Haku
aixFOAM-bassonvaimennin matalia ääniä vastaan

Bassovaimentimilla täydelliseen sointiin

Jyräävä tärinä. Jumputus. Sohjoinen sointi? Muusikot ja kotiteatterin ystävät eivät ole ainoita, jotka tuntevat basson optimointiin liittyvät vaikeudet huoneakustiikassa. Mutta mistä se oikeastaan johtuu, että kallisarvoinen hifi-laitteisto ei pysty omassa kodissa tuottamaan haluttua sointia ja mitä sille voisi tehdä?

Basson jäljillä

Suurin este huoneakustiikan parantamisessa on basso. Noin 75 % huoneiden akustiikkaongelmista on bassoalueella. Ne aiheuttavat säännöllisesti harmaita hiuksia äänenvaimennuksessa. Äänen optimointi matalien taajuuksien kohdalla on keski- ja diskanttialueeseen verrattuna paljon hankalampaa.

Syy siihen on matalien taajuuksien ja bassojen koostumuksessa. Matalilla sävelillä on suurempi aallonpituus. Niissä on enemmän energiaa, jota täytyy äänenvaimennuksella absorboida.

Ääniaallot heijastuvat yleensä huoneen massiivisista rajoista, eli seinistä. Bassoaallot eivät kuitenkaan leviä samalla tavoin verrattain suoraan kuin korkeat taajuudet tai keskitaajuudet. Ennen kaikkea musiikin toistossa tavallisilla kolmitiekaiuttimilla ne liikkuvat pikemmin pallonmuotoisena huoneen läpi. Sen vuoksi ne erittäin usein kimpoavat takaisin.

Näiden heijastuksien kerrostumasta syntyy vastakkaisten seinien välille niin sanottuja seisovia aaltoja tai myös huoneen moodeja. Seisovissa aalloissa on erilainen minimi ja maksimi, jotka voivat johtaa eri taajuuksien kumoutumiseen tai vahvistumiseen eri kohdissa huonetta. Tästä syntyy pitkiä jälkikaiunta-aikoja ja sohjoinen, epätasainen ääni, joka vaikuttaa negatiivisesti huoneakustiikkaan.

Bassovaimentimet/bassoansat parantavat huoneakustiikkaa

Äänen vähentämiseen kohdennetusti ja selvän, kuivan bassoäänen tuottamiseen voidaan käyttää niin sanottuja bassovaimentimia tai bassoansoja, englanniksi ”basstraps”.

Pyöreiden vaimentimien lisäksi on myös puukotelossa olevia bassoansoja, jotka ovat erityisesti ammattilaismuusikkojen joukossa suosittuja ja siksi usein hintavampia. Hyvän ja edullisemman vaihtoehdon ja usein valitun version basso- tai myös nurkkavaimentimista muodostavat prismanmuotoiset vaimentimet – kuten matalia ääniä vaimentavat aixFOAM-bassovaimentimet.

Bassonvaimennin häiritseviä bassotaajuuksia vastaan
aixFOAM-bassovaimentimet optimaaliseen sointiin

Säästä hinnassa, älä bassossa!

Valitse nyt bassovaimentimiesi kokoonpano ja saa kotiisi voimakas bassoääni, ilman tärykaikua, jyrinää tai jumputusta.
Tuotteeseen

aixFOAM-bassovaimentimet – matalat taajuudet hallinnassa

Matalien äänien aixFOAM-vaimentimet ovat korkealaatuisia, avosoluisia akustiikkaelementtejä. Ne valmistetaan kahtena eri materiaalipaksuutena akustiikkavaahtomuovista. Mitä suurempi vaimennin valitaan, sitä tehokkaampi on sen absorptiokäyttäytyminen matalilla taajuusalueilla.

Matalien taajuuksien vaimentimiin käytämme vain korkealaatuisia akustiikkavaahtomuoveja kuten kaikissa akustiikkaelementeissämme. Niillä ei ole vain todistetusti hyvät absorptioarvot, vaan niihin on lisäksi käytetty erityistä UV-valolta suojaavaa lisäainetta. Näin ne on suojattu valon aiheuttamalta kellastumiselta.

Bassovaimentimien sijoitus oikein

Oikein huoneeseen sijoitettuna aixFOAM-bassovaimentimien prismamuoto sopii erinomaisesti äänen vaimennukseen. Tällöin bassovaimentimet sijoitetaan huoneen nurkkiin terävä kulma huoneeseen päin. Pinta, johon ääni osuu, on silloin suurimmillaan ja äänenvaimennus toimii parhaiten. Suorakulmaisissa huoneissa on lisäksi äänenpaine tavallisesti suurimmillaan juuri nurkissa. Muuten: Mainittu sijoitus huoneen nurkkiin on antanut bassovaimentimille sen muut nimitykset, kuten kulmavaimennin tai myös nurkkavaimennin.

Ihannetapauksessa kulmavaimentimet on sijoitettu lisäksi kaiuttimien tai boksien taakse. Tarpeen mukaan ja huoneen korkeudesta riippuen vaimentimet voidaan pinota helposti myös päällekkäin. Tällöin saadaan suurempi pinta-ala ja ääntä absorboiva vaikutus on vieläkin parempi.

Oikea yhdistelmä hyvän soinnin varmistamiseksi

Bassovaimentimet eivät tietenkään yksin riitä hyvän akustiikan saamiseen äänitysstudioon, hifi-huoneeseen tai kotiteatteriin. Suosittelemme siksi, että nurkkavaimentimien lisäksi myös muita äänenvaimennuslevyjä sijoitetaan seiniin laajakaistavaimentimiksi.

aixFOAM-verkkokaupastamme löydät lukuisia erilaisia akustiikkalementtejä, joita voit valita niin pintakuvion kuin värin suhteen aivan oman mielen mukaan. Äänieristelevyt kattavat äänen optimoinnissa keski- ja diskanttialueen ja näyttävät lisäksi todella upeilta.

Basso- ja äänenvaimentimien valinta

Akustiikan asiantuntijoina tiedämme, kuinka jokainen huone on soinniltaan ja akustiikaltaan yksilöllinen. Tämän vuoksi äänenvaimennukseen käytetyille akustiikkaelementeille asetetut vaatimukset ovat joka huoneessa erilaiset.

Jotta sinun olisi mahdollisimman helppoa valita oikeat basso- ja äänenvaimentimet, olemme verkkokauppaamme koonneet kaikki akustiikkaelementtejä koskevat oleelliset tiedot. Olemme tietenkin myös henkilökohtaisesti tukenasi palvelunumeromme maksuttomassa neuvonnassa.

Tietoruutu

Huoneakustiikan parantamisessa tuo basso useimmissa tapauksissa suurimman ongelman. Bassoaallot kerrostuvat usein ja niillä on suuri energia. Siksi äänenvaimennukseen tarvitaan korkealaatuinen ja riittävän paksu materiaali.

Matalien äänien aixFOAM-vaimentimet

Avosoluista akustiikkavaahtomuovia olevat aixFOAM-bassovaimentimet soveltuvat samalla tavoin kuin bassoansat ei-toivottujen bassotaajuuksien vaimennukseen. Tätä varten prismanmuotoiset matalien äänien vaimentimet sijoitetaan huoneen nurkkiin, mieluiten kaiuttimien taakse. Vaimentimen terävän kulman tulee tällöin osoittaa huoneeseen, jolloin absorption pinta-alaa saadaan lisättyä.

Basson kanssa olemme tuttuja!

Olemme mielellään tukenasi aixFOAM-verkkokaupassamme tai maksuttomassa neuvonnassa, kun etsit itsellesi oikeanlaisia basso- ja äänenvaimentimia. Valitsemasi akustiikkaelementit valmistetaan sitten nimenomaan juuri sinulle niin, että pääset pian nauttimaan basson täydellisestä soinnista.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout