Haku

Täydellinen ääni suureen näyttämölle tuloon

Erilaisiin tilaisuuksiin ja konserttisaleihin tarkoitetut ääntä absorboivat aixFOAM-tuotteet pitävät huolen optimaalisesta äänestä sinä ratkaisevana hetkenä.

  • Parempi akustiikka suuria musiikkihetkiä varten
  • Tarkasti oikea ääni ilman häiritsevää kaikua, kaiuntaa tai kuminaa
  • Ääniabsorbentti basso-, keski- ja diskanttialueelle
  • Kuulemisen nautintoa taiteilijoille, tulkitsijoille ja yleisölle
  • Kaunis ulkonäkö eri väri- ja muotovaihtoehtoina
  • Soveltuu myös jälkikäteen tehtävään asennukseen

Tästä saat lukea lisää esiintymispaikkojen ja konserttisalien äänieristyksestä.

Kaikki hyvä tulee ylhäältä

Katon ääneneristys: Tutustu absorbentti-levyihimme, kun haluat enemmän rauhaa ja kirkkaan akustiikan!

löydä nyt!

Värikäs on kaunista.

Löydä oveesi aixFOAM-eristesarjan 20 kauniista väristä oma suosikkisi ja estä melun pääsy sisään.

Katso vaihtoehtoja!

Sopivat kehykset akustiikalle

Tehokas ääneneristys niin kaunista ja joustavaa kuin ei vielä koskaan – aixFOAM-akustiikkakehyksillä

Katso vaihtoehtoja!

Kaikkien aikojen tehokkain ääneneristys

Plus-palosuojauksen omaavat aixFOAM Premium - elementit määrittävät ääneneristyksen uudelleen.

Valitse nyt

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Lattia

Ovi

Optiikka

Sileä pinta

Huopapinta

Strukturoitu pinta

Akustinen kangaspinta

Kiinnitysjärjestelmä

Itseliimautuva

Ripustusjärjestelmä

Asennuskasetti alumiinia, eloksoitua

Köysijärjestelmä

Tuotteet ilman kiinteää asennusta

Magneettinen

Melun lähde

Ilmaääni, korkeataajuinen

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmasta kantautuva ääni, matala taajuus

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Täydellinen akustiikka konserttisalissa

Mitä haasteita on konserttihallien ja erilaisten esiintymispaikkojen äänenvaimennuksessa?

Valot sammuvat salissa, näyttämö tai koroke valaistaan, yleisö hiljentyy jännittyneenä kuuntelemaan. Tämä on se ratkaiseva hetki, jolloin kysytään täydellisyyttä – eikä vain muusikoilta, taiteilijoilta tai puhujilta, vaan myös kyseisen paikan akustiikalta.

Erilaisten tilaisuuksien ja konserttisalien äänenvaimennuksessa on tavallisesti kaksi tekijää, jotka ovat ratkaisevia optimaalisen akustiikan suhteen: Ensinnäkin äänieristys ulospäin tai äänieristys sisäänpäin ja toisaalta salissa kuuluvan äänen parantaminen.

Täydellinen akustiikka suureen hetkeen näyttämöllä – ilman kaikua, kaiuntaa, taustaääniä tai häiritseviä ääniä. Ääniabsorbentit parantavat konserttisalin tai -hallin akustiikkaa ja pitävät huolen suurista kuunteluhetkistä.
Konserttisalin äänenvaimennus parantaa akustiikkaa – pianisti suurena hetkenään soittamassa

Miten konserttisalin tai erilaisten esiintymispaikkojen akustiikkaa voidaan parantaa?

Suuret peruspinta-alat ja korkealla olevat katot: Kaksi ominaisuutta, jotka usein edistävät huonon akustiikan ja melun syntymistä. Ääni leviää esteettä ja jo hiljaisissa sävelissä ja äänissä syntyy vääristynyttä kaikua. Tämän ehkäisemiseksi käytetään ääntä absorboivia äänenvaimennuslevyjä, jolloin myös vaikutetaan kohdistetusti äänen sointiin. Siten estetään epämiellyttävä jälkikaiunta, kaiut tai basson kumina ja kuuntelijat voivat täysillä nauttia tilaisuudesta.

Ääniabsorbentit tärykaiun ja jälkikaiunnan ongelmiin

Tärykaiut syntyvät pitkistä jälkikaiunta-ajoista seinä- ja kattopinnoista kimpoavien epätoivottujen ääniheijastumien vuoksi. Ne kannattaa vaimentaa akustiikkavaahtomuovisilla ääniabsorbenteilla. aixFOAM-äänieristematot voidaan kiinnittää laajakaista-absorbentteina seiniin tai kattoihin.

Suurissa tiloissa, joissa katto on korkealla, voidaan lisäksi asentaa ripustus- tai köysijärjestelmässä vapaasti riippuvia akustiikkalevyjä ja akustiikkapurjeita katon alapuolelle. Ne absorboivat häiritseviä ääniä ja taajuuksia ja vähentävät jälkikaiuntaa.

Profiloidut ääniabsorbentit, kuten perinteinen, nuppumainen vaahtomuovi tai pyramidivaahtomuovi, sirottavat lisäksi ääntä ja huolehtivat siten erityisen luonnollisesta ja miellyttävästä äänestä.

Ylivaimennuksen ja luonnottoman akustiikan estämiseksi kannattaa tässä toimia vaiheittain kokeilemalla ja aloittaa ensin pienemmällä määrällä akustiikkalevyjä.

Äänenvaimennus parantaa esiintymispaikan akustiikkaa – yleisö kuuntelee tarkkaavaisena esitelmää
Näyttämö vapaa – hyvään akustiikkaan esityspaikoissa ja konserttisaleissa. aixFOAM-ääniabsorbentit parantavat huoneakustiikkaa sekä äänen sointia ja puheen laatua. Tällöin yleisö voi kuunnella ja seurata tilaisuutta ongelmitta.

Miten äänieristys onnistuu konserttitiloissa ja muissa esiintymistiloissa?

Konserttitilojen ja muiden vastaavien tilojen äänieristyksen tulee estää ulkoa tulevien äänien (liikenteen melu, junat, lentokoneet, jne.) pääsy sisälle huoneeseen häiritsemään konserttia tai tilaisuutta. Mutta äänien ei myöskään tule siirtyä salista tai hallista ulos niin, että niistä tulee rasitus ympäristölle. Tämä on tärkeää ennen kaikkea, jos esiintymispaikat ovat asuinalueella tai rakennuksissa, joissa samaan aikaan soitetaan useammassa eri salissa.

Seinien ja katon äänieristys

Jos esiintymistilan rakennusvaiheessa on kiinnitetty liian vähän huomiota äänieristykseen, tällöin tarvitaan jälkikäteen tehtäviä toimenpiteitä, joilla äänieristys saadaan kuntoon. Äänenpainetason korkeuden tai melu- tai äänilähteen paikan mukaan tarvitaan rakenteellisia toimenpiteitä, joilla salin seinät ja katto saadaan tehokkaasti eristettyä.
Tarkempia tietoja ja ohjeita konserttisalien ja esiintymispaikkojen seinien ja katon äänieristyksestä löydät myös aixFOAM-tietoliitteestämme (Saksa).

Liitteeseen (Saksa)

Esiintymispaikan seinien ja katon äänieristys suojaa melulta.

Miten tärkeää on ottaa palosuojaus huomioon konserttisalien ja muiden esiintymispaikkojen ääniabsorbenttien valinnassa?

Konserttisaliin ja muihin esiintymispaikkoihin sopivien ääniabsorbenttien valinta määräytyy ratkaisevasti näiden tilojen palosuojausmääräyksistä. aixFOAM-äänieristeitä on saatavissa eri palosuojaluokissa. Architect Line-luokituksen absorbentit, joissa on merkintä MH, on sertifioitu esim. palosuojastandardin DIN 4102 B1 mukaisesti. Tämä standardi koskee yleensä julkisia ja liiketoiminnallisia rakennuksia. Voit kysyä rakennuksen arkkitehdiltä tai palosuojauksen suunnittelijoilta, mitkä paikalliset palosuojamääräykset on otettava huomioon.

Miksi aixFOAM-äänenvaimennus on paras valinta sinun konserttisaliisi tai esiintymispaikkaasi?

Jotta vierailijoiden, taiteilijoiden ja tilaisuuden järjestäjien suuret odotukset ja vaatimukset täyttyisivät, on myös äänenvaimennuksen oltava täydellinen. Me aixFOAM-yhtiössä valmistamme jo yli kuuden vuosikymmenen ajan äänenvaimennusta ”Made in Germany” ja tiedämme, mikä on tärkeää konsertti- tai esiintymispaikan hyvässä akustiikassa. Näiden vuosien aikana olemme jatkuvasti kehittäneet tuotteitamme ja mukauttaneet niitä asiakkaidemme tarpeisiin. Tämän vuoksi pystymme tarjoamaan sinulle tänään tehokkaita ääniabsorbentteja kauniisti muotoiltuina.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
aixFOAM-ääniabsorbentit vähentävät melua ja poistavat jälkikaiunnan sekä häiritsevät kaiut. Tällä tavoin saadaan parannettua huoneakustiikkaa ja kommunikoinnin laatua ratkaisevasti. Absorbenttien eri muotojen ja värien suuri valikoima takaa sinulle myös tilojen ulkonäön suhteen kiinnostavia mahdollisuuksia. Valitse suosikkisi esimerkiksi useammasta pintaprofiilista ja asennusvaihtoehdosta. Kätevällä liimapinnalla absorbenttien liimaus onnistuu yhtä helposti kuin ne olisivat tarroja. Kauniiden alumiinisten asennuskasettien ansiosta äänenvaimennuksesi saa erityisen korkealaatuisen ulkonäön ja on sen lisäksi joustavasti käytettävissä. Kasetit voidaan niin haluttaessa poistaa jälleen helposti tai siirtää toisen paikkaan ilman, että siitä jää mitään jälkiä. Voit tällöin valita useammasta kiinnitysvaihtoehdosta, kuten esimerkiksi jonkin köysijärjestelmistä.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae täydellinen äänenvaimennus tilaisuuksiisi tai konserttisaliisi!

Valitse nyt aixFOAM-tuotteistamme konserttisaliin tai esiintymispaikkaan sopiva äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Asiantuntevat suunnittelijamme auttavat sinua löytämään sopivan ratkaisun tiloihisi.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimentimet tapahtuma- ja konserttisaleihin

Täältä löydät äänenvaimennuksen konserttisaliin tai halliin, jossa järjestetään erilaisia tilaisuuksia.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout