset koneet, moottorit ja laitteistot voivat nopeasti muodostua teollisuushalleissa rasitukseksi työntekijöille tai harmiksi naapureille. Melu vaikuttaa lisäksi erittäin haitallisesti kommunikointiin ja tuottavuuteen. Se lisää kuulovaurioiden ja sydän- ja verenkiertosairauksien riskiä. Siksi 80 dB:n melutaso ei saisi jatkuvasti ylittyä.

Myös lakisääteisissä ohjeistuksissa, kuten työpaikka-asetuksissa tai työsuojelumääräyksissä on määritetty työpaikalla vallitsevan melukuormituksen vähentäminen.

Työntekijä käyttää kuulosuojaimia suojellakseen itseään koneiden aiheuttamalta kovalta melulta.
Ilman äänieristystä ja kuulosuojaimia melusta tulee teollisuudessa terveysriski. Jatkuvasti meluisalla työympäristöllä on lisäksi negatiivinen vaikutus työntekijöiden tuottavuuteen.

Hiljaiset koneet ja teollisuuslaitteistot laadun merkkinä ja kilpailuetuna

Yhä enenevässä määrin on hiljaisuudesta tullut laatutekijä myös teknisessä akustiikassa. Hiljaa toimivia koneita ja laitteistoja pidetään nykyaikaisina, puhtaina, korkealaatuisina ja suorituskykyisinä. Siten hiljaisista koneista voi tulla todellinen kilpailuetu alan kovassa kilpailussa. Tämä kehitys asettaa erityisesti insinöörien ja suunnittelijoiden tehtäväksi laskea ”suojattiensa” melutasoa. Koneen-, laitteisto- ja laiterakennuksen alalla aixFOAM tarjoaa siksi vakiomallisten äänieristemattojen lisäksi myös yksilöllisiä mittatilausvalmisteita, joiden ansiosta hankittava äänenvaimennus sopii tarkasti yrityksesi koteloihin ja koneisiin.
Hiljaisuus on tärkeä laatutekijä. Jo kehityksen aikana koneen-, laitteisto- ja laitevalmistuksen sekä laivanrakennuksen ja autotehtaiden insinöörit kiinnittävät yhä enenevässä määrin huomiota äänipäästöjen pitämiseen mahdollisimman pieninä. Se onnistuu äänenvaimennusta käyttämällä.
Insinööri suunnittelee uutta, hiljaista konetta.

Miten äänenpainetasoa voidaan laskea teknisessä akustiikassa ja teollisuusakustiikassa?

Suuret koneet, laitteistot ja ajoneuvot aiheuttavat melua usein epämiellyttävän, äänekkään jyrinän muodossa, mikä aiheutuu runkoäänen välittymisestä koneen rungossa tai auton korissa. Myöhemmin tämä ääni välittyy myös ympäristöön. Äänen eristämiseksi teknisissä laitteissa on kaksi eri tapaa.

Yksittäiset komponentit tai rakenneosat voidaan ensinnäkin eristää. Joissakin tapauksissa täydellinen, ääntä eristävä verhous/kotelointi on järkevin ratkaisu. Joka tapauksessa ääntä absorboivat levyt tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle äänilähdettä.

Yksittäisten komponenttien ja rakenneosien äänieristys ja tärinän aiheuttaman äänen vaimennus

Yksittäisten komponenttien, koneiden tai ajoneuvon osien äänieristys on aina silloin kannattavaa, kun äänenlähde voidaan tarkasti tietää, äänialue voidaan rajata selvästi , eikä koko rakenteessa synny liian voimakasta tärinää. Siten esimerkiksi jo moottoritilan osittainen varustaminen ääntä absorboivilla levyillä voi autoissa, laivoissa ja veneissä saada aikaan selvästi pienemmät ääniemissiot.

Palvelinhuoneet tai kytkentäkaapit, joissa erilaisten tuulettimien ja jäähdytysjärjestelmien suuren lukumäärän vuoksi vallitsee korkea äänitaso, voidaan hiljentää myös sopivia äänieristystuotteita käyttämällä, esim. lattian äänieristykseen käytettävillä absorbenteilla.

Työntekijä tarkastaa äänieristetyssä palvelinhuoneessa olevaa tekniikkaa.
Äänieristys ei ole tärkeää vain teollisuudessa ja tuotannossa. Myös suuret palvelinhuoneet saavat aikaan melua tuulettimien ja jäähdytysjärjestelmien vuoksi. Hyvin suunniteltu äänieristys pitää huolen hiljaisesta tekniikasta.

Äänieristys verhouksilla, koteloinnilla ja äänenvaimennuskonteilla

Jos kone saa aikaan hyvin voimakasta tärinää, äänenlähdettä ei voida rajata johonkin tiettyyn rakenneosaan. Koneen/laitteiston kyseistä komponenttia ei voida tällöin myöskään eristää erikseen. Tällöin tarvitaan ehkä täydellinen verhous tai kotelointi (kotelointi ulospäin tai sisäänpäin).

Tällöin koneen tai tuotantolaitteiston ympärille asennetaan puinen, muovinen tai metallinen kotelo (eristävä rakenne). Kotelo verhotaan sen jälkeen parhaassa tapauksessa tärinän aiheuttamien äänien poistamiseen tarkoitetun raskasmaton ja eristykseen käytettävien ääniabsorbenttien yhdistelmällä. Tällä tavoin voidaan esimerkiksi kovaääniset generaattorit, kompressorit tai sorvaus- ja jyrsinkoneet varustaa äänieristyskonteilla tai äänieristyskotelolla.

Erityisen äänekkäiden koneiden, kuten jyrsimien, generaattorien tai kompressorien ympärille tulisi asentaa eristävä verhous tai kotelo äänieristystä varten. Kotelointi absorboi melua ja saa aikaan rauhallisemman, tuottavamman ja terveemmän työympäristön.
Koneen äänieristykseen käytettävä verhous/kotelointi saa ympäristön hiljaisemmaksi.

Laatua Made in Germany – Miksi aixFOAM-äänenvaimennus soveltuu erityisesti teknisiin sovelluksiin?

aixFOAM on ollut jo yli 60 vuoden ajan korkealaatuisten ääniabsorbenttien valmistaja. Jatkuvan tutkimuksen ja akustiikkavaahtomuoviemme optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään joustavia ja kestäviä ääniabsorbentteja, joilla on erittäin hyvät absorptioarvot. Absorbenttiemme huokoinen rakenne päästää äänen tunkeutumaan syvälle materiaalin sisään. Siellä se muuttuu kitkan (ei havaittavissa) vaikutuksesta lämpöenergiaksi ja imeytyy materiaaliin.
Kuvake äänenvaimennin mittatilaustyönä
Valmistus
vakiomallina tai
yksilöllisesti
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Kuvake äänenvaimentimen kestävyys
Suojaa
lialta ja
nesteiltä
aixFOAM on ollut jo yli 60 vuoden ajan korkealaatuisten ääniabsorbenttien valmistaja. Jatkuvan tutkimuksen ja akustiikkavaahtomuoviemme optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään joustavia ja kestäviä ääniabsorbentteja, joilla on erittäin hyvät absorptioarvot. Absorbenttiemme huokoinen rakenne päästää äänen tunkeutumaan syvälle materiaalin sisään. Siellä se muuttuu kitkan (ei havaittavissa) vaikutuksesta lämpöenergiaksi ja imeytyy materiaaliin.

Vakiomalli tai valmistus mittatilauksena: Hae omaan tarkoitukseesi optimaalinen äänenvaimennus ja tee melusta loppu!

Kokemuksesta tiedämme, että äänenvaimennus on teknisessä akustiikassa ja teollisuusakustiikassa äärimmäisen monitahoinen ja yksilöllinen asia. Monet laitteistot, koneet ja laitteet ovat erikoisvalmisteita. Ne on tarkoitettu täyttämään juuri määrätyt vaatimukset tuotannossa ja käytössä. Verkkokaupasta saatavien vakiomallisten äänenvaimennuslevyjen ohella tarjoamme siksi myös äänenvaimennuskomponenttien valmistusta mittatilaustyönä. Valmistajayrityksenä pystymme toteuttamaan pien- ja sarjavalmistuksen sekä prototyyppien kehityksen.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimentimet teknisiin sovelluksiin

Täältä löydät eri tuoteluokitukset teknisen akustiikan alueelta.

Luokat
Callcenter user-circle logout