IT-käyttö ilman melua
Tietokoneiden, PC:n ja palvelinhuoneen äänenvaimennus
 • Vähemmän tuulettimien ja prosessorien melua tai kiintolevyjen ääniä
 • Paremmat työolosuhteet viereisissä huoneissa
 • Liekkien etenemistä ehkäisevät ääniabsorbentit, parempi palosuojaus
 • Äänenvaimennusta CNC-teknologialla yksilöllisesti sinulle valmistettuna
Tästä saat lukea lisää tietokoneiden, PC:n ja palvelinhuoneen äänieristyksestä.
Ilmainen neuvonta
Olemme sinua varten täällä!
Käytä hyväksesi ohjealuettamme tai anna meidän neuvoa ilmaiseksi! +49 (0)2403 / 83830 - 22
 1. Art.nr. SH0021
  Akustiikan nuppuprofiloitu vaahtomuovi äänieristykseen teollisuudessa
  • Pinta: nupullinen profiili (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, moottorit, elektroniset laitteet, kompressorit, kytkentäkaapit
  ...
  alk.
  56,17 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 2. Art.nr. SH0131

  Erittäin tehokas raskasmatto runkoäänien eristykseen

  • Liimapintainen, kätevä laineripaperi vedetään vain pois (100 cm x 50 cm)
  • Väri: musta
  • Käyttö: kori- ja ajoneuvovalmistus, koneenrakennus, ilmakanavat ja ilmastointilaitteistot, metalliset suojarakentee...

  alk.
  113,53 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 3. Art.nr. SH0011

  Joustavat sileät äänieristematot

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Äänenvaimennus: laajakaista-absorbentti
  • Käyttö: koneenrakennus, koneiden suojarakenteet, ajoneuvovalmistus
  ...

  alk.
  32,46 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 4. Art.nr. SH0051

  Tehokas kennorakenteinen akustointiabsorbentti, jossa tukeva pohjapaksuus

  • Pinta: kennoprofiili (100 cm x 50 cm)
  • Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, palvelinkaapit, konetilat, palvelintilat
  ...

  alk.
  97,87 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV

Palvelimen, tietokoneen tai PC:n äänenvaimennus

Emme osaisi enää kuvitella arkipäiväämme ilman niitä: Tietokoneet ja palvelimet ovat tukenamme melkein kaikissa tehtävissä, niin työssämme kuin myös vapaa-ajalla. Kaikista niistä eduista huolimatta, joita nykyaikaiset tietokoneet meille tuovat, voivat ne muodostua myös todellisiksi melunpesiksi.

Miksi tietokoneet ja palvelimet ovat usein niin kovaäänisiä?

Tuulettimien, prosessorien ja muiden komponenttien aiheuttama melu

Tietokoneet, PC:t ja palvelimet saavat nopeasti aikaan todellisia ihmeitä. Muutamassa sekunnissa ne selviävät monimutkaisista kysymyksistä ja laskutehtävistä. Käynnissä olevat laitteet voivat tällöin täydessä kuormituksessa saavuttaa nopeasti jopa 100 °C lämpötilan. Näin syntyvien vaarojen vähentämiseksi ja kuumiksi käyneiden kiintolevyjen ja prosessorien jäähdyttämiseksi tarvitaan tehokkaita tuulettimia ja jäähdyttimiä. Näin komponenttien haittapuoli: Ne saavat usein aikaan häiritseviä ääniä. Tuulettimet panevat laitteiden kevyet pelti- ja muovikotelot värähtelemään, joka tiedostetaan epämiellyttävänä tärinänä tai hurinana. Yhdessä prosessorien, kiintolevyjen ja levyasemien tyypillisen raksutuksen kanssa syntyy melua.

Murinaa, kohinaa, surinaa: Tuulettimet, levyasemat, prosessorit ja kiintolevyt aiheuttavat melua tietokoneissa ja palvelimissa. Jälkikäteen palvelinhuoneeseen tehtävä äänieristys tuo hiljaisuutta työympäristöön.
Tietokoneiden ja PC:n tuulettimet ovat usein syynä meluun. Äänenvaimennus hiljentää.

Jälkikaiunta ja huono akustiikka palvelinhuoneessa

Palvelintiloissa tyypillisesti käytetyt kovat materiaalit, kuten kivi, lasi tai metalli, vahvistavat usein vielä entisestään laitteiden käyttöääniä. Ne heijastavat tuulettimien ja prosessorien ääntä. Ilman eristystä äänet korostuvat ja tuottavat palvelintilaan sellaisen äänenvoimakkuuden, joka voi häiritä työntekoa viereisissä toimistoissa tai muissa tiloissa. Seiniin ja kattoon jälkikäteen tehtävä äänieristys on tällöin ainoa mahdollisuus saada laskettua äänitasoa.

Miten äänenvaimennus onnistuu palvelintilassa tai tietokoneessa ja PC:ssä?

Palvelimen ja tietokoneen melun vähentämiseen on kaksi lähestymistapaa. Ensinnäkin koko palvelinhuone voidaan äänieristää. Toinen mahdollisuus on, että yksittäiset tietokoneet eristetään.

Äänenvaimennus PC:ssä ja tietokoneessa

Aivan samoin kuin lukuisat muut toimistolaitteet myös yksittäinen PC voi myös olla liian äänekäs. Tällöin se voi huonontaa toimiston työilmapiiriä tai kodin viihtyisyyttä. Vanha tuuletin voidaan vaihtaa hiljaisempaan malliin. Mutta myös kotelon äänieristys voi auttaa tässä.

Esimerkiksi kotelon värähtelyjen vaimentamiseksi kannattaa pellin tai muovin ohutta materiaalia vahvistaa. Tähän soveltuu hyvin ohut ja erittäin joustava tärinänestomattomme. Se voidaan helposti leikata sopivan kokoiseksi ja muotoiseksi. Myös huokoinen ääniabsorbentti voidaan kiinnittää eristeeksi kotelon sisäpuoleen.

Mutta varovaisuutta: Ota tietokoneen äänieristyksessä ehdottomasti huomioon, ettei lämpötila kotelon sisällä saa nousta liikaa! Lämmönkehittyminen on ensinnäkin turvallisuusriski. Toiseksi tuulettimet alkavat silloin pyöriä vieläkin tehokkaammin saadakseen lämpötilan laskemaan. Jälleen syntyy lisää melua. Tällöin eristys on turhaa. Riittävä ilmastointi on varmistettava, jotta koteloon ei patoudu lämpöä. Tämä voidaan saada aikaa esimerkiksi riittävällä etäisyydellä sisäpuolen komponentteihin tai erillisellä tuuletuskanavalla. Yhtenä vaihtoehtona tietokoneen tai PC:n ympärille rakennetaan kotelointi, joka verhotaan äänieristematoilla.

Absorbenttien valinnassa on joka tapauksessa otettava huomioon mahdollisesti voimassa olevat palosuojausmääräykset. Tällaisia ovat esim. palosuojaluokka DIN 4102 B1, joka koskee tavallisesti julkisia rakennuksia. Kun kyseessä on paljon lämpöä kehittävät komponentit, on yleisesti suositeltavaa valita äänieristematot, joissa on liekkien etenemistä estäviä ominaisuuksia. Kaikki aixFOAM-ääniabsorbenttien kuumuden- ja liekinkestävyyttä koskevat tiedot löydät aina kyseisiltä tuotesivuilta.

Jälkiasennus kannattaa: Hiljaisemmat osat ja äänenvaimennus vähentävät tietokoneen tai PC:n ääniä.
Yksittäiset komponentit, kuten tietokoneen tai PC:n tuuletin , ovat usein vastuussa melusta. Jos niiden tilalle ei voida vaihtaa hiljaisempia osia, on tietokoneen äänieristys hyvä vaihtoehto laskea äänenpainetasoa.

Palvelinhuoneen äänieristys/ äänenvaimennus

Palvelinhuoneissa on tavallisesti samalla kertaa useampia tietokoneita ja palvelimia, jotka tuottavat melua ja ovat usein käytössä 24 tuntia. Tällöin koko huoneen äänieristys on järkevää. Jo siksikin, että näin laitteiden ylikuumenemisen vaara on melkein poissuljettu.

Melun voimakkuuden mukaan saattaa riittää, että vain yksi seinä palvelinhuoneesta eristetään. Näin esimerkiksi silloin, kun kyseinen seinä rajoittuu suoraan siihen tilaan, jonne ääni välittyy palvelinhuoneesta.

Sen välttämiseksi, että ääniaallot osuvat seinään ja välittyvät niin viereisiin tiloihin, kannattaa seiniin kiinnittää ääntä absorboivia äänieristemattoja. Tällöin absorbenttien materiaalipaksuus sovitetaan palvelimen/tietokoneen meluun. Mitä enemmän ääntä laitteista lähtee, sitä suuremmaksi tulee valittujen äänieristemattojen paksuuden olla, jotta äänen absorptio on tehokasta.

Palvelinhuoneen lukuisat laitteet ja seinien ja katon kovat pinnat nostavat äänitason nopeasti suureksi. Palvelinhuoneen seiniin ja kattoon tehty äänieristys tuo tarvittavaa rauhaa laitteiden käyttöön.
Jälkikäteen tehtävä äänieristys: Palvelinhuoneen seinissä ja katossa olevat ääniabsorbentit vähentävät melua.

Miksi aixFOAM on paras ratkaisu tietokoneesi tai palvelinhuoneesi äänieristykseen?

Korkealaatuisten akustiikkavaahtomuovisten absorbenttien valmistajana tiedämme, kuinka tärkeä ja vaativa asia äänenvaimennus on IT-alalla. Yhtäältä laitteiden melua on vähennettävä. Toisaalta herkän tekniikan teho ei saa kärsiä äänieristyksestä. Siksi olemme kehittäneet ääniabsorbentteja, jotka täyttävät nämä korkeat vaatimukset.

 
Icon Schallabsorber Maßanfertigung
Valmistus
vakiomallina tai
yksilöllisesti
Icon Schallabsorber mit profilierter Oberfläche
Pinnat
profiilien
valikoima
Icon Schallabsorber Materialstärken
Korkeudet
valittavissa
Icon Montage Schallabsorber
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Icon Schallabsorber Brandschutz
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Schallabsorber Resistenz
Suojaa
lialta ja
nesteiltä
 

Yli 60 vuoden kokemuksen ja akustiikkavaahtojemme jatkuvan optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään tehokkaita ja joustavia äänenvaimennuselementtejä, jotka soveltuvat ihanteellisesti teknisissä komponenteissa käytettäviksi. Ne vähentävät melua ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa ja eri materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta pintalaminoinnista tai profiilista. Erilaisten asennusvaihtoehtojen, kuten kätevän liimapinnan, avulla ääniabsorbentit voidaan helposti kiinnittää paikalleen.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae sopiva äänenvaimennus tietokoneeseen, PC:hen tai palvelinhuoneeseen!

Valitse nyt tietokoneiden ja palvelinhuoneen aixFOAM-tuotteistamme sopiva äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi ja auttavat löytämään parhaan ratkaisun vaatimuksiisi.

Kiinnostaako myös?