Haku

Enemmän rauhaa ja yksityisyyttä

Äänieristys lääkärin vastaanotossa ja eri virastoissa

  • Parempi akustiikka, helpompi keskustella
  • Vähemmän puhelimien, tulostimien, keskustelujen, jne. aiheuttamaa melua.
  • Miellyttävämpi ilmapiiri potilaalle/asioijalle
  • Eri väri- ja muotovaihtoehtoina saatavat kauniit ääniabsorbentit
  • Äänenvaimennusta yleisten palosuojausmääräysten mukaisesti
  • Ihanteellisia jo käytössä olevien tilojen sisustamiseen

Tästä saat lukea lisää erilaisten vastaanottotilojen äänieristyksestä.

Värikäs on kaunista.

Löydä oveesi aixFOAM-eristesarjan 20 kauniista väristä oma suosikkisi ja estä melun pääsy sisään.

Katso vaihtoehtoja!

Kaikkien aikojen tehokkain ääneneristys

Plus-palosuojauksen omaavat aixFOAM Premium - elementit määrittävät ääneneristyksen uudelleen.

Valitse nyt

Kaikki hyvä tulee ylhäältä

Katon ääneneristys: Tutustu absorbentti-levyihimme, kun haluat enemmän rauhaa ja kirkkaan akustiikan!

löydä nyt!

Sopivat kehykset akustiikalle

Tehokas ääneneristys niin kaunista ja joustavaa kuin ei vielä koskaan – aixFOAM-akustiikkakehyksillä

Katso vaihtoehtoja!

Niin värikästä kuin ei vielä koskaan!

Tutustu erimuotoisiin ja iloisen värisiin ääniabsorbentteihimme!

Tuotteet

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Lattia

Ovi

Taulukko

Optiikka

Sileä pinta

Huopapinta

Akustinen kangaspinta

Strukturoitu pinta

Kiinnitysjärjestelmä

Itseliimautuva

Ripustusjärjestelmä

Asennuskasetti alumiinia, eloksoitua

Tuotteet ilman kiinteää asennusta

Köysijärjestelmä

Magneettinen

Melun lähde

Ilmaääni, korkeataajuinen

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmasta kantautuva ääni, matala taajuus

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Äänieristys lääkärin vastaanotossa ja eri virastoissa

Ennen kaikkea lääkärien ja sairaaloiden tai virastojen vastaanotto- ja odotustiloissa vallitsee kiireinen työntouhu. Joka minuutti joku tulee sisään tai menee ulos, potilaat keskustelevat keskenään, puhelin soi, tulostin raksuttaa ja vastaanotossa oleva hoitaja tai virkailija sopii aikoja, järjestää hoitoja tai käsittelyjä ja vastaanottaa uusia potilaita tai apua hakevia ihmisiä.

Kaikki nämä äänet yhdessä nostavat melutason nopeasti korkeuksiin. Tunnelma on rauhaton. Sen lisäksi rakenteellisilla olosuhteilla on negatiivinen vaikutus huoneakustiikkaan. Kovia rakennusmateriaaleja käytetään usein erityisesti niillä alueilla, joissa hygieeninen ja steriili ympäristö on tärkeää. Nämä materiaalit heijastavat ääntä ja edistävät epämiellyttävää jälkikaiuntaa. Kuitenkin meluton ja hyvä huoneakustiikka on erityisen tärkeää terveydenhoidon, mutta myös esim. asianajajan tiloissa.

Jotta asiat hoituvat ongelmitta lääkärin ja potilaan tai asianajajan ja päämiehen välillä, on myös huoneakustiikan oltava hyvä. Vastaanottotiloihin tai asianajajan toimistoon asennetut ääntä imevät elementit eli ääniabsorbentit vähentävät ääntä ja luovat luottamusta herättävän ympäristön.
Lääkäri keskustelee perheen kanssa vastaanottotiloissa, joissa on äänieristys.

Miksi äänieristys on niin tärkeää vastaanottotiloissa tai virastoissa?

Ääniabsorbenttien käytölle huoneakustiikan parantamiseksi tai melun välttämiseksi lääkärin vastaanotolla tai esim. asianajajan luona on monta hyvää syytä.

Äänieristys takaa yksityisyyden sekä hoidon tai palvelujen laadun

Kysymys tietosuojasta – erityisesti uuden tietosuoja-asetuksen tarkoittamassa mielessä – ja terveydenhoidon tai juridiikkaan liittyvien asioiden arkaluontoisten tietojen käsittely ovat merkittävässä osassa vastaanottojen ja virastojen arkipäivää. Oli sitten kyseessä anamneesi, hoitotoimenpide tai oikeudelliset kysymykset – kaikissa näissä käsitellään hyvin henkilökohtaisia ja luottamuksellisia tietoja. Yksityisyys on siksi erittäin tärkeää.

Hyvä akustiikka parantaa omalta osaltaan hoitotoimenpiteiden ja palvelujen laatua. Potilaiden ja asianajajan asiakkaiden on helpompi puhua avoimesti ongelmistaan ja vaivoistaan, kun he voivat tehdä sen suojatussa ympäristössä, ilman oletettuja kuulijoita.

Äänieristyksen käyttö lääkärin vastaanotolla tai asianajajan tiloissa auttaa säilyttämään potilaiden ja päämiehien yksityisyyden ja tuo luottamuksentunteen.

Vastaanottotilojen äänieristys kertoo pätevyydestä ja siitä, että asioihin suhtaudutaan vakavasti.
Äänieristys parantaa vastaanottotilojen huoneakustiikkaa ja säilyttää yksityisyyden. Tämä saat potilaat ja asioimaan tulleet luottamaan sekä kertoo pätevyydestä ja siitä, että asioihin suhtaudutaan vakavasti. Lisäksi hoidon ja palvelujen laatu on parempaa.

Äänenvaimennus on hyväksi terveydelle, keskittymiskyvylle ja motivaatiolle

Suuri melutaso voi muodostua asioimaan tulleille tai potilaille nopeasti rasitukseksi. Lisäksi se häiritsee työntekijöiden kykyä suoriutua tehtävistään. Kuitenkin keskittynyt, huomaavainen ja huolellinen työskentely on erityisen tärkeää, kun ollaan tekemisissä ihmisten ja heidän terveytensä kanssa.

Äänieristys auttaa estämään äänen siirtymisen huoneesta eteenpäin. Siten äänieristys voi olla järkevää hammaslääkärin hoitotoimenpidehuoneessa, jotta porauksen ja imuhuuhtelun äänet eivät kuulu muualle. Tällä tavoin odotushuoneessa olevat pelokkaat potilaat eivät joudu tarpeettomasti hermostumaan. Toisinpäin ajateltuna äänieristys voi myös vaalia huoneessa vallitsevaa hiljaisuutta ja estää ulkoapäin tulevat äänet, esim. kun kyseessä on meditointi- tai lepotilat.

Hyvä huoneakustiikka vahvistaa lisäksi yleistä hyvinvointia, millä on tärkeä osa lääkärin tai psykoterapeutin antamassa terapiassa, missä tarvitaan potilaan myötävaikutusta. Jo pitkään on tiedetty, että henkinen hyvinvointi on tärkeää tervehtymiselle. Se vaikuttaa positiivisesti hoidon etenemiseen ja tukee paranemisprosessia.

Lääkärin tai psykoterapeutin vastaanoton hyvä akustiikka helpottaa lääkärin tai terapeutin ja potilaan välistä kommunikointia. Se mahdollistaa keskittyneen ja motivoituneen yhteistyön ja edistää hoidon onnistumista.
Vastaanottotilojen äänieristys tekee akustiikasta parhaan mahdollisen ja mies pystyy tekemään harjoitukset motivoituneesti.

Mitä mahdollisuuksia on äänien hiljentämiseen vastaanottotiloissa tai huoneakustiikan parantamiseen?

Ääniabsorbenttien käyttömahdollisuudet lääkärin tai eri virastojen tiloissa ovat monipuolisia. Ne voidaan sovittaa kyseessä oleviin paikallisiin olosuhteisiin.

Ääniabsorbentit seinässä ja katossa

Kun odotushuoneessa vallitsevaa puheensorinaa halutaan vaimentaa, jälkikaiuntaa vähentää ja akustiikkaa parantaa, ääniabsorbentit soveltuvat erityisen hyvin tällaisten tilojen seiniin ja kattoon. Huoneen koosta riippuen jo vähempikin määrä absorbentteja riittää kuuluvan ja aistittavan vaikutuksen saamiseksi. Suosittelemme siksi vaiheittaista lähestymistapaa, millä estetään liiallinen vaimennus sekä luonnoton huoneakustiikka.

Jotta äänenvaimennus vastaa akustisten ominaisuuksien lisäksi myös vastaanoton esteettisiä ja hygieenisiä vaatimuksia, suosittelemme erityisesti FELT-ääniabsorbentteja yhdessä huopalaminoinnin kanssa. Kestävään pintaan lika ei tartu niin helposti ja se voidaan puhdistaa helposti, esimerkiksi pölynimurilla. Nämä design-absorbentit ovat saatavissa useana eri muoto- ja värivaihtoehtona. Niitä voidaan käyttää kohdistetusti tilojen sisustamiseen.

Palapelin muotoiset ääniabsorbentit vastaanoton odotustilassa
Seinissä ja katossa olevat ääniabsorbentit eivät vain paranna vastaanottotilojen akustiikkaa, vaan niistä voidaan saada kiinnostavia yhdistelmiä sisustukseen.

Äänenvaimennusta huomaamattomalla seinäverhouksella

Akustiikkakankaalla tehty seinäverhous soveltuu melun vaimennukseen tehokkaasti ja samalla tyylikkäästi. Tätä varten seinään liimataan ensin ääntä absorboivat levyt kehysrakenteen sisälle. Sen jälkeen kangas pingotetaan erikoisvalmisteisten kiinnitysprofiilien avulla absorbenttien päälle. Tällä tavoin syntyy erittäin miellyttävä ja mukava tunnelma huoneeseen. Sopii esimerkiksi vastaanottohuoneeseen tai joogasaleihin.

Akustiikkapurjeet ja vapaasti riippuvat absorbentit

Köysijärjestelmissä tai ripustuskaseteissa vapaasti riippuvat ääniabsorbentit sekä akustiikkapurjeet soveltuvat erityisen hyvin äänen vaimentamiseen suoraan sen lähteestä. Tällaiset absorbentit voidaan asentaa esimerkiksi suoraan vastaanottopöydän yläpuolelle. Näin puhelinkeskustelut hiljenevät ja potilaiden vastaanotto sujuu tahdikkaasti ja yksityisyyttä kunnioittaen. Akustiikkapurjeet ovat suosittuja myös odotushuoneen tilanjakajana.
Äänenvaimennus vastaanottoalueen yläpuolella torjuu melua jo heti sen alkulähteestä. Vapaasti riippuvat ääniabsorbentit suojaavat yksityisyyttä, esimerkiksi potilaita tai asioitaan hoitavia vastaanotettaessa.
Vastaanottoalueelle sijoitettu ääniabsorbentti vähentää melua ja suojaa osaltaan ihmisten yksityisyyttä.

Vapaasti seisovat akustiikkapylväät ja väliseinät

Myös vapaasti seisovat akustiikkaelementit, kuten väliseinät tai akustiikkapylväät, ovat hyvä mahdollisuus vähentää ääntä ja jälkikaiuntaa lääkärin vastaanotolla tai asianajajan toimistossa. Niitä voidaan käyttää samalla tilanjakajina ja näkösuojana.

Äänieristys ja palosuojaus vastaanotolla tai toimistossa

Jotta tarvittavasta turvallisuudesta olisi huolehdittu tositilanteessa, aixFOAM tarjoaa ääniabsorbentteja myös eri palosuojaluokissa. ”Architect Line”-luokastamme löydät esim. äänenvaimennuslevyjä, jotka vastaavat palosuojausstandardin DIN 4102 B1 vaatimuksia. Tämä ohjesääntö koskee useassa tapauksessa julkisia laitoksia ja rakennuksia. Selvitä kohdettasi koskevat palosuojausmääräykset ennen kuin ostat tuotteita aixFOAM-verkkokaupasta. Niitä koskevat tiedot saat tavallisesti kohteen suunnitelleelta arkkitehdiltä tai palosuojasta vastaavilta viranomaisilta. Asiantuntevat suunnittelijamme auttavat sinua mielellään sopivien absorbenttien valinnassa.

Miksi aixFOAM-äänenvaimennus on paras valinta vastaanottotiloihisi tai toimistoosi?

Korkealaatuisten akustiikkaelementtien valmistajana aixFOAM-yhtiöllä on yli 60 vuoden kokemus kaikesta äänenvaimennukseen liittyvästä. Tänä aikana olemme jatkuvasti kehittäneet tuotteitamme niin, että ne eivät pelkästään absorboi tehokkaasti ääntä, vaan myös sopivat modernien vastaanottotilojen ja toimistojen sisustukseen.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimentimet helposti puhdistettavilla pinnoilla
Pinnat
hygieeniset, helpot
puhdistaa
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
aixFOAM-ääniabsorbentit parantavat huoneakustiikkaa ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa ja materiaalipaksuuksina. Löydä suosikkisi lukuisista väreistä ja valitse terveydenhoidon hygieniaan sopivat helppohoitoiset pinnat. Erilaiset asennusvaihtoehdot, kuten esimerkiksi kauniit alumiiniset ripustuskasetit tai erikoismalliset köysijärjestelmät, helpottavat absorbenttien kiinnittämistä ja ovat näyttävä elementti huoneen sisustuksessa.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae sopiva äänenvaimennus vastaanotollesi tai toimistoosi!

Valitse nyt aixFOAM-tuotteistamme lääkärin vastaanotolle tai virastoon/toimistoon sopiva äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Asiantuntevat suunnittelijamme auttavat sinua löytämään sopivan ratkaisun tiloihisi ja laativat sinulle vaatimuksiasi vastaavan sitoumuksettoman tarjouksen.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimentimet lääkärin vastaanotoille

Täältä löydät äänenvaimennustuotteet, joilla voit vähentää melua vastaanotollasi tai toimistossasi.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout