Haku

Vähemmän melua ja parempi keskittyminen urheiluun

Täydellistä keskittymistä ilman häiriötekijöitä – urheilupaikkojen aixFOAM-äänieristys

  • Parempi akustiikka ja laadukkaampaa oleskelua urheilijoille ja katsojille
  • Melun vähentyminen ja jopa 20 % parempaa keskittymistä harjoitteluun ja kilpailuun
  • Hallien, kuntosalien ja muiden urheilupaikkojen äänenvaimennus
  • Moderni ulkonäkö eri väri- ja muotovaihtoehtoina
  • Ihanteelliset ratkaisut myös halleihin ja saleihin tehtäviin jälkiasennuksiin

Tästä saat lukea lisää urheiluhallien, kuntosalien ja uimahallien äänenvaimennuksesta ja äänieristyksestä.

Kaikkien aikojen tehokkain ääneneristys

Plus-palosuojauksen omaavat aixFOAM Premium - elementit määrittävät ääneneristyksen uudelleen.

Valitse nyt

Värikäs on kaunista.

Löydä oveesi aixFOAM-eristesarjan 20 kauniista väristä oma suosikkisi ja estä melun pääsy sisään.

Katso vaihtoehtoja!

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Äänenvaimennus urheiluhalleissa, kuntosaleilla ja uimahalleissa

Lattiaa vasten nirskuvat jalkineet, pomppivat pallot, kovaääniset huudot ja musiikki, roiskuva vesi, kolisevat painot. Nämä ja monet muut äänilähteet ovat tyypillisiä urheilutiloissa, kuten voimistelusalilla, uimahallissa tai kuntosalilla, ja ne nostavat huomattavasti melutasoa.

Lattioiden, seinien ja katon kovat ja sileät pinnat heijastavat ääntä ja pitävät huolen siitä, että äänenpainetaso heilahtelee jatkuvasti korkealle. Lisäksi suuret lattiapinta-alat, korkealla olevat katot ja laajat tilat huonontavat akustiikkaa ja lisäävät epämiellyttävää jälkikaiuntaa.

Paljon tilaa kaiunnalle: Erityisesti urheiluhalleissa ja muissa suurissa liikuntatiloissa kovat rakennusmateriaalit, kuten puu, lasi, kaakelilaatat ja muovi, edistävät pitkiä jälkikaiunta-aikoja ja huonontavat akustiikkaa. Äänenvaimennus auttaa laskemaan melutasoa.
Suuret tilat ja kovat pinnat heijastavat ääntä, jolloin syntyy epämiellyttävää jälkikaiuntaa. Äänenvaimennus tekee urheiluhallista hiljaisemman ympäristön.

Miksi äänenvaimennus tai äänieristys on niin tärkeää urheilutiloissa?

Ääniabsorbenttien käyttö on suositeltavaa urheilutiloissa useammastakin syystä. Äänenvaimennus ensinnäkin parantaa huoneakustiikka ja toisaalta se vähentää melua.

Urheilumenestyksen kannalta – erityisesti kilpailuissa, mutta myös harjoiteltaessa – on tärkeää, että urheilijat pystyvät keskittymään täysillä suoritukseensa ja edessä oleviin haasteisiin. Vain sillä tavoin koko oma potentiaali pystytään käyttämään täysin hyväksi. Häiritsevä melu ja kaiunta heikentävät keskittymistä ja lisäävät niin myös loukkaantumisriskiä. Ennen kaikkea joukkueurheilulajeissa, kuten lentopallossa tai koripallossa, on tärkeää myös se, että pelaajat voivat kommunikoida hyvin keskenään, eikä heillä ole vaikeuksia ymmärtää valmentajan ohjeita.

Luonnollisesti myös katsojat nauttivat urheilutilaisuuksissa hyvästä akustiikasta, jossa ei kuulu kaiuntaa. Hallissa oleskelu ja ottelun seuraaminen on näin laadukkaampaa.

Kilpailuissa tai harjoiteltaessa – parempi keskittymiskyky ääniabsorbenttien käytön ansiosta.
Täydellistä keskittymistä ilman melua ja häiriötekijöitä – äänenvaimennus pitää urheiluhallissa huolen urheilijoiden ja katsojien mukavuudesta. Hyvä akustiikka voi lisätä keskittymistä jopa 20 % ja siten vaikuttaa osaltaan ratkaisevasti urheilumenestykseen.

Miten äänenvaimennus ja äänieristys onnistuu urheiluhalleissa?

Sopivien ääniabsorbenttien valinta tulee sovittaa aina kyseisten tilojen vaatimuksiin. Siinä on tietenkin ero, halutaanko jälkikaiuntaa vähentää urheiluhallissa tai uimahallissa tai halutaanko kuntosaliin tehdä äänieristys.

Äänenvaimennus urheiluhallissa/voimistelusalissa

Suurin akustinen haaste suurien hallien äänenvaimennuksessa on jälkikaiunta ja pitkät jälkikaiunta-ajat. Ääni heijastuu seinien ja katon kovista pinnoista ja kimpoaa takaisin halliin, jolloin kaikki äänet jäävät epämiellyttävän pitkäksi ajaksi tilaan. Tämän välttämiseksi urheiluhallin katot ja/tai seinät kannattaa peittää ääntä absorboivilla levyillä, niin sanotuilla ääniabsorbenteilla. Erityisen hyviksi ovat tässä osoittautuneet vapaasti riippuvat akustiikkaelementit, jotka kiinnitetään kätevillä köysijärjestelmillä hallin kattoon ääntä absorboimaan.
Urheiluhallin katon alla olevat ääniabsorbentit imevät itseensä ääntä, estävät äänen heijastumisen ja lyhentävät jälkikaiunta-aikaa. Kätevien köysijärjestelmien avulla ääniabsorbentit voidaan asentaa erityisen helposti ja joustavasti.
Urheiluhallin katon alapuolella riippuvat äänenvaimennuslevyt laskevat melutasoa ja vähentävät kaiuntaa.

Äänenvaimennus ja äänieristys kuntosalilla

Kolisevat harjoituslaitteet, asiakkaiden äänet, spinning-kurssit, juoksumatot, musiikki. Kuntosalin äänilähteet on moninaisia ja saavat melutason nopeasti nousemaan. Kovat pinnat lisäksi lisäävät melun syntymistä ja tekevät äänenvaimennuksesta melkeinpä korvaamattoman, jotta asiakkaiden viihtymis- ja harjoittelulaatu pysyy jatkuvasti vireillä. Sopivien ääniabsorbenttien valinta tulisi tällöin tehdä paikan vaatimusten mukaan. Kuntosalin seiniin ja kattoon sijoitetut ääntä absorboivat levyt voivat selvästi vähentää jälkikaiuntaa ja häiritsevää melua. Vapaasti riippuvia akustiikkaelementtejä voidaan käyttää tilanjakajina, joilla eri alueita saadaan erotettua optisesti ja akustisesti.

Eri huoneiden äänieristykseen kannattaa käyttää sellaisia levyjä, joiden tiheys ja neliömetripaino ovat suuret. Tähän soveltuvat erityisesti akustiikkarouhepuristetta olevat äänieristemattomme.

Ennen kaikkea raskailla painoilla käytettävät harjoituslaitteet ovat usein ongelma kuntosalilla. Ne eivät aiheuta vain melua, vaan myös materiaalivärähtelyä, joka siirtyy runkoäänenä lattiaan, seiniin ja kattoon, ja havaitaan myös viereisissä tiloissa. Kuntosalilaitteiden tulisi siksi olla mieluiten lattiasta erotettuina. Tähänkin voidaan käyttää akustiikkarouhepuristeisia äänieristemattoja, jotka sijoitetaan laitteen alle ja peitetään esimerkiksi puisella kannella. Ihannetapauksessa laitteet on sijoitettu pienelle korokkeelle, joka on eristetty lattiasta ja seinistä.

Kuntosalin äänenvaimennus parantaa huoneakustiikkaa ja lisää motivaatiota harjoittelussa.
Parempi motivaatio, laadukkaampaa oleskelua ja harjoittelua: Hyvä akustiikka on harjoittelun ja yhtä lailla myös rauhan ja rentoutumisen kannalta ratkaisevan tärkeää. Kuntosalilla oleva äänenvaimennus vähentää melua ja pitää huolen viihtyvyydestä.

Äänieristys uimahallissa

Kaakelilaatat, lasi, muovipinnat, korkeat katot, suuret tilat ja lukuisat äänilähteet. Uimahallit muodostavat äänieristyksessä aivan omanlaisensa suuren haasteen. Uimahallin jälkikaiunnan vähentämiseen soveltuvat riippuvat ääniabsorbentit ja akustiikkapurjeet erityisen hyvin. Ne voidaan helposti asentaa erikoisvalmisteisten ripustus- ja köysijärjestelmien avulla hallin katon alle. Ne imevät ääntä itseensä ja tuovat uimiseen näin riittävästi rauhaa sekä rentoutumisen ja keskittymisen mahdollisuutta.
Oli se sitten kilpailupaikkana tai rentoutumispaikkana: Akustiikka vaikuttaa uimahallissa urheilijoiden ja uimareiden viihtyvyyteen hyvin paljon. Äänenvaimennus auttaa melun hiljentämiseen ja jälkikaiunnan vähentämiseen.
Uimahallin äänieristys parantaa urheilijoiden ja tavallisten uimareiden kokemaa huoneakustiikkaa.

Miksi aixFOAM-ääniabsorbentit ovat paras ratkaisu urheilutilojen äänenvaimennukseen?

Yrityksemme on keskittynyt jo vuodesta 1958 lähtien ääniabsorbenttien valmistukseen. Valikoistamme löytyy sopiva vaihtoehto melkein minne tahansa. Kokemuksemme ja tuotteidemme jatkuvan kehityksen ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme akustiikkaelementtejä, jotka ovat erittäin tehokkaita äänieristyksessä ja samalla näyttävät kauniilta ja nykyaikaisilta.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
aixFOAM-ääniabsorbentit vähentävät melua ja jälkikaiuntaa ja parantavat huoneakustiikkaa. Akustiikkaelementtimme ovat saatavissa eri väri- ja muotovaihtoehtoina sekä eri paksuuksina ja eri paloluokissa. aixFOAM-akustiikkaelementit, joissa on MH-merkintä, vastaavat palosuojaluokkaa DIN 4102 B1, joka vaaditaan usein julkisissa rakennuksissa. Selvitä kohteesi palosuojausta koskevat vaatimukset ennen kuin ostat tuotteita aixFOAM-verkkokaupasta. Ääniabsorbenttien eri asennus- ja kiinnitysjärjestelmät mahdollistavat tehokkaan äänenvaimennuksen kaikenlaisissa urheilutiloissa.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae paras mahdollinen äänenvaimennus urheiluhalliisi, kuntosaliisi tai uimahalliisi!

Valitse aixFOAM-tuotteistamme urheilutiloihin sopivat suosikkisi tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi. Vaatimuksiisi löytyy varmasti oikea ratkaisu.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM-äänenvaimentimet urheiluhalleihin, uimahalleihin ja kuntosaleihin

Täältä löydät äänenvaimennustuotteet, joilla voit vähentää melua urheiluhalleissa, kuntosalilla ja uimahallissa.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout