Haku
aixFOAM-absorberit hyvään akustiikkaan toimistossa

Ääneneristys toimistossa aixFOAM-ääniabsorbenteilla

Ääneneristys ja äänen parantaminen ovat toimistossa tärkeä ja samalla monimutkainen teema: Sillä melu ja akustiikka eivät pitkällä tähtäimellä vaikuta vain motivaatioon ja tuottavuuteen, vaan myös työntekijöiden terveyteen.

Näppäimistöjen naputus, puhelimien soiminen, tulostimen surina, kollegoiden puheensorina. Nämä ovat vain muutamia asioita, jotka täyttävät toimistohuoneiden äänimaailman ja tekevät akustiikan suunnittelusta haasteellista. Toimiston akustiikan parantamisessa on otettava huomioon kaksi ratkaisevaa näkökohtaa.

  • Melun vähentäminen.
  • Huoneakustiikan parantaminen.

DIN 18041 – puheen erotettavuus huoneissa

Myös vuonna 2016 uudelleen muokatussa DIN 18041 -standardissa, jonka nimi kuuluu ”Hörsamkeit in Räumen – Anforderungen, Empfehlungen und Hinweise für die Planung” (puheen erotettavuus huoneissa – vaatimukset, suositukset ja suunnittelua koskevat ohjeet) on arvokkaita ohjeita hyvin suunnitellusta ääneneristyksestä toimistossa. Siinä on hyviä lähtökohtia sellaisten huoneiden suunnittelusta, joissa toisten kuunteleminen ja ymmärtäminen, mutta myös oman rauhan löytäminen on erityisen tärkeää. Huoneakustiikaltaan hyvät olosuhteet edistävät puheen ymmärtämistä ja helpottavat siten muun muassa huonokuuloisten ihmisten osallistumista päivittäiseen vuorovaikutukseen. Yritysten tulisi kuitenkin myös yleisesti miettiä tilojensa akustista laatua, näin asiantuntijoiden suositukset. Hyvällä kuuluvuudella on muitakin etuja, esimerkiksi vieraan kielen käyttäminen ja keskittynyt työskentely käyvät tällöin helpommin.

Optimaalinen äänenvaimennus onnistuu toimistossa, kun ääneneristys ja äänenvaimennus tehdään kohdennetusti ja korkealaatuisia akustiikkaelementtejä käyttämällä. Seuraavaan olemme koonneet sinulle muutamia kiinnostavia tietoja toimistotilojen akustisesta muotoilusta.

Syyt meluun toimistossa

Mitä useampia äänenlähteitä huoneessa on, sitä suuremmaksi kasvaa melukuormitus. Työsuojelusta vastaavat tahot ovat siksi antaneet äänenvoimakkuudelle (äänenpainetasolle) määrätyt raja-arvot, jotka eivät saa ylittyä. Näiden arvojen yksikkönä on desibeli (dB). Ne kuvaavat määrätyn äänitapahtuman (äänenvoimakkuuden) suuruutta. Erityisesti toimistoille tyypilliset lukuisat ja erilaiset melunlähteet (puhelimet, toimistolaitteet, keskustelut, jne.) edistävät toimistotiloissa korkeaa melutasoa. Nimenomaan suurissa avokonttoreissa tämä on ikävä ongelma. Melukuormituksen laskemiseen ei usein kuitenkaan riitä, että vain äänenvoimakkuutta vähennetään huoneessa.

Huoneakustiikkaan vaikuttaa ratkaisevasti myös eräs toinen tekijä, joka on jälkikaiunta. Jälkikaiunta kuvaa äänikentän vähentymistä huoneessa, kun äänenlähde on sammutettu. Se sekoitetaan yleiskielessä usein pelkkään kaikuun. Toimistotiloilla on usein ääntä heijastavan sisustuksen (metalli, kova puu, ikkunat, suuret, sileät seinäpinnat, jne.) vuoksi taipumus pitkiin jälkikaiunta-aikoihin.

Ääntä vaimentavilla toimenpiteillä on siksi varmistettava tarvittava työrauha ja parempi äänenlaatu.

Akustiset elementit toimiston akustiikan parantamiseksi
Vähemmän melua ja stressiä toimistossa

aixFOAM-akustiikkaelementit parempaan akustiikkaan ja toimiston ja puhelinpalvelutilan melun vaimennukseen

Täältä löydät äänenvaimennuksen, joka sopii erityisesti toimistoon tai puhelinpalvelutiloihin, sekä asiakkaidemme kuvia, joista voit saada inspiraatioita. aixFOAM-levyt parantavat työpaikan huoneakustiikkaa ja siten keskittymistä ja tuottavuutta.
Löydä ääneneristys

Ääniabsorbentit pitävät huolen toimiston työrauhasta

Toimiston akustiikan parantamisessa akustiikkavaahtomuovia olevat äänenvaimennuslevyt ovat osoittautuneet hyviksi. Akustiikkavaahtomuovilla on huokoisen pintansa ansiosta poikkeuksellisen hyvät ominaisuudet ääneneristyksessä ja äänenvaimennuksessa. Erikoisvalmisteisen solurakenteensa ja siitä tulevan koostumuksensa ansiosta se vähentää sekä äänenpainetasoa että myös huoneen jälkikaiunta-aikoja.

Ääneneristystoimenpiteet tulee yleensä aloittaa jokaisen työntekijän työpisteen välittömästä läheisyydestä. Ääniaallot voidaan näin pysäyttää tai heikentää heti niiden lähteessä.

Työpaikan äänieristys

Ensimmäisenä toimenpiteenä on suositeltavaa asentaa pöytiä akustisesti erottava väliseinä. Tämä voidaan tehdä verhoamalla jo olemassa olevat väliseinät ääneneristyslevyillä, kuten esimerkiksi aixFOAM-ääniabsorbenteilla FELT. Mutta myös pöytien erottamiseen nimenomaan tehtyjen väliseinien, kuten aixFOAM VERTIGO Desk -mallien, asennus vähentää ääntä hyvin.

Katossa olevat ääniabsorbentit

Pöytiä erottavien väliseinien lisäksi kannattaa työpisteen yläpuolelle sijoittaa leijuvia akustiikkaelementtejä, joilla saadaan vähennettyä huoneeseen leviävää äänenpainetta tehokkaasti. Tällöinkin absorbentit tulee asentaa mahdollisimman lähelle työpisteen yläpuolelle, jotta melu tukahtuu heti alkuunsa.

Äänenvaimennuslevyjä voidaan sijoittaa ongelmitta jopa korkealla oleviin kattoihin, kun käytetään apuna aixFOAM -asennuskasetteja. Asennuskasetit ovat korkealaatuisia, eloksoituja alumiinikehyksiä, joiden sisään asetetaan kyseiseen sovellukseen sopivat äänenvaimennuslevyt. Kasettien taustapuoleen on sijoitettu useampia asennusvaijereita siten, että kasetit voidaan asentaa eri kohtiin tai asentoihin, matalalla työpisteen yläpuolella leijuviksi tai pystyyn riippuviksi seinälle vaijerirakenteen avulla. Jälkeenpäin akustiikkaelementtien korkeutta ja paikkaa voidaan vaivatta tämän ansiosta säätää. Ripustuskasetit saavat lisäksi aikaan niin sanotun ”vastavärähtelyilmiön”, joka vahvistaa absorbenttien ääntä absorboivaa vaikutusta entisestään.

aixFOAM – äänenvaimennus kohtaa muotoilun

Yli 50 vuoden kokemuksella tiedämme aixFOAM-yhtiössä, kuinka myös ulkonäöllisillä vaatimuksilla on akustiikkatuotteiden valinnassa suuri merkitys – vaikkakin teknisten vaatimusten tulee aina olla etusijalla. Siksi olemme erikoistuneet kehittämään sellaisia ääniabsorbentteja, jotka voivat ihastuttaa parantamalla huoneakustiikkaa, mutta myös olla samalla design-elementtejä.

Perinteisten äänenvaimennuslevyjen ohella valikoimaamme kuuluu useita toimistosi sisustukseen sopivia todella kauniita design-ratkaisuja. Esimerkiksi aixFOAM SH006 -palapeliabsorbentissa yhdistyy akustiikkavaahtomuovin toimivuus leikkisään ja luovaan muotoiluun sekä värien suureen valikoimaan. Vapaasti seisovilla akustiikkapylväillä saadaan sisustukseen uutta ilmettä ja samalla ne parantavat huoneakustiikkaa. Ne voidaan muotoilla haluamallasi tavalla ja varustaa yrityksesi logolla.

aixFOAM-akustiikkaelementtien mahdollisuudet muodon, värin, teknisten ominaisuuksien ja asennusvaihtoehtojen suhteen ovat äärettömän monipuolisia. Niistä löytyy jokaiseen ongelmaan sopiva ja yksilöllinen ratkaisu. Meiltä saat tehokkaita ja yksilöllisiä tuotteita, kun tarvitset työpaikalle ja toimistoon nykyaikaista äänenvaimennusta.

Palvelunumerostamme saatava maksuton neuvonta ja aixFOAM-verkkokauppa ovat apunasi, kun etsit vaatimuksiisi sopivaa äänenvaimennusratkaisua. Enemmän työrauhaa ja keskittymiskykyä ja parempaa vuorovaikutusta toimistoon.

Tietoruutu

Toimistossa vallitseva melu huonontaa työhön keskittymistä ja siitä suoriutumista. Lisäksi se aiheuttaa myös stressiä ja voi ajan mittaan jopa vahingoittaa terveyttä.

Äänenvaimennus apuna

Toimiston huoneakustiikkaa voidaan parantaa erilaisilla ääniabsorbenteilla, jolloin varsinkin vuorovaikutuksen laatu paranee. Ääniabsorbentit vähentävät lisäksi melua siten, että ne heikentävät jälkikaiuntaa ja laskevat äänenpainetasoa.

Monipuolisuus apuna

Pöydillä olevat tilanjakajat, seinälevyt tai kattopurjeet: Akustiikkavaahtomuovisten aixFOAM-levyjen lukuisat, hyvältä näyttävät vaihtoehdot tuovat toimistoosi kohdennetusti toimivan äänenvaimennuksen.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout