Haku
aixFOAM ja Basotect - kaksi vahvaa tuotemerkkiä

aixFOAM ja Basotect – kaksi vahvaa merkkiä

Valmistajayrityksenä, jolla on yli 60 vuoden kokemus, tiedämme, että sopivien ääniabsorbenttien valinta on aika vaikeaa ja riippuu lukuisista tekijöistä. Tämä herättää tietenkin koko joukon kysymyksiä, joista käydään kuumaa keskustelua myös eri keskustelupalstoilla internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Yksi yhä uudelleen esitetty kysymys on tällöin: ”Mikä ero on näillä kahdella aixFOAM ja Basotect?”

Valitettavasti kysymyksen asettelussa on jo ensimmäinen ongelma, jonka vuoksi kysymykseen vastaaminen tässä muodossa on melkein mahdotonta. Miksi se on näin ja mihin sinun tulisi kiinnittää huomio ääniabsorbenttien valinnassa, sen selvitämme tässä kappaleessa.

Puurot ja vellit sekaisin...

aixFOAM® on useita erilaisia ääniabsorbentteja eri materiaaleista valmistavan yrityksen oma merkki. Basotect® sitä vastoin on ääniabsorbenttien valmistukseen käytettävän erikoismateriaalin merkkinimitys.

Vertailu aixFOAMin ja Basotectin välillä on siis melkein kuin kysyttäisiin, mitkä ovat VW-merkin ja 1-sarjan BMW:n, eli siis valmistajan todellisen automallin, väliset erot. Suoraan niitä ei voi verrata.

Mistä aixFOAM-ääniabsorbentit voi erottaa muista, Basotect-materiaalia olevista ääniabsorbenteista?

Kuten jo sanottiin, aixFOAM-valikoimaan kuuluu lukuisia, eri materiaaleista valmistettuja ääniabsorbentteja. Nämä materiaalit voidaan olennaisesti jakaa kahteen alaryhmään. Niihin kuuluvat ensinnäkin polyuretaania (PUR-vaahtomuovit) olevat absorbentit ja toiseksi ääniabsorbentit, joiden materiaalina on duromeeri akustiikkavaahto – Basotect lukeutuu muuten myös viimeksi mainittuihin!

Vaahtomuovi yksityiskohtaisesti
PUR-E, PUR-ES, duromeeri vaahtomuovi

Mitkä ovat akustiikkavaahtomuovien väliset erot?

Lue aixFOAM Wissen -tietoliitteestä enemmän eri akustiikkamateriaalien ominaisuuksista ja eroista, kun niitä käytetään aixFOAM-ääniabsorbenttien valmistukseen.
Liitteeseen

aixFOAM-ääniabsorbentit PUR-akustiikkavaahdosta valmistettuna

aixFOAM ”Classic Line” -sarjan perustuotteet, kuten aixFOAM-nuppuvaahto tai suositut sileäpintaiset aixFOAM-ääniabsorbentit voidaan, halutun värin ja palosuojausominaisuuden mukaan, valmistaa PUR-E tai PUR-ES – eli PUR-vaahdoista. Niissä on niille tyypillinen ”kimalteleva”, avosoluinen rakenne. Ne ovat suhteellisen elastisia. Ja niiden vakiovärejä ovat antrasiitinharmaa, vaaleanharmaa, oranssi ja vadelmanpunainen. Pinnassa voi olla myös akustiikkahuopakangas. Ne ovat kestävämpiä ja vähemmän arkoja likaantumaan kuin duromeerit ääniabsorbentit. Ne ovat luotettavia äänen absorptiossa ja saatavissa eri palosuojaluokissa aina palosuojaluokkaan DIN 4102 B2 asti.

Duromeeri-akustiikkavaahtoa olevat aixFOAM-ääniabsorbentit ja Basotect

Architect Line ja Engineer Line -sarjoistamme löytyy sen sijaan ääniabsorbentteja, joiden materiaalina on duromeeri akustiikkavaahto, kuten esimerkiksi sileäpintainen duromeeri-ääniabsorbentti tai nuppuvaahtomuovi. Tätä materiaalia olevissa absorbenteissa on hyvin yhtenäinen, hienosoluinen pinta. Niiden väreinä on valkoharmaa ja/tai tummanharmaa. Duromeeri-akustiikkavaahtoa olevat aixFOAM-absorbentit ovat erittäin kevyitä. Niiden äänen absorptioarvot ovat suuremmat kuin PUR-vaahtotuotteissa. Ne ovat verrattavissa tavallisiin Basotect-ääniabsorbentteihin.

Jos siis arvostat duromeerien ääniabsorbenttien etuja akustiikkalevyjesi materiaalina, mutta valitset mielellään kuitenkin luotettavaa aixFOAM-laatua ja kokemusta, silloin Architect/Engineer Line -sarjan aixFOAM-tuotteet ovat juuri oikea valinta sinulle.

Laatu on valttia!

Varmista aina, että äänenvaimennuslevyjesi valmistus on laadultaan korkealuokkaista. Jos valmistusprosessissa on puutteita, ei ”parhainkaan” materiaali hyödytä mitään. aixFOAM-yhtiössä olemme optimoineet valmistusprosesseja vuosien myötä yhä uudelleen niin, että pystymme tarjoamaan aina tarkastettua ja sertifioitua laatua olevia tehokkaita akustiikkaelementtejä.

Aivan sama päädytkö lopulta hankkimaan PUR-vaahtoa tai duromeeriä akustiikkavaahtoa olevan aixFOAM-levyn tai aivan jonkin muun tuotteen, jonka materiaalina on ehkä Basotect. Jokaisella materiaalilla on yksilölliset vahvuutensa ja etunsa. Siksi ei kannata miettiä, mikä materiaali on oletettavasti paras, vaan mikä sopii parhaiten juuri sinulle ja sinun akustiikkaprojektiisi.

Valitse äänenvaimennuslevyt siten, että ne täyttävät sinun tarpeesi ja vaatimuksesi, kuten esimerkiksi voimassa olevat paloturvallisuusvaatimukset. Siten vältät tarpeettoman suuret kustannukset ja harmittavat virheostokset.

aixFOAM-levyjen tuotesivuille olemme koonneet sinulle jokaisen tuotteen tärkeimmät ominaisuudet. Jos haluat olla sataprosenttisen varma tuotteiden valinnassa, käytä hyväksesi maksutonta ja sitoumuksetonta akustiikkaneuvontaamme. Osaavat aixFOAM-asiantuntijamme auttavat sinua mielellään löytämään sopivan tuotteen.

Tietoruutu

Suora vertailu aixFOAMin ja Basotectin välillä ei ole lainkaan mahdollista. aixFOAM on valmistajayritys, joka valmistaa useita erilaisia äänenvaimennuslevyjä eri materiaaleista, kun taas Basotect on äänenvaimennuslevyjen valmistukseen käytettävän erikoismateriaalin merkkinimi.

PUR-akustiikkavaahto tai duromeeri akustiikkavaahto

Ääntä absorboivia tuotteita voidaan valmistaa polyuretaanista (PUR) tai duromeeristä akustiikkavaahdosta, johon myös Basotect kuuluu. Molemmissa materiaalityypeissä on omat etunsa ja vahvuutensa. Niiden käytön tulisi tapahtua yksilöllisen tarpeen mukaan.

Korkealuokkainen materiaali luotettavaa laatua

Mikäli arvostat Basotectia materiaalina, mutta et kuitenkaan halua luopua luotettavasta aixFOAM-laadusta äänenvaimennuslevyjen valmistuksessa, silloin paras valinta on duromeeriä vaahtoa olevat aixFOAM-ääniabsorbentit. Nämä tuotteet löydät Architect Line tai Engineer Line -sarjoista aixFOAM-verkkokaupasta.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout