Haku
aixFOAM - ovien jälkiasennettu äänieristys rakenne- ja ilmamelun vähentämiseksi.

Oviin jälkikäteen tehtävä äänieristys

Rakennuksien ääneneristyksessä ikkunoiden ja ovien äänieristys muodostaa erityisen haasteen. Päinvastoin kuin massiiviset tiili- tai betoniseinät, ne alkavat suhteellisen helposti värähdellä ja siirtävät näin ääntä. Siksi kannattaa jo remonttien yhteydessä asentaa rakennuksiin erikoisvalmisteiset ääneneristyslasit ja ääneneristysovet. Ne ovat kuitenkin suhteellisen kalliita, minkä vuoksi perinteiset ovet tai jo valmiisiin oviin jälkikäteen tehtävä äänieristys voivat olla parempi ratkaisu.

Seuraavassa tekstissä on käytännön vinkkejä sekä lyhyt ohje siitä, miten oveen tehdään tehokas ääneneristys aixFOAM-akustiikkaelementtejä käyttämällä.

Runko- ja ilmaäänen vähentyminen

Ovet eivät aina sulkeudu täydellisesti, vaan ovilevyn ja oven karmien väliin jää rako. Näistä raoista melu pääsee ilmaäänen muodossa suoraan viereiseen huoneeseen. Ensimmäisenä toimenpiteenä sinun kannattaa sopivilla tiivisteillä huolehtia siitä, että rako menee mahdollisimman hyvin umpeen.

Nykyaikaisten ovien rakennustavassa on lisäksi se haittapuoli, että niistä on tullut hyvin kevyitä. Siten ne kuljettavat tulevaa ääntä jälleen eteenpäin. Jotta oveen saadaan tehokas ääneneristys, täytyy äänen siirtyminen (runkoääni) minimoida.

Runkoäänellä tarkoitetaan ääniaaltojen siirtymistä kiinteässä aineessa. Se syntyy, kun ilmaääni osuu kiinteään kappaleeseen. Tällöin esimerkiksi ikkunoista ja ovista voi tulla äänenjohtimia. Runkoäänen kohdennettuun vähentämiseen tarvitaan ihannetapauksessa sellaista materiaalia, joka lisää kyseisen äänenjohtimen massaa ja pienentää näin värähtelyjä ja äänen siirtymistä.

Ovien ääneneristys aixFOAM-ovieristyssarjalla

Tehdäksemme oven ääneneristyksestä niin helppoa kuin vain mahdollista, olemme aixFOAMin tehtaillamme kehittäneet erityisen ovien eristyssarjan, joka asennetaan ovenkarmien sisäpuoleen ja ulkopuoleen. Ne on suunniteltu neljänä eri vakioleveytenä ja kahtena vakiokorkeutena. Kätevän liimapinnan ansiosta sarjat voidaan liimata helposti ovilevyyn kiinni. Jotta ovea voisi edelleen käyttää tuttuun tapaan, on sarjaan yhdistetty lisäksi aukko ovenkahvalle. Ovien aixFOAM-eristyssarjoissa on akustiikkahuopaa oleva pinta ja ne ovat saatavissa 20 eri värinä. Ne on lisäksi hyväksytty palosuojaluokan DIN 4102 B1 mukaan. Sarjaan sisältyy myös kiinnitystä helpottavat asennustarvikkeet sekä yksityiskohtainen asennusohje.

Itsekiinnittyvä ovieristyssarja, jossa on huopapinta, 20 houkuttelevaa väriä.
Liimapintainen oven eristyssarja

Oven ääneneristys kätevänä sarjana

Tutustu ovien aixFOAM-eristyssarjaan. Eri vakiokokoja, kaunis huopapinta ja 20 värisävyä. Helppo kiinnittää – tehokas ääneneristys
Tuotteeseen
Itsekiinnittyvä ovieristyssarja, jossa on huopapinta, 20 houkuttelevaa väriä.
Liimapintainen oven eristyssarja

Oven ääneneristys kätevänä sarjana

Tutustu ovien aixFOAM-eristyssarjaan. Eri vakiokokoja, kaunis huopapinta ja 20 värisävyä. Helppo kiinnittää – tehokas ääneneristys
Tuotteeseen

Palosuojaus ovien ääneneristyksessä

Kuten kaikissa akustiikkatöissä on sinun myös oviin jälkikäteen kiinnitettävissä äänieristeissä otettava ehdottomasti huomioon voimassa olevat paloturvallisuusmääräykset. Ota siksi mieluiten jo etukäteen selvää taloasi koskevista paloturvallisuusmääräyksistä. Autamme sinua sitten tarvittaessa sopivien tuotteiden löytämisessä. Olemme aixFOAM-verkkokauppaan koonneet kaikkien tuotteiden kohdalle niiden palosuojausominaisuudet sekä kaikki muut tuotetiedot.

aixFOAM – kumppanisi ääneneristyksessä

Verkkokaupastamme löydät melkein kaikki ovien ääneneristykseen tarvittavat materiaalit – tarvitset sitten ovien eristyssarjoja, ääntä absorboivia levyjä tai tärinää estäviä mattoja. Jos sinulla on vielä kysyttävää tai tarvitset apua oveen jälkikäteen tehtävässä ääneneristyksessä, olemme käytettävissäsi palvelunumerossamme. Neuvontamme on maksutonta.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout