Haku

Enemmän hiljaisuutta ja keskittymistä opittaessa ja peuhatessa

Meluntorjunta kouluissa ja päiväkodeissa

  • Parantunut akustiikka ja hiljaisempi ympäristö helpottaa kommunikointia luokkahuoneessa
  • Melun hiljentyminen ja jopa 20 % parempaa keskittymistä
  • Lapsille sopivat, värikkäät ääniabsorbentit Öko-Tex-sertifioiduista materiaaleista, joissa ei ole haitallisia aineita
  • Seinään tai kattoon tulevat äänenvaimennusratkaisut tai vapaasti seisovat akustiikkaelementit
  • Palosuojastandardia DIN 4102 B1 vastaavat ääniabsorbentit

Lue tästä lisää äänieristyksestä ja meluntorjunnasta kouluissa ja päiväkodeissa.

Niin värikästä kuin ei vielä koskaan!

Tutustu erimuotoisiin ja iloisen värisiin ääniabsorbentteihimme!

Tuotteet

Rauhaa pienille ja suurille korville

Tutustu liimapintaisiin akustiikkakattosarjoihimme, jotka sopivat päiväkoteihin ja luokkahuoneisiin!

Tietoja tuotteesta

Kaikki hyvä tulee ylhäältä

Katon ääneneristys: Tutustu absorbentti-levyihimme, kun haluat enemmän rauhaa ja kirkkaan akustiikan!

löydä nyt!

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Lattia

Ovi

Taulukko

Optiikka

Sileä pinta

Huopapinta

Strukturoitu pinta

Akustinen kangaspinta

Kiinnitysjärjestelmä

Itseliimautuva

Ripustusjärjestelmä

Asennuskasetti alumiinia, eloksoitua

Köysijärjestelmä

Tuotteet ilman kiinteää asennusta

Magneettinen

Melun lähde

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmaääni, korkeataajuinen

Ilmasta kantautuva ääni, matala taajuus

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Äänieristys ja äänenvaimennus koulussa ja päiväkodissa

Mitä haasteita sisältyy melunvaimennukseen koulussa ja päiväkodissa?

Pienten jalkojen töminää, ujeltava leikkikalu, iloisia huutoja, laulua, tanssimista, äänekkäitä roolileikkejä sotaisina ritareina tai vauhdilla ajava poliisiauto: Lasten maailma on äänekäs ja värikäs. Kouluissa ja päiväkodeissa vallitseva eri äänilähteiden suuri määrä pitää huolen siitä, että melutaso nousee näissä tiloissa nopeasti huomattavasti. Siten siitä tulee rasitus yhtä lailla lapsille kuin ohjaajille/opettajille. Jatkuva melu ei vahingoita vain kuuloa, vaan lisää myös stressiä ja sydän- ja verenkiertovaivojen riskiä.
Lukuisat äänilähteet lisäävät päiväkodeissa ja kouluissa huoneessa vallitsevaa äänentasoa. Ilman riittävää äänenvaimennusta voi jopa tavallinen päiväkoti- tai koulumelu muodostua rasitukseksi pienille ja suurille korville.
Lapset saavat päiväkodissa aikaan melua soittimillaan

Jälkikaiunta tekee luokkahuoneen akustiikasta huonon

Luokkahuoneen arkkitehtoniset olosuhteet vahvistavat useimmiten vielä lisää melutasoa. Seinien, katon, puukalusteiden ja taulujen kovat, sileät ja siten voimakkaasti ääntä heijastavat materiaalit muodostavat kaikua. Sen vuoksi äänet jäävät erityisen pitkään huoneeseen ja kerrostuvat. Se heikentää ennen kaikkea puheen ymmärtämistä ja kommunikointia.
Luokkahuoneessa ilman äänieristystä on paljon kaikua ja huono akustiikka.
Ääntä heijastavat pinnat aiheuttavat luokkahuoneissa pitkiä jälkikaiunta-aikoja. Näin yksittäiset äänet menevät päällekkäin ja syntyy melua. Ääniabsorbentit vähentävät jälkikaiuntaa ja parantavat huoneakustiikkaa.

Oppimista ilman melua: Mitä etuja äänieristyksellä on päiväkodissa ja luokkahuoneessa?

Saksalaisessa standardissa DIN 18041 on otsikon ”Kuuluvuus huoneissa” alla määritetty koulun luokkahuoneiden tai päiväkotien ryhmätilojen akustiikan suunnittelu. Tässä standardissa on erilaisia lähtökohtia huoneakustiikan parantamiseen sekä mielipiteitä ääniabsorbenttien käytöstä.

Tutkimukset osoittavat, että keskittyminen ja muistikyky voivat melussa huonontua jopa 20 %. Siksi koulujen opetustiloissa ja korkeakoulujen luentosaleissa on puheen hyvällä ymmärtämisellä ja riittävällä hiljaisuudella ratkaiseva merkitys. Kun akustiikka on huoneessa tasapainossa, se helpottaa kuuntelua tai keskittynyttä työskentelyä, mutta myös esim. vieraan kielen käyttöä. Lisäksi pienempi melukuormitus säästää kuuloa ja on hyväksi terveydelle.

Äänenvaimennus vähentää koulussa ja päiväkodissa jälkikaiuntaa, parantaa huoneakustiikkaa ja pitää huolen tarvittavasta rauhasta. Ääniabsorbenttien käyttö voi lisätä keskittymiskykyä jopa 20 % ja helpottaa siten oppimista.
Tyttö työskentelee keskittyneesti erään koulun luokkahuoneessa, johon on asennettu äänenvaimennuselementtejä.

Miten tehokas äänenvaimennus onnistuu koulussa ja päiväkodissa?

Melun vähentämiseksi tulisi ensin kiinnittää luokkahuoneen tai päiväkodin kattoon ja seiniin akustiikkalevyjä. Tähän tarkoitukseen voitaisiin käyttää esimerkiksi akustiikkakattoa. Useimmissa tapauksissa riittää, että noin 20 - 30 % seinä- ja kattopinta-alasta peitetään ääntä absorboivilla levyillä. Näin saadaan hyvin laskettua melutasoa, vähennettyä jälkikaiuntaa ja parannettua puheen ymmärtämistä.

Puhe kulkee ennen kaikkea keskitasolla ja korkealla taajuusalueella. Siksi laajakaista-absorbenttien käyttö on kannattavaa. aixFOAM-äänieristematot on tarkoitettu nimenomaan näille taajuusalueille. Siksi ne soveltuvat mitä parhaiten äänenvaimennukseen opetustiloissa. Akustiikkavaahtomuovia olevat ääniabsorbentit imevät itseensä häiritsevää ääntä ja lyhentävät jälkikaiunta-ajan luokkahuoneille suositeltuihin 125 - 4000 hertsin oktaavikaistoihin.

Mikä merkitys palosuojauksella on koulun ja päiväkodin melunvaimennuksessa?

Turvallisuus on erityisen tärkeää nimenomaan juuri niissä rakennuksissa, joissa oleskelee lapsia. Korkeakouluissa, kouluissa ja päiväkotipaikoissa on usein voimassa julkisia rakennuksia koskeva palosuojastandardi DIN 4102 B1. Siksi aixFOAM myy myös sellaisia ääniabsorbentteja, jotka vastaavat näitä vaatimuksia ja tositilanteessa pitävät huolen lasten ja opiskelijoiden turvallisuudesta. Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijamme auttavat sinua mielellään sellaisten äänenvaimennustuotteiden valinnassa, jotka sopivat kyseessä olevan koulun tai päiväkodin palosuojavaatimuksiin.
Palovaroitin äänenvaimennuksella ja äänieristyksellä varustetun koulun eteisessä
Ääniabsorbenttien valmistajana emme saa neuvoa sinua palosuojausta koskevissa asioissa, vaan voimme ainoastaan suositella voimassa oleviin palosuojamääräyksiin sopivia tuotteita. Siksi sinun kannattaa ottaa yhteyttä rakennuksen arkkitehtiin tai palosuojauksesta vastaaviin henkilöihin, jotka osaavat antaa tietoa tästä.

Miksi sinun tulisi valita aixFOAM-tuotteita koulun tai päiväkodin äänenvaimennukseen?

Korkealaatuisten akustiikkaelementtien valmistajana, jolla on yli 60 vuoden kokemus, me aixFOAM-yhtiössä tiedämme, mikä on ratkaisevaa koulujen ja päiväkotien äänieristyksessä. Ääniabsorbenttiemme jatkuvalla tutkimuksella ja kehittämisellä olemme onnistuneet luomaan sellaisia äänenvaimennustuotteita, joiden absorptioarvot ovat erittäin hyvät ja muotoilu samalla kaunista.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimentimet lapsille
Muotoilu
lasten
aiheet
Icon Äänenvaimentimet, jotka eivät sisällä saasteita
Materiaali
tarkastettu ja
ilman haitta-aineita
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja

Tyylikäs ja lapsille sopiva, eikä sisällä haitallisia aineita

Iloisenväriset ääniabsorbenttimme, jotka ovat valittavissa juuri lapsille sopivina aiheina, kuten virtahevonen, pilvi, perhonen, palapeli tai sydän, eivät vain paranna koulun tai päiväkodin akustiikkaa, vaan tuovat myös hyvän mielen jokaiseen tilaan. Verkkokaupastamme löydät lisäksi Öko-Tex-sertifioituja akustiikkatuotteita, joiden sisältämät aineet on tarkastettu ja jotka sopivat nimenomaan lasten ja nuorten huoneisiin.

aixFOAM-ääniabsorbentit laskevat melutasoa, parantavat sointia ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa ja useina eri materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta väri- ja pintavaihtoehdosta. Eri asennusvaihtoehdot, kuten esimerkiksi liimapinta, helpottavat ääniabsorbenttien kiinnittämistä. Alumiinisissa ripustuskaseteissa olevat ääntä nielevät levyt tai vapaasti seisovat akustiikkaelementit tuovat myös sisustukseen uutta ilmettä.

Lapsille sopivat motiivi-ääniabsorbentit vähentävät koulussa tai päiväkodissa melua ja parantavat akustiikkaa, mutta myös tekevät huoneesta kivan näköisen.
Virtahevon, pilven, sydämen ja perhosen muotoiset akustiikkalevyt vaimentamassa ääntä koulussa ja päiväkodissa.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae tehokas äänenvaimennus kouluun tai päiväkotiin – suoraan ja edullisesti valmistajalta!

Valitse aixFOAM-tuotteistamme päiväkotiin tai kouluun sopiva äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontaamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi. Vaatimuksiisi löytyy varmasti oikea ratkaisu.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimentimet kouluun ja päiväkotiin

Täältä löydät äänenvaimennustuotteet, joilla voit vähentää melua koulussa tai päiväkodissa.

Tuotteet
Kiinnostaako myös?
Callcenter user-circle logout