Haku
aixFOAM-seinäverhoilu - laadukas akustinen seinäverhous

Akustisen seinäverhoilun rakentaminen itse

Äänenvaimennukseen ja huoneakustiikan parantamiseen on yhä suositumpaa valmistaa akustinen seinäverhoilu. Eikä mikään ihme. Se ei ole pitkään aikaan enää ollut pelkästään ammattimaisten sisustajien käytössä, vaan myös muutkin omatoimiset ja käsistään kätevät ovat innostuneet siitä. Mutta mitä oikeastaan kätkeytyy tämän trendin taakse? Missä ovat sen edut? Ja miten itse voi rakentaa helposti akustisen seinäverhoilun?

Tähän aixFOAM Wissen -liitteeseen olemme koonneet sinulle tärkeimmät faktat ja vaihe vaiheelta esitetyt ohjeet siitä, miten akustinen seinäverhoilu saada aikaan.

1. Mikä akustinen seinäverhoilu on ja miten se toimii?

Akustinen seinäverhoilu on modernista huonesuunnittelusta syntynyt kokonaisratkaisu, joka sisältää sekä akustisia että myös koristeellisia ominaisuuksia. Siinä ääniabsorbenttien päälle kiinnitetään erikoisvalmisteinen akustiikkakangas, jolloin ne jäävät näkymättömiin verhoilun taakse. Tällä tavoin aikaan saatu tekstiilipinta on kiinnostava vaihtoehto tavalliselle tapetille. Se ihastuttaa ennen kaikkea korkealaatuisen ulkonäkönsä ansiosta. Erityisen suosittuja seinäverhoilut ovat elokuvateattereissa ja teattereissa ylipäätään sekä ravintola- ja hotellialalla, mutta myös asuintiloissa ja kotiteattereissa.

Akustiikkakankaan kiinnitystä varten rakennetaan tavallisesti ensin puupalkeista (valinnaisesti alumiiniprofiileista) ja seinäkiinnitysprofiileista tehty alusrakenne. Ääneneristysmatot asetetaan näiden kehyksien sisään. Sen jälkeen ääntä läpäisevä kangas kiinnitetään erikoislastan avulla helposti kiinnitysprofiileihin äänenvaimennuslevyjen päälle.

Tällä periaatteella voidaan vaimentaa ja verhoilla kokonaisia seinäpintoja, mutta myös vain osia seinästä tai erilaisia osia rakennuksesta, kuten esimerkiksi liukuovia.

2. Mitä etua akustisesta seinäverhoilusta on?

Akustiset seinäverhoilut tarjoavat tavalliseen tapettiin verrattuna lukuisia lisätoimintoja, jotka ulottuvat pidemmälle kuin pelkkä esteettinen näkökohta.

Tehokas ja huomaamaton ääneneristys

Seinäverhoilun sisässä olevien laajakaistavaimentimien ja ääntä läpäisevän akustiikkakankaan yhdistelmästä syntyy erittäin tehokas ääneneristyselementti. Äänenvaimennuslevyt vähentävät jälkikaiuntaa ja melua ja estävät koko seinän täysipintaisessa verhoilussa äänen pääsyn viereisiin huoneisiin. Tasapainoinen huoneakustiikka vaikuttaa paljon hyvinvointiin.

Luovia sävyjä sisustuksessa

Akustinen seinäverhoilu on luova elementti huoneen sisustamisessa. Värikkäiden akustiikkakankaiden tekstiilipinta tuo vaihtelua seiniin ja kerää katseet esteettisen puolensa ansiosta. aixFOAM-verkkokaupasta voit valita omat suosikkisi 18 eri väristä ja luoda näin harmonisia kokoonpanoja tai säväyttäviä sisustuksia.

Lämpöeristys, huoneilma ja asumismukavuus

Akustisten ja puhtaasti ulkonäöllisten näkökohtien lisäksi täysipintaiset seinäverhoilut ihastuttavat ennen kaikkea yhdellä muulla efektillä: Akustiikkaseinän sisällä olevat äänenvaimennuslevyt toimivat myös lämpöeristeenä ja estävät lämpöä karkaamasta käyttämättömänä seinän läpi. Lisäksi seinän pintalämpötila samalla nousee, mikä parantaa tuntuvasti viihtyisyyttä ja asumismukavuutta.

Helppo asentaa ja hoitaa

aixFOAMin pestävät akustiikkakankaat voidaan kiinnittää helposti ilman etukäteistietoa kiinnitysprofiilien ja erikoislastan avulla ääneneristysmattojen päälle. Tämän järjestelmän ansiosta kankaat voidaan myös jälleen poistaa tai vaihtaa yhtä nopeasti. Seinän väriä voidaan näin muuttaa – ja tämä ilman hankalia ja likaa tuottavia maalaus- ja tapetointitöitä.

3. Valmistelut ja yleisiä ohjeita

Ennen kuin aloitamme kohdassa 5. akustisen seinäverhoilun valmistamisen, on tässä vielä muutamia tärkeitä ohjeita valmisteluista ja seinäverhoilun suunnittelusta. Saat lisäksi joitakin suosituksia työkaluista ja materiaaleista.

Jotta saisit parhaan mahdollisen tuloksen ja korkealaatuisen seinäverhoilun, huomioi ennen töiden aloitusta seuraavat kohdat:

  • Varmista, että seinä tai rakennuksen osa, johon akustiikkaverhoilu halutaan kiinnittää, on tasainen, puhdas ja kuiva. Muussa tapauksessa kankaan pintaan voi ilmestyä rumia epätasaisia kohtia tai vesiläiskiä.
  • Seinäverhoilu ei myöskään saa altistua jatkuvalle kosteudelle, koska äänenvaimennuslevyt imevät itseensä kosteutta ja saattavat ajan mittaan menettää muotoaan.
  • Jos vain osia seinästä peitetään akustiikkakankaalla, tulee huoneen loput näkyvät pinnat ensin maalata tai tapetoida siististi ja valittuun kankaaseen sopivalla värillä.
  • Aloita akustiikkaverhoilun kiinnittäminen vasta, kun kaikki likaa aiheuttavat työt on varmasti saatu valmiiksi. Näin estät akustiikkakankaan likaantumisen heti alkuunsa.

Kankaan kiinnittämiseen käytettävät aixFOAM-seinäkiinnitysprofiilit ovat erittäin kestäviä ja voidaan näppärästi sovittaa seinäverhoilun kokoon. Profiilit itse ovat kuitenkin pieniä korkeudeltaan (noin 1,1 cm).

Varmista siksi, että puupalkeista valmistettavan alusrakenteen korkeus vastaa yhdessä profiilien kanssa vähintään äänenvaimennuslevyjen korkeutta siten, että lopullinen tekstiilipinta lepää välittömästi äänenvaimennuslevyjen päällä. Tämä tarkoittaa, että 5 cm paksujen ääniabsorbenttien kohdalla on alusrakenteen korkeuden oltava myös vähintään 5 cm.

4. Suunnittelu, materiaalit ja työkalut

Ennen kuin aloitat alusrakenteen valmistamisen, kannattaa uhrata hetki aikaa seinäverhoilun suunnitteluun. Näin saat tarkan kuvan siitä, mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitset. Pystyt näin myös välttämään mahdolliset ongelmat seinäverhoilun kiinnityksessä ja turhat kulut.

Olemme laatineet kolme erilaista esimerkkiä, joiden avulla näytämme, mitä sinun tulee huomioida seinäverhoilun suunnittelussa.

4.1 Versio 1: Koko seinän peittävä seinäverhoilu

Ensimmäisessä esimerkissä verhoilu tulee seinän koko pinta-alalle. Mittaamme ensin valmistelemamme seinäpinta-alan korkeuden ja leveyden. Seinän korkeudeksi (h) saamme 2,50 m ja seinän leveydeksi (b) 4,00 m.

Näiden mittojen perusteella tiedämme jo, miten paljon akustiikkakangasta tarvitaan. aixFOAM-verkkokaupassa myytävien akustiikkakankaiden – kermanvalkoista väriä lukuun ottamatta – vähimmäismetrimäärä on 5 m ja leveys 3 m. Tämä tarkoittaa, että pystymme yhdellä akustiikkakankaan yksiköllä verhoilemaan koko seinän, ilman sen jakamista osiin. Lisää tästä kohdassa 4.2.

Jotta tietäisimme, miten paljon puupalkkeja ja seinäkiinnitysprofiileja alusrakenteeseen tarvitaan, on meidän ensin laskettava seinän ympärysmitta. Valitsemassamme esimerkissä tarvitsemme 13 m.

4.2 Versio 2: Seinän koko pinta-alan verhoilu jakamalla osiin

Seinän jakaminen osiin kannattaa tai tarvitaan aina silloin, kun kankaan leveys tai kankaan metripituus ei ole riittävän suuri koko seinän peittämiseen.

Ymmärtämisen helpottamiseksi seuraava esimerkki: Jos kankaamme leveys on 1,40 m ja käytämme jälleen edellä mainittuja seinämittoja (2,50 m x 4,00 m), ei kangas ole riittävä leveä peittämään koko seinää.

Jos seinä kuitenkin jaetaan kolmeen yhtä suureen osaan, joiden leveys on 1,33 m ja korkeus 2,50 m, silloin kankaan 1,40 metrin leveys on (mukaan lukien muutaman senttimetrin ylimääräisen varan) ihanteellinen kaikkien kolmen osan verhoamiseen. Kuitenkin kankaan rullapituuden on silloin oltava vähintään 7,50 m (sekä muutaman senttimetrin kiinnitysvara) niin, että kangasta on riittävästi kolmeen kaistaan.

Kun seinäpinta-ala jaetaan osiin, täytyy myös alusrakennetta mukauttaa siten, että osat voidaan käsitellä ja kiinnittää erillisinä.

Tärkeä ohje: aixFOAM-seinäkiinnitysprofiilit pystyvät ilman ongelmia kiinnittämään kahdesta suunnasta tulevat kangaskappaleet. Tämä tarkoittaa, että tarvitsemme kahdessa suoraan toisiinsa rajoittuvassa seinäosiossa ainoastaan yhden kiinnitysprofiilin. Profiilit täytyy kuitenkin tällöin leikata tarkasti siten, että kangas voidaan molemmilta puolilta puristaa myöhemmin profiiliin kiinni ilman, että minnekään tulee katkoksia.

Jotta voisimme laskea puupalkkien ja profiilien tarvittavan määrän, emme voi ottaa huomioon pelkästään seinän ympärysmittaa, vaan lisäksi tarvitaan myös osien jaossa tulevat välisillat. Sen vuoksi lisäämme kaksinkertaiseen seinäleveyteen seinän nelinkertaisen korkeuden. Näin tarvittavaksi määräksi saadaan 18 m.

4.3 Versio 3: Ikkunallisen seinän verhous kokonaan

Aukollisen (esim. ikkuna) seinän koko pinta-alan verhouksessa voimme myös laskea, miten paljon tarvitsemme puupalkkeja ja seinäkiinnitysprofiileja. Sitä varten meidän täytyy jälleen ensin määrittää seinän ympärysmitta. Ikkunamme mitoista – olemme tähän valinneet vakiomittaisen ikkunan, 1,23 m (bF) x 1,48 m (hF) – voimme laskea ikkunan ympärysmitan.

Meidän on kuitenkin otettava huomioon, että laskemassamme ikkunan ympärysmitassa on kyse vain myöhemmin tehtävän kehysrakenteen sisämitasta. Jotta voisimme määrittää alusrakenteen (ulkomitan) tarkan mitan ikkunaa pitkin, on meidän huomioitava nyt vielä valitsimiemme puupalkkien leveys, esimerkissämme 5 cm. Sitä varten lisäämme puupalkkiemme nelinkertaisen leveyden ikkunan aikaisemmin laskettuun ympärysmittaan. Näin saamme ikkunan alusrakenteen ympärysmitaksi 5,62 m.

Kun nyt lasketaan yhteen molemmat mitat, eli seinämme ympärysmitta ja ikkunaan tarvitsemamme alusrakenteen ympärysmitta, saamme puupalkkien ja seinäkiinnitysprofiilien kokonaistarpeeeksi 18,62 m.

4.4 Materiaalit ja työkalut

Kun nyt olemme laskeneet, kuinka paljon tarvitsemme seinäkiinnitysprofiileja, puupalkkeja ja kangasta, katsomme seuraavaksi, minkälaisia materiaaleja ja työkaluja suosittelemme akustisen seinäverhoilun kiinnitykseen.

aixFOAM-verkkokaupasta saatavat materiaalit ja työkalut:

  • Liimapintaiset, sileät FLAT- tai FLAT Plus -akustiikkalevyt akustiikkaseinän sisälle
  • aixFOAM-akustiikkakangas
  • Kiinnitysprofiilit päätyreunoineen
  • aixFOAM-erikoislasta kankaan kiinnittämiseen

aixFOAM-asennuslasta on erikoistyökalu, jota tarvitaan akustiikkakankaan kiinnityksessä. Muut tavalliset lastat eivät yleensä pysty saamaan kankaaseen tarvittavaa loppukireyttä profiilien ulkoreunoissa. Tällöin kangasta ei saada kiinnitettyä tasaiseksi tai se jopa vahingoittuu liian suuresta voimankäytöstä. Parhaan tuloksen saamiseksi suosittelemme ehdottomasti aixFOAM-erikoislastan käyttöä.

Rakennustarvikeliikkeestä saatavat materiaalit ja työkalut:

  • Mittatyökalu (mittanauha, taittomitta, jne.) ja lyijykynä merkintään
  • Alusrakenteeseen tarvittavat särmätyt puupalkit
  • Ruuvit puupalkkien kiinnittämiseen seinään (tarvittaessa tulpat)
  • Ruuvit profiilien kiinnitykseen puupalkkien päälle (peltiruuvit, tasapäiset, aluslaatat Ø 3,9 x 16 mm)
  • Kumitela äänenvaimennuslevyjen painamiseen kunnolla seinään kiinni
  • Sakset kankaan leikkaamiseen
  • Mattoveitsi äänenvaimennuslevyjen leikkaamiseen
  • Leikkausalusta äänenvaimennuslevyjen leikkaamiseen sekä metallilista tms. jota pitkin mattoveistä kuljetetaan
  • Viillonkestävät suojakäsineet
  • Akkuruuvinväännin ja tarvittaessa porakone
  • Saha (jiirisaha) puupalkkien ja seinäkiinnitysprofiilien leikkaamiseen

aixFOAMin puhelinpalvelu - ilmaista neuvontaa akustiikan asiantuntijoilta
Akustiikan aixFOAM-asiantuntijoiden antama maksuton neuvonta

Onko sinulla vielä kysyttävää tai tarvitsetko apua akustisen seinäverhoilun suunnittelussa tai toteutuksessa? Ei mikään ongelma!

Ammattitaitoiset suunnittelijamme neuvovat sinua kaikessa ja maksutta! He auttavat sinua tarvittavien materiaalien valinnassa ja ovat tukenasi toteutusvaiheessa.
Ota yhteyttä

5. Aloitus – alusrakenteen valmistus

Kun kaikki valmistelut on saatu tehtyä, voimme nyt aloittaa akustisen seinäverhoilun alusrakenteen valmistuksen. Sitä varten teemme seinän ympäri kulkevan kehyksen puupalkeista, jotka vain ruuvataan alustaan kiinni. Jos olet jakanut seinäpinta-alan useampaan osaan, on niistä jokaisen ympärille rakennettava oma kehys puupalkeista. Sama koskee ikkunoiden tai ovien aukkoja.

Vinkki: Maalaa puupalkit ennen niiden paikoilleen ruuvaamista akustiikkakankaan väriin sopivalla maalilla. Näin vältät, että myöhemmin jossakin paistaa paljasta puuta tai värit eivät sovi yhteen.

5.1 Alusrakenne näkyvissä ulko-osissa, ikkunoissa ja ovissa

Ovien ja ikkunoiden kohdalla on toimintapa alusrakenteen valmistuksessa hieman toisenlainen. Esteettisistä syistä tulee alusrakenne verhota akustiikkakankaalla myös puupalkkien näkyvissä sivuissa siten, etteivät ne enää ole näkyvillä.

Sitä varten kiinnitämme ensin riittävän leveän kaistan akustiikkakangasta pienellä määrällä liimaa siihen kohtaan, mihin alusrakenne myöhemmin tulee. Tällöin kangas asetetaan niin, että se näkyy suurimmaksi osaksi ulkosivulta (näkyvässä oleva puoli) puupalkin alta. Sen jälkeen puupalkit kiinnitetään kuten kohdassa 5. selitetään ruuveilla kangaskaistaleen päälle. Kangaskaistale taitetaan myöhemmin puupalkin ja siihen ruuveilla kiinnitetyn kiinnitysprofiilin ylitse sisäänpäin. Sen tulee siksi olla riittävän leveä, muutaman senttimetrin lisän verran (2,5 - 5 cm), niihin että siihen voi tarttua.

Huomautus kaikille perfektionisteille: Profiilien kaikki ulkoreunat voidaan tietenkin päällystää kankaalla, se on yleensä täysin mahdollista. Tällöin on kaikkien profiilien alle kiinnitettävä ulkoreunoja pitkin kangaskaistaleet.

Seuraavassa on muutamia kuvia aixFOAM-kotiteatterimme rakennusvaiheesta, jossa teimme myös akustisen seinäverhoilun.

Oviin, ikkunoihin ja näkyvillä oleviin ulkoreunoihin tulevan kankaan kiinnittämistä koskevat vaiheet selitämme ääniabsorbenttien asettamisen jälkeen kohdassa 8.1.

5.2 Alusrakenne näkymättömiin jäävissä osissa

Myös sellaiset seinään tulevat osat, kuten katkaisimet, pistorasiat ja lämpöpatterien kiinnitykset on myöhemmin yhdistettävä verhoiltuun seinään. Tämän vuoksi näihin kohtiin on myös valmistettava alusrakenne, jotta korkeusero saadaan tasattua. Näin katkaisimen sisäosa tai kotelo on seinäverhoilun takana ja näkyvä kansi voidaan kiinnittää ilman painamista ja puristusta akustiikkakankaan päälle. Alusrakenne jää sitten myöhemmin täydellisesti kankaan alle, eikä ole näkyvissä. Myös tässä kohdin kysytään tarkkaa etukäteistyötä.

6. Seinäkiinnitysprofiilien asennus

Seuraavassa vaiheessa kaikki aixFOAM-kiinnitysprofiilit ruuvataan kiinni alusrakenteeseen. Tähän on suositeltavaa käyttää lyhyitä, tasapäisiä ruuveja, sillä ne asettuvat hyvin profiiliin kiinni.

Tällöin on erityisen tärkeää työskennellä huolellisesti ja pitää huoli siitä, että profiilit yhdistetään mahdollisimman aukottomasti. Jokainen suurempi rako kiinnitysprofiilien liitoskohdissa tai päädyissä puskee lopulta pingotetun kankaan läpi. Siksi profiilit täytyy leikata kulmistaan jiiriin.

Muistutuksena: Kiinnitysprofiilit kiinnittävät kankaat kahdelta eri puolelta (katso kohta 4.2), minkä vuoksi kahden osan väliin tarvitaan vain yksi profiili. Ikkuna- ja oviaukkojen ympärillä seinäkiinnitysprofiilit leikataan kulmistaan jiiriin samalla tavoin kuin koko seinän seinäverhoilussa.

Seuraavassa näet uudelleen muutamia työpajamme kuvia aixFOAM-kotiteatterin rakentamisesta.

7. Ääniabsorbenttien asennus

Kun profiilit on kiinnitetty joka puolelle alusrakenteen päälle, aixFOAM FLAT- tai FLAT Plus -akustiikkalevyt liimataan seinään koko pinta-alalta.

Jotta äänenvaimennuslevyt saadaan sopimaan tarkasti alusrakenteen sisäpuolelle, on niitä leikattava. Käytämme siinä terävää mattoveistä ja metallilistaa, jota pitkin vedämme mattoveistä leikatessa. Näin leikkausreunasta tulee siisti ja suora. Leikkauksessa voi alustana pitää tähän sopivaa pöytää tai sileää puulevyä. Äänenvaimennuslevyn taustapuolessa olevan liimapinnan tulee leikattaessa olla alaspäin, eli alustaa vasten.

Viiltohaavojen välttämiseksi on suositeltavaa käyttää viillonkestäviä suojakäsineitä.

Kun äänenvaimennuslevyt on leikattu sopivan kokoisiksi, liimataan ne valmistettuun alusrakenteeseen. Sitä varten vedämme suojapaperin levyn taustapuolesta irti ensin vain yläosasta. Sen jälkeen asetamme levyn seinässä olevaan osioon ja painamme vapaana olevan liimapinnan käsin siihen kiinni. Sitten vedämme suojapaperia vähitellen irti jatkaen alaspäin ja painamme koko levyn vaihe vaiheelta koko pinta-alaltaan paikalleen.

Tiukkaan painaminen on välttämätön työvaihe, jotta levy kiinnittyy pysyvästi – vaikkakin näyttäisi siltä, että levy kyllä pysyy jo kiinni. Tasaisen puristuspaineen saa hyvin aikaan tavallisella maalaritarvikkeista löytyvällä telalla.

Yksittäiset työvaiheet olemme kuvanneet myös aixFOAM-kotiteatterin valmistusta koskevassa työpajassa.

8. Viimeiset työvaiheet – akustiikkakankaan kiinnitys

Kun äänenvaimennuslevyt on saatu seinäpintaan kiinni, voit jo havaita voimakkaan akustisen vaikutuksen. Akustiikkakankaan kiinnitys tulee jopa vielä hieman parantamaan sitä, ennen kaikkea korkeiden taajuuksien alueella. Kankaan kiinnittämiseksi ja pingottamiseksi se painetaan erikoislastalla profiiliin.

Harjoituksen myötä tulet huomaamaan, että lastaa on tärkeää kuljettaa oikealla otteella ja liu’uttaa se mahdollisimman pienessä kulmassa, noin 10°, profiilin sisään. Aseta lasta kuten alla olevasta videosta näkyy ja kuljeta se pyöristetyn reunan ylitse. Näin pystyt kiinnittämään kankaan myös ilman suurta voimankäyttöä.

Koska kiinnittäminen ”väärää” tekniikkaa käyttämällä on ajan mittaan erittäin voimia kuluttavaa, suosittelemme ensin tekemään muutaman kuivaharjoittelun ilman kangasta. Näin saat oikean tuntuman työhön ja havaitset hyvin nopeasti, miten lasta parhaiten liukuu profiilin sisään. Tämän jälkeen kiinnitys sujuu huomattavasti helpommin ja myös vaara siitä, että kangas vahingoittuu kiinnityksen aikana, on nyt selvästi pienempi.

Ensin leikkaamme akustiikkakankaan riittävän lisämitan kanssa (vähintään 2,5 cm, vielä parempi kuitenkin 5 cm joka sivussa) ja seinäpintamme mittoihin sopivaksi.

Nyt kangas vedetään profiilien suuntaan ja kiinnitetään aina keskeltä, jolloin se painetaan erikoislastalla profiilin sisään. Työskentelemme siinä aina ristikkäin. Eli aloitamme yläsivusta (1), sen jälkeen tulee alasivu (2) ja sitten vasen (3) ja oikea (4) sivu.

Seuraavassa vaiheessa kangas kiinnitetään kulmista, tällöinkin aina ristiin. Aloitamme oikeasta yläkulmasta (5) ja jatkamme kiinnitystä sitten vasemmasta alakulmasta (6) ja vasemmasta yläkulmasta (7). Viimeiseksi kiinnitetään oikea alakulma (8).

Sen jälkeen väliin jääneet kohdat kiinnitetään vuorotellen ristikkäin. Aloitamme ylhäältä (9), siirrymme alas (10) ja jatkamme sitten vasemmalta (11) ja lopuksi kiinnitämme oikean sivun (12).

Lopullisen pingotuksen aikaan saamiseksi kangasta joudutaan todennäköisesti vielä hieman irrottamaan ja kiinnittämään uudelleen siten, että kangas on lopuksi sileästi ääneneristyslevyjen päällä.

Olemme kotiteatterin työpajassamme myös kuvanneet tämän työvaiheen.

Kun kangas on kiinnitetty, leikataan se nyt varovasti reunaa pitkin ja terävillä saksilla siten, että jäljelle jää noin 5 mm – 10 mm leveä kangassuikale. Tällöin on varottava vahingoittamasta kiinnitettyä pintaa.

Jäljelle jäänyt kangassuikale painetaan lopuksi kuten aikaisemmin näytettiin asennuslastalla profiililistan sisään, jolloin se katoaa näkyvistä.

Kun kangas on kiinnitetty kokonaan, seinäverhoilu näyttää alussa valitsemissamme esimerkeissä 1 ja 3 (kohta 4.1 ja 4.2) suunnilleen seuraavanlaiselta:

8.1 Ovien, ikkunoiden ja näkyvissä olevien ulkoreunojen verhoilu

Kuten jo kohdassa 4.2 kuvattiin, joissakin kohdissa (ikkunat, ovet, näkyvissä olevat ulkoreunat) on ulkonäöllisistä syistä suositeltavaa verhota myös alusrakenne. Tämä on kuitenkin loppujen lopuksi makuasia.

Esivalmisteluna tähän työhön täytyi jo alusrakennetta kiinnitettäessä liimata kaistale akustiikkakangasta puupalkin alle, jonka jälkeen puupalkki asetettiin sen päälle (katso kohta 5.1).

Kun kiinnitysprofiilit oli ruuvattu kiinni alusrakenteeseen ja ääniabsorbentit saatu paikoilleen, käännämme nyt kangaskaistaleen ulkoa sisällepäin alusrakenteen ja profiilin päälle ja painamme sen kuten muulloinkin lastalla profiilin sisään.

Sen jälkeen pintaan voidaan kiinnittää kangas kuten edellisessä kohdassa kuvattiin.

Esimerkissämme 3, eli seinäverhoilussa, jossa on ikkuna-aukko, näyttää nyt tällaiselta:

Alla näet vielä muutamia esimerkkinä toimivia kuvia aixFOAM-kotiteatterissamme näkyviin ulkoreunoihin, oviin, ikkunoihin ja seinäkiinnitysprofiileihin tehdyistä akustiikkakangasverhoiluista.

9. Nyt on sinun vuorosi: Tee oma akustinen seinäverhoilu aixFOAMin kanssa!

Kaikki akustiseen seinäverhoiluun tarvittavat materiaalit löydät tietenkin aixFOAM-verkkokaupasta. Tutustu ääniabsorbenttien, akustiikkakankaiden ja lisätarvikkeiden suureen valikoimaan. Niillä korkealaatuiset akustiikkaratkaisut onnistuvat. Ammattimaiset suunnittelijamme ovat maksuttomassa neuvonnassa tukenasi, kun alat suunnitella seinäverhoilua.

Klikkaa tästä siirtyäksesi postauksen alkuun!
Tietoruutu

Akustiset seinäverhoilut eivät ole suosittuja vain hyviksi todettuina sisustuselementteinä, vaan myös niiden erinomaisen ääneneristysvaikutuksen ansiosta.

Tästä kappaleesta saat lukea akustisen seinäverhoilun kaikista eduista, siihen tarvittavista valmisteluista ja materiaalien suunnittelusta sekä vaiheittain tapahtuvasta toteutuksesta. Toivottavasti saat tästä hyviä ideoita ja uskallat itse ryhtyä rakentamaan ensimmäistä omaa akustista seinäverhoilua.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout