Palvelimen, tietokoneen tai PC:n äänenvaimennus
Emme osaisi enää kuvitella arkipäiväämme ilman niitä: Tietokoneet ja palvelimet ovat tukenamme melkein kaikissa tehtävissä, niin työssämme kuin myös vapaa-ajalla. Kaikista niistä eduista huolimatta, joita nykyaikaiset tietokoneet meille tuovat, voivat ne muodostua myös todellisiksi melunpesiksi.
Miksi tietokoneet ja palvelimet ovat usein niin kovaäänisiä?
Tuulettimien, prosessorien ja muiden komponenttien aiheuttama melu
Tietokoneet, PC:t ja palvelimet saavat nopeasti aikaan todellisia ihmeitä. Muutamassa sekunnissa ne selviävät monimutkaisista kysymyksistä ja laskutehtävistä. Käynnissä olevat laitteet voivat tällöin täydessä kuormituksessa saavuttaa nopeasti jopa 100 °C lämpötilan. Näin syntyvien vaarojen vähentämiseksi ja kuumiksi käyneiden kiintolevyjen ja prosessorien jäähdyttämiseksi tarvitaan tehokkaita tuulettimia ja jäähdyttimiä. Näiden komponenttien haittapuoli: Ne saavat usein aikaan häiritseviä ääniä. Tuulettimet panevat laitteiden kevyet pelti- ja muovikotelot värähtelemään, joka tiedostetaan epämiellyttävänä tärinänä tai hurinana. Yhdessä prosessorien, kiintolevyjen ja levyasemien tyypillisen raksutuksen kanssa syntyy melua.
Murinaa, kohinaa, surinaa: Tuulettimet, levyasemat, prosessorit ja kiintolevyt aiheuttavat melua tietokoneissa ja palvelimissa. Laitteeseen jälkikäteen tehtävä ääneneristys palauttaa rauhan.
Miten äänenvaimennus onnistuu tietokoneessa ja PC:ssä?
Palvelimen tai tietokoneen melun vähentämiseen on kaksi eri toimintatapaa: Yksittäisten tietokoneiden eristys tai koko palvelintilan äänieristys.
Äänenvaimennus PC:ssä ja tietokoneessa
Aivan samoin kuin lukuisat muut toimistolaitteet myös yksittäinen PC voi myös olla liian äänekäs. Tällöin se voi huonontaa toimiston työilmapiiriä tai kodin viihtyisyyttä. Vanha tuuletin voidaan vaihtaa hiljaisempaan malliin. Mutta myös kotelon äänieristys voi auttaa tässä.
Esimerkiksi kotelon värähtelyjen vaimentamiseksi kannattaa pellin tai muovin ohutta materiaalia vahvistaa. Tähän soveltuu hyvin ohut ja erittäin joustava tärinänestomattomme. Se voidaan helposti leikata sopivan kokoiseksi ja muotoiseksi. Myös huokoinen ääniabsorbentti voidaan kiinnittää eristeeksi kotelon sisäpuoleen.
Mutta varovaisuutta: Ota tietokoneen äänieristyksessä ehdottomasti huomioon, ettei lämpötila kotelon sisällä saa nousta liikaa! Lämmön kehittyminen on ensinnäkin turvallisuusriski. Toiseksi tuulettimet alkavat silloin pyöriä vieläkin tehokkaammin saadakseen lämpötilan laskemaan. Jälleen syntyy lisää melua. Tällöin eristys on turhaa. Riittävä ilmastointi on varmistettava, jotta koteloon ei patoudu lämpöä. Tämä voidaan saada aikaa esimerkiksi riittävällä etäisyydellä sisäpuolen komponentteihin tai erillisellä tuuletuskanavalla. Yhtenä vaihtoehtona tietokoneen tai PC:n ympärille rakennetaan kotelointi, joka verhotaan äänieristematoilla.
Absorbenttien valinnassa on joka tapauksessa otettava huomioon mahdollisesti voimassa olevat palosuojausmääräykset. Tällaisia ovat esim. palosuojaluokka DIN 4102 B1, joka koskee tavallisesti julkisia rakennuksia. Kun kyseessä on paljon lämpöä kehittävät komponentit, on yleisesti suositeltavaa valita äänieristematot, joissa on liekkien etenemistä estäviä ominaisuuksia. Kaikki aixFOAM-ääniabsorbenttien kuumuuden- ja liekinkestävyyttä koskevat tiedot löydät aina kyseisiltä tuotesivuilta.
Yksittäiset komponentit, kuten tietokoneen tai PC:n tuuletin , ovat usein vastuussa melusta. Jos niiden tilalle ei voida vaihtaa hiljaisempia osia, on tietokoneen äänieristys hyvä vaihtoehto laskea äänenpainetasoa.
Jälkikaiunta ja huono akustiikka palvelinhuoneessa
Palvelintiloissa on tavallisesti useampia tietokoneita ja laitteita, jotka tuottavat melua ja ovat usein käytössä kellon ympäri. Palvelintiloissa tyypillisesti käytetyt kovat materiaalit, kuten kivi, lasi tai metalli, vahvistavat usein vielä entisestään laitteiden käyttöääniä. Ne heijastavat tuulettimien ja prosessorien ääntä. Ilman eristystä äänet korostuvat ja tuottavat palvelintilaan sellaisen äänenvoimakkuuden, joka voi häiritä työntekoa viereisissä toimistoissa tai muissa tiloissa. Seiniin ja kattoon jälkikäteen tehtävä äänieristys on tällöin ainoa mahdollisuus saada laskettua äänitasoa. Jo siksikin, että näin laitteiden ylikuumenemisen vaara on melkein poissuljett.
Lukuisat laitteet ja kovat pinnat nostavat äänitason palvelintilassa nopeasti suureksi. Palvelintilan seiniin ja kattoon tehty ääneneristys pitää huolen rauhasta. Tähän sopivat äänenvaimennuslevyt löydät sopivasta tuoteluokasta.
Palvelintilan luokkaan
Miksi aixFOAM on paras ratkaisu tietokoneesi äänieristykseen?
Korkealaatuisten akustiikkavaahtomuovisten absorbenttien valmistajana tiedämme, kuinka tärkeä ja vaativa asia äänenvaimennus on IT-alalla. Yhtäältä laitteiden melua on vähennettävä. Toisaalta herkän tekniikan teho ei saa kärsiä äänieristyksestä. Siksi olemme kehittäneet ääniabsorbentteja, jotka täyttävät nämä korkeat vaatimukset.
Valmistus
vakiomallina tai
yksilöllisesti
Pinnat
profiilien
valikoima
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Suojaa
lialta ja
nesteiltä
li 60 vuoden kokemuksen ja akustiikkavaahtojemme jatkuvan optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään tehokkaita ja joustavia äänenvaimennuselementtejä, jotka soveltuvat ihanteellisesti teknisissä komponenteissa käytettäviksi. Ne vähentävät melua ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa ja eri materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta pintalaminoinnista tai profiilista. Erilaisten asennusvaihtoehtojen, kuten kätevän liimapinnan, avulla ääniabsorbentit voidaan helposti kiinnittää paikalleen.
Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae sopiva äänenvaimennus tietokoneeseen tai PC:hen!
Valitse nyt tietokoneiden ja palvelinhuoneen aixFOAM-tuotteistamme sopiva äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi ja auttavat löytämään parhaan ratkaisun vaatimuksiisi.
Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.
Ilmainen neuvonta
Tästä löydät sopivan äänenvaimennuksen tietokoneeseen tai PC:hen!
Tuotteet