Haku
aixFOAM huopakangasrullat - äänenvaimentimet akustiikan parantamiseen

Laitteiden ja koneiden ääneneristys

Laitteiden meluntorjunnasta ja ääneneristyksestä on tullut tärkeä teema näinä yhä enemmän turvallisuuden huomioivina aikoina. Jos työpaikalla tai yksityiselämässä on liian paljon melua, johtaa se usein kuulovaurioihin. Nimenomaan laitteet ja koneet tuottavat tekniikkansa ja rakenteesta vuoksi usein huomattavan melutason. Laitteiden tai myös laitekaappien ääneneristys on monesti riittämätöntä tai sitä ei ole kuin osittain, koska suunnittelussa ei ole ajateltu tarpeeksi äänenvaimennuksen merkitystä.

Kuulon suojelemiseksi on huolehdittava melua vähentävistä toimenpiteistä.

Erikoisvalmisteinen akustiikkavaahtomuovi toimii poikkeuksellisen hyvin äänieristeenä. Lisäksi sitä on helppo käsitellä ja sen lukuisista eri vaihtoehdoista löytyy sopiva ratkaisu melkein jokaiseen ääntä koskevaan ongelmaan.

Sopivan akustiikkavaahtomuovin valinnassa on huomioitava hyvin tarkkaan, mikä sen käyttötarkoitus on: Sillä kaikki akustiikkavaahdot eivät sovellu kaikkiin akustiikan ongelmiin.

Keskimatalien ja matalien äänien ja kevyiden värähtelyjen absorptioon sopii mitä parhaiten  aixFOAM-rouhepuriste HEAVY Duty Tec. Kun taas profiloitu aixFOAM-vaahtomuovi WAVER Tec on tarkoitettu enemmänkin keskikorkeiden ja korkeiden äänialueiden eristykseen. Yleismalleina voidaan pitää aixFOAM FLAT Tec -levyjä, jotka absorboivat melkein kaikkia taajuuksia erinomaisesti ja saattavat siten olla paikallaan kaikilla käyttöalueilla.

Melkein kaikkien tuotteidemme kohdalla voidaan eri akustiikkaelementtejä yhdistellä.

Esimerkiksi sileäpintaiset akustiikkavaahtomuovit voidaan varustaa pintalaminoinnilla, mikä ei muuta vain optista vaikutelmaa, vaan myös akustiikkavaahdon teknisiä ominaisuuksia.

Yhtenä mahdollisuutena levyihin voidaan käyttää korkealaatuista akustiikkahuopaa.  aixFOAM BLACK Tec näyttää sen ansiosta todella hyvältä, ja neste helmeilee sen pinnalla. Akustiikkahuovan runsaan värivalikoiman ansiosta akustiikkaelementtien usein hankala ja kallis maalaus jää pois.

Myös mikroperferointi (PERFORmance)  on mahdollista. Kaikki pinnoitteet tuovat tuotteisiimme ainutlaatuisen ulkonäön. Lisäksi ne ovat helppohoitoisia ja pestävissä.

Esimerkiksi aixFOAM SILVER Silence -levyyn voidaan pinnoittaa erikoismenetelmällä ohut alumiinikalvo. Se suojaa ääntä absorboivaa sisusta roiskuvilta nesteiltä ja lialta. Tämä suojaava pintakerros täydentää lisäksi vaimentavia ominaisuuksia. Sen ansiosta myös korkeimpien taajuuksien absorboituminen on mahdollista.

Käytössämme olevien modernien CNC-leikkurien ja jyrsinkoneiden ansiosta aixFOAM-ääniabsorbentit voidaan toteuttaa nopeasti ja taloudellisesti melkein minkälaisena muotona tahansa. Tarkka valmistus ja joustava mahdollisuus tehdä sarjalaitteiden jälkivarustelua tai myös ensivarustelua. Lukuisia vaihtoehtoja kaikilla teollisuuden, kaupan ja pienyritysten alueilla. Muoto-osien tuotanto pieninä, keskisuurina tai myös suurina sarjoina on meillä nopeasti toteutettavissa.

Levyjen taustapuoleen saatavan liimapinnan ansiosta asennuksesta tulee lastenleikkiä. Sitä voidaan käyttää kaikenlaisiin laitteisiin.

aixFOAM-absorbenttiemme teho on tarkastettu yhdessä RWTH-Aachenin teknillisen yliopiston kanssa. Anna meidän vakuuttaa sinut laajasta kokemuksestamme laitteiden ääneneristyksestä ja meluntorjunnasta. Neuvomme sinua mielellään yksityiskohtaisesti sopivan akustiikkaratkaisun valinnassa.

Puhu meille!

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout