Haku
aixFOAM-äänieristys pesukoneille ja täriseville laitteille

Ääneneristys ei vain pesukoneisiin

Kovaa ääntä pitävät pesukoneet saavat kerrostaloissa usein aikaan riitaa naapureiden kanssa. Syy: Pesukoneiden linkouksesta syntyy värähtelyjä. Ne siirtyvät runkoäänenä seiniin ja kattoihin ja välittyvät siten viereisiin huoneisiin ja asuntoihin. Siellä ne muuttuvat jälleen ilmaääneksi ja leviävät huoneeseen, missä ne kuullaan häiritsevänä meluna. Tähän vaikuttaa myös se, että pesukoneet sijoitetaan useimmiten tiloihin, joissa ääni tuskin absorboituu, esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai keittiöön. Kiiltävät, kovat seinäpinnat ja laatoitetut lattiat heijastavat ääntä ja vahvistavat värähtelyjä. Usein käy niin, että pesukone ajan mittaan itsestään siirtyy hieman paikaltaan.

Mutta eivät pelkästään pesukoneet voi tulla rasittaviksi melun tuottajiksi. Muutkin kotona käytettävät laitteet, kuten kuivausrumpu, ja kuntoilulaitteet, kuten kuntopyörä tai crosstrainer, voivat saada aikaan kovaa tärinää ja siten melua aivan samoin kuin teollisuuskoneet.

Tämän välttämiseksi ja naapurisovun säilyttämiseksi tulee pesukoneet ja muut tärisevät koneet äänieristää.

Schallschutzmatte für Waschmaschinen gegen Vibrationen und Körperschall
Äänieristematto pesukoneellesi

Akustiikkarouhepuriste estämään koneissa tärinän ja runkoäänen

Tutustu ääntä torjuvaan raskassarjalaiseemme, jolla tärisevät laitteet voidaan erottaa lattiasta. Vähentää materiaalien värähtelyjä ja melua siellä, missä sitä syntyy.
Tuotteeseen

Äänieristematot – joustavasti täriseviin koneisiin käytettävissä olevat ääniabsorbentit

Kun halutaan estää, että esimerkiksi pesukone lingotessaan liikkuu ja synnyttää tärinää, on se erotettava lattiasta. Paras ratkaisu on käyttää alustaa äänen vaimennukseen. Hyviksi on suuremmissa koneissa teollisuus- ja kuntoilualalla havaittu käytännössä esimerkiksi 40 tai 50 mm paksut aixFOAM-äänieristematot HEAVY Duty. Oman kodin pesukoneisiin suosittelemme äänieristemattoa HEAVY Duty-3cm tai HEAVY Duty-2cm, jonka saat aixFOAM-alestamme. Eristematto asetetaan pesukoneen alle, jolloin kone ei pääse liukumaan paikaltaan ja toiseksi värähtelyt vaimenevat tehokkaasti. Suositeltavaa on lisäksi asettaa riittävän paksu puulevy äänieristematon päälle. Koneen paino jakautuu tällöin tasaisesti. Kelluva asennus on tällöin tärkeää. Tämä tarkoittaa, ettei puulevyä kiinnitetä millään, esimerkiksi liimalla. Puulevy pystyy silloin paremmin tasaamaan ja vaimentamaan värähtelyjä. Lisäksi on varmistettava, ettei puulevy kosketa lattiaan eikä ympäröiviin seiniin.

Tätä ääneneristyksen menetelmää voidaan soveltaa mihin tahansa voimakkaasti tärisevään koneeseen kotona tai teollisuudessa.

Ääntä ja tärinää vaimentavat rouhepuristematot 

aixFOAM-äänieristematot ovat kestoelastista rouhepuristetta. Rouhepuriste on ääntä absorboiva kierrätystuote. Se puristetaan eri akustiikkavaahtomuoveista kovan paineen alaisena ja erityisiä sideaineita käyttämällä. Tämä valmistusmenetelmä saa aikaan sen, että rouhepuriste on pysyvästi elastista, värähtelyjä vaimentavaa, pilaantumatonta ja erittäin kestävää. Korkealaatuinen aixFOAM-rouhepuristeemme on saatavissa myös laminoinnilla, jolloin se on äänieristemattona tehokkaasti suojattu roiskuvilta nesteiltä ja lialta.

Rouhepuriste on todella kestävää, mutta siitä huolimatta sen käytössä koneiden ääntä vaimentavana elementtinä on otettava huomioon muutamia perusohjeita:

  • Alustan pinta-alaa täytyy ehdottomasti suurentaa (painon jakautuminen). Se tapahtuu asettamalla koneen alle puu- tai peltilevyn. Tällä estetään koneen vajoaminen eristematon joustavaan absorptiosisustaan.
  • Jos esimerkiksi pesukone vielä sen jälkeen, kun se on erotettu lattiasta ääntä eristävällä alustalla, pitää edelleen kovaa ääntä, syy on todennäköisesti sen peltikotelossa. Jotta värähtelyt saadaan ohuessa pellissä vähenemään, on sen neliömassaa lisättävä. aixFOAM-akustiikkaraskasmatto soveltuu tähän erinomaisen hyvin. Sitä on helppo käsitellä ja liimaus käy vaivatta. HEAVY Duty Tec-rouhepuriste on saatavissa liimapinnalla varustettuna. Hyvänä ääniabsorbenttina se voidaan liimata akustiikkaraskasmaton päälle. Tällä yhdistelmällä saadaan voimakkaasti ääntä estävä vaikutus. Se tehoaa hyvin pesukoneen moottorin tuottamaan ääneen.

Teknologia melua vastaan - koneiden ja laitosten äänieristykset
Teknologiaa ääntä vastaan

Jo vuodesta 1958 lähtien aixFOAM on valmistanut ääneneristystä mittojen mukaan

Täältä löydät ääneneristystuotteemme, jotka soveltuvat erinomaisesti täriseviin koneisiin ja raskaisiin laitteisiin. aixFOAM-ääneneristyslevyt vähentävät ääntä ja värähtelyjä luotettavalla tavalla ja torjuvat tehokkaasti melua.
Löydä ääneneristys

Koneiden ääneneristys aixFOAM-tuotteilla

Autamme sinua mielellään aixFOAM-verkkokaupassamme tai palvelunumerossamme pesukoneen eristykseen sopivan äänieristeen löytämisessä. Myös muiden tärinää synnyttävien koneiden äänieristyksessä olemme yhteyshenkilösi, kun etsit korkealaatuisia vaahtomuovisia akustiikkaelementtejä.

Tietoruutu

Pesukoneet tuottavat samoin kuin muutkin koneet ja laitteet suhteellisen voimakkaita värähtelyjä, jotka kulkeutuvat runkoäänenä seinien ja kattojen läpi viereisiin huoneisiin.

Koneen eristäminen

Jotta melu ei siirry eteenpäin, on pesukone erotettava lattiasta. Tähän soveltuu akustiikkavaahtomuovista tehty ääntä absorboiva alusta sekä sen päälle tuleva puulevy, joka jakaa koneen painon tasaisesti.

Äänieristyksen korkealaatuiset vaahtomuovit

aixFOAM-äänenvaimennuslevyt ovat saatavissa eri paksuuksina sekä päällystetyillä pinnoilla. Ne eristävät ääntä, vähentävät värähtelyjä ja ovat erittäin kestäviä öljyjen ja muiden nesteiden suhteen. Akustiikkavaahtomuovimme soveltuvat monenlaisten koneiden äänieristykseen.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout