Haku

Vähemmän melua tuo paremman tuottavuuden

Teollisuushallien ja korjaamoiden äänenvaimennus aixFOAM-ääniabsorbenttien avulla

  • Työkalujen, koneiden ja ajoneuvojen vähentynyt melu
  • Vähemmän kaiuntaa ja epämiellyttäviä kaikuja suurissa halleissa ja korjaamoissa
  • Vähemmän melua ulospäin
  • Helpompaa kommunikointia ja parempaa keskittymiskykyä tuotannossa
  • Äänieristys työ-, palo- ja tärinäsuojausta koskevien ohjeiden mukaisesti
  • Ihanteelliset jälkiasennukseen

Tästä saat lukea lisää teollisuushallien ja korjaamoiden äänieristyksestä.

Hallien äänieristys kätevällä sarjalla

Paljon tilaa, vähän kaikua – tutustu korkealaatuiseen hallien äänieristykseen tarkoitettuihin täydellisiin sarjoihimme.

Löydä nyt!

Työpaikan äänieristys

Toimisto, korjaamo tai teollisuushalli: Meiltä löydät sopivan ratkaisun äänieristykseen. Ammattisuunnittelijamme laativat sinulle yksilöllisen äänieristyssuunnitelman – lisää rauhaa ja tuottavuutta työpaikalle.

Lue lisää

Classic Line

Professional Line

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Äänieristys teollisuushalliin, tuotantohalliin ja korjaamoon

Mitä haasteita sisältyy teollisuushallin tai korjaamon äänieristykseen?

Teollisuushallien, tuotantohallien ja korjaamoiden äänieristyksellä on kaksi tavoitetta: hallissa työskentelevien melukuormituksen vähentäminen – myös voimassa olevaan melusuojausasetukseen ja työpaikkalainsäädäntöön perustuen – sekä äänieristys ulospäin. Tällä halutaan estää, että melusta tulee naapureille ja asukkaille häiriötekijä.

Lukuisat äänilähteet ja pitkät jälkikaiunta-ajat

Suurien hallien ja korjaamoiden äänieristys on vaativaa, sillä niissä on usein lukuisia kovaa ääntä pitäviä koneita, työkaluja tai ajoneuvoja käytössä. Yhdessä nämä laitteet ja laitteistot saavat aikaan melua ja nostavat äänentason huimiin korkeuksiin. Mutta eivät vain tuotantohallien tai korjaamoiden lukuisat äänilähteet vaikuta sopivien äänenvaimennuselementtien valintaan, vaan myös hallin rakenteelliset ominaisuudet. Ääntä heijastavat pintamateriaalit, esim. betoni, kivi tai metalli sekä korkealla olevat katot ja laajat tilat aiheuttavat voimakasta jälkikaiuntaa ja pitkiä jälkikaiunta-aikoja.
Seurauksien, kuten kuulovaurioiden tai sydän- ja verenkiertosairauksien, välttämiseksi ja tuottavuuden edistämiseksi melutaso ei saisi jatkuvasti olla enempää kuin 80 dB. Äänieristys vähentää melua teollisuushalleissa ja korjaamoissa.
Työntekijä seisoo kuulosuojaimet korvillaan meluisassa teollisuushallissa tai korjaamossa.

Mitä mahdollisuuksia teollisuushalleissa, tuotantohalleissa ja korjaamoissa on äänenvaimennukseen?

Hallien äänenvaimennukseen on useampia mahdollisuuksia. Melua voidaan vähentää esim. yksittäisten koneiden ja laitteiden äänieristyksellä. Niissä käytetään usein koneiden koteloimista tai eristämistä kone- ja laiterakennuksen äänieristykseen tarkoitetuilla elementeillä. Lisätietoa näet myös kohdasta „Koneenrakennus/ Laiterakennus“.

Toinen vaihtoehto teollisuushallien ja korjaamoiden äänieristyksessä on laajakaista-absorbenttien käyttö seinissä ja/tai katossa laajalta pinta-alalta. Myös siinä voidaan käyttää erilaisia järjestelmäratkaisuja.

Riippupaneelit/riippupaneelikatot teollisuushalleissa ja korjaamoissa

Riippupaneeleilla tarkoitamme tehokasta akustiikkavaahtomuovia olevia akustiikkaelementtejä, jotka kiinnitettään riippuviksi hallin kattoon. Nämä avosoluiset äänenvaimennuslevyt voidaan ripustaa joko hallin koko kattopinta-alan peittäviksi tai kohdennetusti niille alueille, joissa melukuormitus on erityisen suuri. Köysijärjestelmillä tehtävä asennus toimii erityisen hyvin ja on edullista.
Riippupaneelit/riippupaneelikatto teollisuushallissa
Riippupaneelit vähentävät ääntä teollisuushalleissa ja korjaamoissa ja parantavat huoneakustiikkaa. aixFOAM-tietoliitteestämme (Saksa) saat tietää lisää näistä suosituista akustiikkaelementeistä.

Lue lisää (Saksa)

Seinään ja kattoon tulevat liimaratkaisut

Suuriin halleihin saadaan erityisen tehokas äänieristys liimaamalla äänieristelevyt kätevällä liimapinnalla seiniin tai kattoihin. Myös tällöin äänieristematot voidaan kiinnittää koko seinän tai katon peittäviksi tai vain yksittäisiin kohtiin, esim. koneiden läheisyyteen. Koneiden ympärillä ääni absorboidaan heti sen lähteestä ja melun leviäminen pysähtyy.
Liimapinnalliset ääniabsorbentit estävät sen, että ääni heijastuu seinistä ja katosta. Näin niiden vaikutus teollisuushallien, tuotantohallien, varastohallien ja korjaamoiden äänieristykseen on huomattava.
Korjaamon seiniin ja kattoon kiinnitetyt äänieristematot pitävät huolen äänen vaimentumisesta.

Ripustuskasetteihin kiinnitetyt ääniabsorbentit

Jos äänieristys halutaan kohdennetusti tai vahvistettuna johonkin tiettyyn alueeseen, esim. koneen ympäristöön, voidaan siihen käyttää ripustuskasetteja, joissa on ääniabsorbentit. Erikoisvalmisteisilla värähtelytulpilla tai köysijärjestelmillä äänenvaimennuslevyt voidaan kiinnittää helposti seinää tai kattoon. Edut: Liikuteltavat akustiikkaelementit voidaan helposti jälleen irrottaa tai niiden paikkaa voidaan vaihtaa ilman, että levyt tai alusta vahingoittuu.

Palosuojausmääräysten huomioiminen teollisuushalleissa, tuotantohalleissa ja korjaamoissa

Kun joudutaan melun ja jälkikaiunnan vähentämisen lisäksi ottamaan huomioon teollisuudessa palontorjunnalle asetetut suuret vaatimukset, myös aixFOAM-akustiikkalevyt ovat saatavissa teollisuushalleihin ja korjaamoihin palosuojaluokan DIN 4102 B1 mukaisesti käsiteltyinä. Sen ansiosta nämä absorbentit ovat ainutlaatuisen kuuman- ja liekinkestäviä, jopa liekkien suorassa vaikutuksessa. Tositilanteessa ne takaavat tarvittavan turvallisuuden.

aixFOAM-äänieristys – paras valinta teollisuushalliisi tai korjaamoosi!

Arvostettuna yrityksenä, jolla on 60 vuoden kokemus äänenvaimennuksesta, tiedämme, mikä on tärkeää teollisuushallien äänieristyksessä. Siksi olemme kehittäneet akustiikkaelementtejä, jotka vastaavat tarkalleen näitä vaatimuksia. Meidän tuotteissamme erinomaiset absorptioarvot yhdistyvät kauniiseen ulkonäköön. Ne vähentävät ääntä ja jälkikaiuntaa ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa sekä eri materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta väristä ja asennusvaihtoehdosta projektiisi.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja

Näin se käy: Hae nyt täydellinen äänenvaimennus saadaksesi halliisi tai korjaamoosi rauhallisemman ympäristön.

Tuotekatsaukseemme olemme koonneet sinulle erilaisia ääniabsorbentteja, jotka sopivat nimenomaan teollisuushallien, varastohallien, tuotantohallien ja korjaamojen äänenvaimennukseen.

aixFOAM-suunnittelijat ovat puhelimitse tai sähköpostin kautta apunasi, jotta saat hallin tai korjaamon mutkikkaan äänieristyksen kuulostamaan parhaalta mahdolliselta. Ota yhteyttä meihin ja neuvotellaan yhdessä, mikä eri vaihtoehdoista tulisi kysymykseen juuri sinun projektissasi. Sen jälkeen saat meiltä sitoumuksettoman tarjouksen sopivista akustiikkaelementeistä – ja niin halutessasi tietenkin myös niiden toimituksen ja asennuksen.

aixFOAM-suunnittelijat auttavat puhelimitse löytämään parhaan mahdollisen äänenvaimennuksen teollisuushalliin tai korjaamoon.
Hyvät neuvot ovat aina tarpeen: Asiantuntevat aixFOAM-suunnittelijamme tukevat sinua teollisuushalliisi tai korjaamoosi sopivien äänenvaimennuselementtien valinnassa. Ota meihin yhteyttä. Saat ilmaisen neuvonnan ja sitoumuksettoman tarjouksen.
Voit tietenkin käyttää myös aixFOAM-verkkokauppamme helppoa kyselymahdollisuutta, kun olet jo päättänyt tuotteesta. Lähetämme silloin sinulle henkilökohtaisen tarjouksen tai soitamme sinulle.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM-äänenvaimentimet teollisuushalleihin ja työpajoihin

Täältä löydät äänenvaimennuksen teollisuushalliin, tuotantohalliin, varastohalliin ja korjaamoon.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout