Haku
aixFOAM-äänieristys - profiloidut ja sileät äänenvaimentimet melua vastaan.

Mitä äänenvaimennus on?

Äänenvaimennuksella, englanniksi acoustic treatment, ymmärretään äänen leviämisen estäminen ilmaäänen, eli kuuluvien signaalien ja siten ennen kaikkea korkeampien taajuuksien, kuten puheen, absorptiolla. Äänenvaimennus tai myös äänen absorptio on huoneakustiikan peruskäsite. Huoneakustiikka kuvaa huoneen akustisia ominaisuuksia, kun äänenlähde on huoneen tai tilan sisäpuolella.

Äänenvaimennus tuo huoneeseen hyvänolon ilmapiirin

Ääntä vaimentavien materiaalien tarkoituksena on parantaa kuuluvan äänen sointia tietyn alueen tai tilan sisällä. Äänenvaimennuksella muutetaan kohdistetuilla toimenpiteillä huoneessa kuuluvaa ääntä omien tarpeiden mukaiseksi. Tällä tavoin voidaan esimerkiksi vaimentaa äänentasoa tai vähentää jälkikaiunta-aikaa. Se parantaa (huone)akustiikkaa ja vaikuttaa siten ratkaisevasti siihen, miltä huoneessa oleskelu tuntuu. Siten voidaan minimoida häiritseviä sivuääniä (keskustelut, puhelimien soiminen, jne.) esimerkiksi avotoimistoissa tai puhelinpalvelutiloissa. Myös omassa olohuoneessa kotona voidaan äänen kuulumista parantaa.

Toisin kuin ääntä eristävät materiaalit (Mitä ääneneristys on?), jotka absorboivat tai estävät tulevan äänen mahdollisimman täydellisesti, ääntä vaimentavat aineet imevät itseensä ainoastaan määrättyjä taajuusalueita. Ilmaäänen absorptio tapahtuu vain osittain, mutta erityisen tehokkaasti huokoisilla materiaaleilla, jotka ovat pinta-alaltaan suuria.

Teknologia kohtaa muotoilun

Ääntä absorboivat levyt hyödyntävät toiminnassaan energian muutoksen periaatetta. Äänen mekaaninen energia (värähtelyt ilmassa) muuttuu akustiikkamateriaalissa (ei-havaittavaksi) lämpöenergiaksi niin, että ääni saadaan tehokkaasti minimoitua. Äänenvaimennuslevyn muodolla on siinä huomattava vaikutus käyttöalueeseen ja tehokkuuteen.

Ääntä vaimentavien materiaalien teknisten ominaisuuksien ohella myös design-näkökohdilla on tärkeä merkitys. Tästä syystä aixFOAM on kehittänyt ääniabsorbentteja, jotka täyttävät täysin sekä teknisille ominaisuuksille että myös ulkonäölle asetetut vaatimukset. Esimerkiksi FELT-design-mallissa suurtehoabsorbentin akustiset absorptioarvot yhdistyvät erittäin hienon huopapinnan korkealaatuiseen ulkonäköön. Huoneen akustiikan parantamiseen voidaan sileäpintaisten äänenvaimentimien, kuten neliömäisen SMOOD-levyn, ohella käyttää tietenkin myös esteettisesti vaativimpia absorbentteja. Sellaisia ovat esimerkiksi kolmioprofiilinen ROWS-levy tai kennoprofiilinen MAYA-levy. Myös eriaiheiset akustiikkakuvat keräävät nopeasti katseet ja tekevät huoneesta akustiikan lisäksi myös optisesti viihtyisämmän.

Pyramidi vaahtomuovin absorptiopaneelit GIZA
Pyramidipintainen akustiikkavaahtomuovi

Akustoinnin pyramidivaahtomuovi, tukevalla pohjalla

Yksinkertaisesti huippu äänen suhteen: Löydä GIZA-levyistä, yhdestä suosituimmasta aixFOAM-akustiikkavaahtomuovista, äänenvaimennus musiikkihuoneeseesi, hifi-tilaan tai kotiteatteriin.
Tuotteeseen

Paremman huoneakustiikan asiantuntijasi

Muodon ja materiaalityypin lisäksi myös käytetyn ääniabsorbentin paksuudella on ratkaiseva vaikutus sen tehokkuuteen. Millainen kokoonpano soveltuu sinun käyttötapaukseesi, riippuu paljon kyseisistä olosuhteista.

Me, aixFOAM-työntekijät, neuvomme siksi sinua mielellään kaikessa ja autamme löytämään parhaan mahdollisen akustiikkaratkaisun juuri sinun yksilölliseen tarpeeseesi. Kaikki vaahtomuovista valmistetut akustiikkaelementtimme ovat eri absorptioasteineen valittavissa aixFOAM-verkkokaupan vastaavalta käyttöalueelta. Käy katsomassa!

Tietoruutu

Äänenvaimennus tai äänen absorptio kuvaa huoneakustiikan parantamista. Ääntä vaimentavien aineiden tarkoituksena on muuttaa akustiikkaa omien toiveiden mukaisesti ja siten esimerkiksi laskea äänentasoa tai vähentää jälkikaiunta-aikaa.

Laatua ja palvelua

Me aixFOAM-yhtiössä annamme suuren arvon akustiikkavaahtojemme korkealaatuiselle valmistukselle, sillä absorbentit sijoitetaan tavallisesti näkyville huoneeseen. Akustisen vaikutuksen lisäksi ne vaikuttavat siten myös huoneen ilmeeseen. Muihin, tavallisiin vaahtomuoveihin verrattuna aixFOAM-levyjen materiaali on käsitelty niin, ettei se kellastu, tai se on jopa täysin UV-valonkestävää.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout