Silkkaa äänen tuottamaa iloa
Äänenvaimennus kaiuttimien rakenteissa
 • Parempi sointi ja paras mahdollinen akustiikka
 • Vähemmän värähtelyjä kaiutinkotelossa, kirkkaampi sointi
 • Kaiuttimen erottaminen lattiapinnasta melun välttämiseksi
 • Nopea toimitus ja helppo asennus
Tästä saat lukea lisää kaiuttimien, boksien ja kaiutinvalmistuksen äänieristyksestä.
Ilmainen neuvonta
Olemme sinua varten täällä!
Käytä hyväksesi ohjealuettamme tai anna meidän neuvoa ilmaiseksi! +49 (0)2403 / 83830 - 22
 1. Art.nr. SH0131

  Erittäin tehokas raskasmatto runkoäänien eristykseen

  • Liimapintainen, kätevä laineripaperi vedetään vain pois (100 cm x 50 cm)
  • Väri: musta
  • Käyttö: kori- ja ajoneuvovalmistus, koneenrakennus, ilmakanavat ja ilmastointilaitteistot, metalliset suojarakentee...

  alk.
  113,53 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 2. Art.nr. SH0021
  Akustiikan nuppuprofiloitu vaahtomuovi äänieristykseen teollisuudessa
  • Pinta: nupullinen profiili (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, moottorit, elektroniset laitteet, kompressorit, kytkentäkaapit
  ...
  alk.
  56,17 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 3. Art.nr. SH0061
  Akustiikkalevy, jossa kestävä tekstiilipinta
  • Pinta: pintakerros tekstiiliä (100 cm x 50 cm)
  • Ominaisuus: vettähylkivä, suojattu pinta
  • Väri: tekstiili: musta / absorptiovaahto: antrasiitti
  • Käyttö: koneenrakennus, verhoukset, ohjaamot
  ...
  alk.
  109,15 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 4. Art.nr. SH0011

  Joustavat sileät äänieristematot

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Äänenvaimennus: laajakaista-absorbentti
  • Käyttö: koneenrakennus, koneiden suojarakenteet, ajoneuvovalmistus
  ...

  alk.
  32,46 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 5. Art.nr. SH0071

  Sileät rouhepuristeabsorptiolevyt

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: monivärinen
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, laivojen äänenvaimennus, moottorit, moottoritilat, koneiden eristys
  ...

  alk.
  93,06 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV

Kaiuttimien, boksien ja kaiutinvalmistuksen äänieristys

Kaiuttimien valmistajat – mutta myös tekniikasta innostuneet ja alan harrastelijat – tietävät, miten tärkeää tasapainoinen äänieristys on kaiuttimien optimaaliselle soinnille. Olet investoinut paljon malliesi viimeistelyyn täydellisiksi ja vaadit kaiutineristyksen valinnassa käytetyiltä materiaalilta parasta laatua.

Ääniabsorbentit vähentävät kaiutinboksien sisällä kotelon värähtelyjä, epätoivottuja ääniheijastumia sekä läpäisyääntä ja parantavat kaiuttimien sointia. Nimenomaan kaiuttimien valmistuksessa tulee niiden eristys suunnitella heti alusta pitäen. Jälkikäteen tehtävä eristys on verrattain suuritöistä ja sitä tulisikin välttää.

Oli sitten kyseessä valmistajamalli tai itse tehty rakenne: Kaiuttimilla on rakenteesta johtuen taipumus kotelon värähtelyihin, millä ilman riittävää vaimennusta on negatiivinen vaikutus sointiin. Ääntä absorboivat levyt tekevät kaiuttimien äänestä parhaan mahdollisen.
Kaiuttimen äänieristys parantaa sen sointia.

Miten kaiuttimet ja boksit saa eristettyä oikein?

Kaiuttimien eristämisessä on tavallisesti kaksi ongelmaa, jotka on otettava huomioon: Ensinnäkin sointia on parannettava, säröilyt estettävä ja läpäisyääni pysäytettävä. Toiseksi on kaiutinkoteloiden värähtelyä vähennettävä.

Soinnin parantaminen ja läpäisyäänen välttäminen

Ennen kaikkea korkeataajuiset ääniaallot eivät toistu kaiuttimen etupuolesta halutulla tavalla, vaan ne syntyvät myös kalvon taustapuolella ja tulevat ulos boksin sivuilta. Lisäksi ääni heijastuu kaiuttimen kotelon sisäpuolesta. Tämän vuoksi sävelet kerrostuvat kaiuttimen kotelossa ja näin syntyy hajonnut sointi.

Näiden heijastumien ja ulospäin tulevien ääniläpäisyjen välttämiseksi kotelo tulee täyttää akustiikkavanulla tai vaahtomuovipurulla tai se verhotaan avosoluisilla äänieristematoilla, jotka absorboivat tehokkaasti ääniaaltoja. Ihanteellisia tässä ovat sellaiset ääniabsorbentit kuten sileäpintaiset äänieristematot, kestävällä tekstiilipinnalla verhotut akustiikkalevyt tai tekniseen eristykseen käytettävä nuppumainen vaahtomuovi.

Äänieristemattoja tulisi käyttää erityisesti kaiuttimissa, joissa on refleksiputket. Toisin kuin puru tai vanu putket painuvat ajan mittaan ulospäin.

Erityisen helpoksi asennuksen saa valitsemalla kaiuttimiin liimapinnalla varustetut aixFOAM-ääniabsorbentit.

Kun aixFOAM-äänieristeet valitaan kätevän liimapinnan kanssa, asennus käy todella helposti.
Tämän helpommaksi ei asennus tule: Liimapinnallisilla aixFOAM-ääniabsorbenteilla voit eristää kaiuttimesi ja boksisi todella helposti. Liimapintaa tukevoittava lankaristikko ja korkealaatuinen liima takaavat täydellisen pidon.

Kaiutinkotelon tärinän/ värähtelyn estäminen

Ohutseinäiset ja suhteellisen kevyet kaiutinkotelot ja boksit alkavat värähdellä ennen kaikkea voimakkaissa, bassontäyteisissä taajuuksissa. Nämä materiaalivärähtelyt ja ominaisresonanssit voidaan välttää, kun kotelon materiaalia vahvistetaan.

Tähän tarkoitukseen ohut ja joustava akustiikkaraskasmattomme soveltuu mitä parhaiten. Raskasmatossa on keskimääräistä suurempi neliömetripaino. Taustapuolen liimapinnan ansiosta se voidaan liimata helposti kaiuttimen tai boksin sisäpuolelle.

Tarvittaessa akustiikkaraskasmattoon voidaan yhdistää myös huokoinen absorbentti. Näin saadaan kaiuttimen eristämiseen erittäin tehokas kerroselementti. Se vaimentaa kotelon tärinä-ääniä ja poistaa soinnin säröytymistä ja läpäisyääntä.

aixFOAM-tuotesivulta voit tilata valitsemasi absorbentit suoraan tehtaalta akustiikkaraskasmattoa olevalla laminoinnilla valmiiksi varustettuna. Valitse vain sitä varten kyseinen vaihtoehto.

Miten kaiuttimet ja boksit saa eristettyä lattiasta?

Yksi musiikkia paljon kuuntelevien ja Hifi-laitteistojen omistajien hyvin tuntema ongelma on värähtelyjen siirtyminen lattiaan. Ennen kaikkea basson kuormittamat kaiuttimet, kuten subwoofer, tuottavat voimakasta tärinää, joka alapuolella olevissa huoneissa koetaan matalana jumputuksena. Jotta muiden asukkaiden tai naapurien kanssa ei tarpeettomasti jouduta riitoihin, boksi tulisikin siksi erottaa lattiasta.

Tämä onnistuu helpoiten akustiikkarouhepuristetta olevalla alustalla, joka estää runkoäänen siirtymisen lattiaan. Äänenvaimennuslevy kannattaa lisäksi peittää kiveä (graniittia, liuskekiveä, jne.) tai puuta olevalla kannella. Tällä estetään kaiutinboksin uppoaminen absorbentin sisään. Äänenvaimennuslevy absorboi boksin värähtelyjä, eikä melua pääse tällöin siirtymään muihin huoneisiin.

Suurille kaiutinjärjestelmille voidaan vaihtoehtoisesti rakentaa myös erillinen koroke, joka erotetaan samoin riittävästi lattiasta. Ota tällöin ehdottomasti huomioon, etteivät jäykät elementit saa olla suorassa kosketuksessa lattiaan.

Joko taas suukopua naapurin kanssa? Ennen kaikkea bassokaiuttimet ja subwoofer tulee erottaa lattiasta, jotta äänen siirtyminen muihin huoneisiin saadaan estettyä. Alustaksi laitettu äänenvaimennuslevy tai lattiasta erotettu koroke palauttavat rauhan taloon.
Bassokaiuttimet ja subwoofer tuottavat voimakasta värähtelyä ja ne olisi siksi eristettävä riittävästi.

Miksi aixFOAM-ääniabsorbentit ovat paras ratkaisu kaiuttimien ja boksien äänieristykseen?

Korkealaatuisten ääniabsorbenttien valmistajan tiedämme, miten tärkeää tasapainoinen äänieristys on kaiuttimien valmistuksessa. Se ratkaisee usein kaiuttimien ja boksien lopullisen soinnin. Vastataksemme näihin vaatimuksiin olemme kehittäneet ääniabsorbentteja, jotka soveltuvat nimenomaan tähän tarkoitukseen.

 
Icon Schallabsorber Maßanfertigung
Valmistus
vakiomallina tai
yksilöllisesti
Icon Schallabsorber mit profilierter Oberfläche
Pinnat
profiilien
valikoima
Icon Schallabsorber Materialstärken
Korkeudet
valittavissa
Icon Montage Schallabsorber
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Icon Schallabsorber Brandschutz
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Schallabsorber Resistenz
Suojaa
lialta ja
nesteiltä
 

Yli 60 vuoden kokemuksen ja akustiikkamateriaaliemme jatkuvan optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään tehokkaita ja joustavia ääniabsorbentteja, jotka soveltuvat ihanteellisesti kaiuttimien koteloihin. Ne vähentävät ominaisresonanssia ja äänen heijastumista ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa sekä eri materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta profiilista. Erilaisten asennusvaihtoehtojen, kuten kätevän liimapinnan, avulla ääniabsorbentit voidaan helposti kiinnittää kaiuttimien koteloon.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae kaiuttimiin ja bokseihin sopiva äänieristys!

Oli sitten kyse valmistajamallin jälkivarustelusta tai itse rakennetun kaiuttimen loppusilauksesta: Valitse nyt kaiutinvalmistuksen aixFOAM-tuotteistamme sopiva äänenvaimennusmatto tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi ja auttavat löytämään parhaan ratkaisun vaatimuksiisi.

Asiakkaat sanovat
»Ennen kuin tilasin tärinää estävän äänenvaimennuslevyn minulla oli erittäin antoisa keskustelu teknikkonne kanssa. Tämä keskustelu on ratkaiseva valintani kannalta. Tällä kalvolevyllä olen verhonnut yhden suuren bassokaiuttimen sisältä. Tuote täyttää täysin odotukseni ja oli hyvä käsitellä.«
Reinhold K., Altmünster
Kiinnostaako myös?
Kiinnostaako myös?