Haku
aixFOAM-äänieristys - äänenvaimentimet eri muodoissaan

aixFOAMin itseliimautuva ääneneristys – edut ja asennus

Akustiikkavaahtomuovia olevissa tuotteissa on yleisesti erinomaiset ääntä vähentävät ominaisuudet. Niitä käytetään usein nimenomaan liimattavina ääneneristykseen. Kuitenkin on tärkeää varmistaa akustiikkalevyjen laatu. Akustiikkavaahtomuovi voi vasta korkealaatuisen valmistuksen jälkeen kehittää täyden potentiaalinsa ääniabsorbenttina ja suojata melulta.

Laadultaan erinomaisen materiaalin lisäksi myös ääntä vaimentavien levyjen asennustapa on erittäin tärkeää ääneneristyksen tai äänenvaimennuksen tehokkuuden kannalta.

Ole varovainen suihkutettavien liimojen ja asennusliimojen kanssa

Useimmissa tapauksissa akustiikkavaahtomuovit liimataan alustaan kiinni.

Sellaiset kiinnitysaineet kuten perinteiset sprayliimat tai asennusliimat EIVÄT ole osoittautuneet hyviksi ääniabsorbenttien asennuksessa. Toisinaan on todella vaikeaa löytää kiinnitysaineen sopiva annostelu, jotta akustiikkalevyt pysyisivät jatkuvasti paikallaan, esimerkiksi seinällä. Syy: Tarvittava liimamäärä riippuu aina käsiteltävien vaahtomuovien painosta ja siitä, ovatko alustat karkeita tai epätasaisia.

Erityisesti, kun akustiikkalevyjä liimataan suurelle pinta-alalle, liimaa on vaikeaa levittää yhtä paljon kaikkialle materiaaliin. Levyt eivät silloin tartu tasalaatuisesti alustaan. Ne voivat luistaa alaspäin tai jonkin ajan päästä irrota jälleen itsestään. Koska akustiikkalevyt kiinnitetään usein huoneeseen näkyville, on se todella harmittavaa.

Sprayliimat ja muut levitettävät liimat kuuluvat tavallisesti kontaktiliimojen ryhmään. Ne täytyy aina levittää kumpaankin pintaan (akustiikkalevyyn ja alustaan). Ennen kaikkea arkkitehtuurin sovelluksissa ja huoneakustiikassa tämä on ongelma. Ympäröivät pinnat voivat liimaa levitettäessä saada likaa itseensä, puhumattakaan kaksinkertaisesta vaivasta.

Toinen ongelma spray- ja asennusliimojen käytössä on sisätiloihin muodostuva haju. Jos ei tuuletusaikoja ja raikasilman saantia voidaan toteuttaa, seurauksena voi olla jopa negatiiviset vaikutukset terveyteen. Liiman sisältämien aineiden pitkäaikainen haihtuminen voi myös heikentää hyvinvointia.

Lisäksi, kun liimaa levitetään akustiikkaelementtien pintaan, materiaalin palokäyttäytyminen saattaa muuttua. Tositapauksessa se voi olla jopa vaarallista!

aixFOAM-valikoiman liimapinnalliset äänieristeet

Saat melkein kaikki aixFOAM-ääniabsorbentit kätevällä, korkealaatuista liimaa olevalla liimapinnalla varustettuina. Se helpottaa ääneneristyksen/äänenvaimennuksen asentamista huomattavasti. Näin vältät myös kaikki harmit, vaarat ja puutteet ääneneristyselementtien asennuksessa.

Vahva pito ilman muita kiinnitysaineita

Akustiikkaelementtiemme erikoisliima takaa absorbenttien pysyvän kiinnityksen. Muihin, huonompaa laatua oleviin liimapinnallisiin ääniabsorbentteihin verrattuna sen pitovoima ei myöskään katoa minnekään ajan myötä. aixFOAM-ääniabsorbenteissa et tarvitse mitään muita kiinnitystarvikkeita. Säästät vaivaa, kun liima on valmiiksi tasaisesti levitettynä. Ympäröiviin pintoihin ei jää rumia jälkiä eikä ilmassa leiju epämiellyttävä haju.

Yhdistetty lankaverkko tukena

aixFOAM-levyjemme liimapinta on lisäksi vahvistettu erityisellä langoituksella, lankaverkolla. Olemme käyttäneet siihen erikseen tähän suunniteltua diagonaalilankaverkkoa. Tämä erikoispintarakenne tuo lisää kestävyyttä, eikä materiaali veny eikä vääristy. Yhtenäiseen liimamassaan se yhdistetään koneellisesti.

Sertifioitua laatua palosuojauksessa

Nordrhein-Westfalenin materiaalintarkastusvirasto (MPA) on tarkastanut duromeeriä akustiikkavaahtomuovia olevat ääniabsorbenttimme, joilla on korkein palosuojaluokka DIN 4102 B1. Materiaali tutkittiin yhdessä liiman kanssa ja se sai laatunsa tunnustukseksi rakennusvalvonnan tarkastustodistuksen. Se, mikä tässä on huomion arvoista: Kun tavallisiin akustiikkavaahtomuoveihin levitetään liimaa, niiden palosuojaluokka ei enää ole B1. Ole tarkkana, sillä käytännössä useimmiten ilmoitetaan vain materiaalin itsensä palosuojaominaisuus. Liimaa levitettäessä tämä hyväksyntä tavallisesti menettää merkityksensä. Kuluttajille tämä ei ole vain hämäävää, vaan tulipalon sattuessa jopa todella vaarallista. Siksi aixFOAM-tuotteemme on testattu yhdessä liiman kanssa vaikean alustan (metalli) päällä. Ne läpäisivät testin hyvin ja hyväksyttiin siten myös kaikkien muiden alustojen suhteen.

Tarkat tiedot ääniabsorbenttiemme palosuojaluokista löydät aixFOAM-verkkokauppamme tuotesivuilta tai voit kysyä niitä maksuttomasti asiakasneuvojiltamme. Ota mieluiten jo etukäteen selvää oman rakennusprojektisi paloturvallisuusmääräyksistä. Me autamme sitten sinua sopivien akustiikkaelementtien valinnassa.

Viisi helppoa askelta optimaaliseen ääneneristykseen aixFOAMin liimapinnallisilla akustiikkalevyillä.

Liimapinnallisilla aixFOAM-akustiikkavaahtomuoveilla asennuksesta tulee todella helppoa. Seuraavaksi näytämme sinulle, miten pääset liimapinnallisilla akustiikkalevyillämme vain viidessä helpossa vaiheessa haluamaasi ääneneristykseen.

Sen jälkeen, kun olet tilannut sopivat, liimapinnalliset akustiikkalevyt mukavasti aixFOAM-verkkokaupastamme, voit aloittaa ääneneristykseen tai äänenvaimennukseen tarvitsemiesi akustiikkaelementtien asennuksen.

Vaihe 1: Alustan puhdistaminen

Kuten aina, kun liimataan jotakin, on myös liimapinnallisten akustiikkalevyjen asennuksessa tärkeää, että kantava pinta on puhdas ja kuiva, eikä siinä ole rasvaa, öljyä tai minkäänlaisia liuottimia. Suosittelemme siksi alustan puhdistamista perusteellisesti rasvattomalla pesubensiinillä. Tarkasta kuitenkin ensin, kestääkö alusta pesubensiinin käyttöä. Hankaa sen jälkeen alusta kuivaksi puhtaalla liinalla ja anna sen kuivua vielä 30 minuuttia.

Vaihe 2: Merkintä ja suunnittelu

Asennuksen onnistumisen kannalta on tärkeää, että suunnittelet akustiikkalevyjen asettelun huolellisesti etukäteen. Haluttu asettelu on suositeltavaa merkitä lyijykynän ja viivaimen avulla täydellisesti.

Vaihe 3: Suojamateriaalin poistaminen

Poista suojamateriaali varovasti akustiikkalevyn alapuolesta. Pidä huoli siitä, ettet koske sormin liimakerrokseen, koska ihmisihon rasvakerros vähentää huomattavasti liiman tartuntavoimaa, kuten mikä tahansa lika.

Vaihe 4: Akustiikkalevyn kiinnitys

Aseta levy aikaisemmin valitun asettelun mukaisesti. Jotta kiinnitys pitäisi varmasti, tärkeää on, että liimapinnallinen materiaali liimautuu koko pinta-alaltaan tiukasti, mutta jännitteettömästi alustaan. Tartuntalujuus riippuu kylmäliimauksessa ratkaisevasti puristusvoimasta. Vältä ilmakuplien syntyminen ja puristusvoiman muutokset siten, että käytät apunasi kumitelaa. Käsin painaminen ei tavallisesti riitä.

Vaihe 5: Kuivumisaika

Liimapinnallisen akustiikkalevyn ja kantavan pinnan liitosta voidaan kuormittaa kevyesti mekaanisesti jo noin viiden tunnin kuivumisajan jälkeen. Liitos saavuttaa parhaan mahdollisen tartuntavoiman kuitenkin vasta 24 tunnin kuivumisajan kuluttua.

Yleisiä ohjeita liimapinnallisten akustiikkalevyjen asennuksesta

Liimapinnallisten aixFOAM-levyjen asennuksessa tulee sinun ottaa huomioon lisäksi muutamia perusohjeita onnistuneesta ääneneristyksestä/äänenvaimennuksesta:

  • Liimaliitoksen irrotus ensimmäisen tartunnan (alkukiinnitys) jälkeen vähentää liiman liimausvoimaa tai tuhoaa sen kokonaan. Siksi etukäteen tehty huolellinen suunnittelu on valtavan tärkeää.
  • Juuri maalatuissa pinnoissa on varmistettava, että maali on kovettunut täydellisesti.
  • Liimattaessa muovien päälle suosittelemme, että kokeilemalla todetaan, onko muovissa aineosia, jotka voivat vaurioitua liimasta.
  • Materiaali tulee käsitellä ja ottaa käyttöön puolen vuoden sisällä. Muussa tapauksessa varastointiaika ylittyy ja liiman toimintakyky saattaa heikentyä.

Ääneneristyksen asiantuntijat tukenasi

Me aixFOAM-yhtiössä olemme valmistaneet ääntä absorboivia akustiikkalevyjä jo yli 60 vuoden ajan. Erityisellä valmistusmenetelmällä ja tiukoilla laatutarkastuksilla varmistamme korkealaatuisten akustiikkavaahtomuovien suuren valikoiman ja eri materiaalipaksuudet.

Jos olet epävarma sopivien ääniabsorbenttien valinnasta tai jos sinulla on kysyttävää akustiikkaelementiemme asennuksesta, autamme sinua mielellään.

aixFOAM-verkkokauppaamme olemme koonneet sinulle yksityiskohtaiset tiedot kaikista tuotteistamme (äänen absorptioaste, suositeltu käyttö, palosuojaluokka, jne.). Lisäksi käytettävissäsi on ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat. He neuvovat sinua maksuttomasti palvelunumerossa.

Tietoruutu

Korkealaatuisen materiaalin lisäksi myös akustiikkalevyjen asiantunteva asennustapa on erittäin tärkeää ääneneristyksen tai äänenvaimennuksen onnistumisen kannalta. Olemme kehittäneet liimapinnalliset aixFOAM-akustiikkalevyt nimenomaan kaikkien niiden puutteiden, riskien ja harmien välttämiseksi, joita tavallisten liimojen ja kiinnitysaineiden kanssa esiintyy.

Akustiikkalevyjen helppo asennus

Liimapinnalliset aixFOAM-akustiikkalevyt voidaan asentaa viidessä helpossa vaiheessa. Näin ne huolehtivat parhaasta ääneneristyksestä tai äänenvaimennuksesta.

Merkkituote ja valmistajan vinkit

aixFOAM-verkkokaupasta löydät omaan tarpeeseesi sopivat ääniabsorbentit. Olemme käytettävissäsi myös kätevien vinkkien avulla ja maksuttomassa palvelunumerossa.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout