Huoneakustiikan parantaminen aixFOAM-akustiikkalevyillä
Ääntä absorboivat levyt tuovat rauhaa ja optimaalisen soinnin jokaiseen tilaan
 • Parempi akustiikka helpottaa kommunikointia ja lisää oleskelulaatua
 • Vähemmän melua ja jälkikaiuntaa
 • Paras mahdollinen sointi huoneessa
 • Seinään tai kattoon tulevat levyt, vapaasti seisovat tai riippuvat akustiikkaelementit
 • Moderni, kaunis muotoilu ja heleät värit
 • Nopea toimitus ja helppo asennus
Tästä saat lukea enemmän aiheesta Huoneakustiikan parantaminen äänenvaimennuksella .
Ilmainen neuvonta
Olemme sinua varten täällä!
Käytä hyväksesi ohjealuettamme tai anna meidän neuvoa ilmaiseksi! +49 (0)2403 / 83830 - 22

Huoneakustiikan parantaminen

Nykyaikaisessa arkkitehtuurissa ei pelkästään huoneiden optisella muotoilulla ole tärkeä merkitys, vaan myös akustinen muotoilu tulee yhä merkittävämmäksi. Hyvä huoneakustiikka parantaa kommunikointia ja samalla tuo enemmän rauhaa ja laatua oleskeluun. Missä sitten ylipäätään ovat huonon huoneakustiikan syyt ja miten äänenvaimennus voi osaltaan lisätä hyvänolon tunnetta?

Mitkä ovat syynä huonoon huoneakustiikkaan?

Jokainen huone on erilainen ja sitä tulee käsitellä sen käyttötarkoituksen ja siihen liittyvien akustisten vaatimusten mukaisesti. Kaksi tekijää on yleisesti ratkaisevaa huoneen akustiikan suhteen: Äänenpainetaso ja toisaalta jälkikaiunta tai jälkikaiunta-aika.

Liian korkea äänenpainetaso

Äänenpainetaso kuvaa huoneessa vallitsevaa äänenvoimakkuutta. Sen laskemiseksi on tarkasteltava, mitkä äänilähteet aiheuttavat häiritsevän melun ja missä ne ovat. Kun melunaiheuttajat tunnetaan, voidaan aloittaa niihin suunnatut toimenpiteet äänen vaimentamiseksi tai eristämiseksi.

Jälkikaiunta ja pitkät jälkikaiunta-ajat

Äänenvoimakkuus, eli desibeleissä (dB) mitattu melu , ei ole ainoa akustiikkaan negatiivisesti vaikuttava tekijä, vaan myös jälkikaiunta. Se kuvaa, kuinka pitkäksi aikaa ääni jää huoneeseen sen jälkeen, kun äänilähde on kytketty pois päältä. Erityisesti silloin, kun äänilähteitä on paljon, johtaa se taajuuksien kerrostumiseen. Näin voi olla esimerkiksi toimistossa tai ravintolassa. Kovista materiaaleista kuten puusta, betonista, lasista tai sileästä muovista ääni lisäksi heijastuu takaisin. Se lisää jälkikaiunta-aikoja selvästi ja huonontaa siten huoneakustiikkaa. Ääniabsorbentteja, eli ääntä imeviä levyjä, käyttämällä voidaan vähentää jälkikaiuntaa.

 
Kovat ja sileät puiset, lasiset, metalliset tai betoniset pinnat heijastavat ääntä ja lisäävät niin jälkikaiunta-aikaa huoneessa. Kohdistetulla äänenvaimennuksella voidaan vähentää jälkikaiuntaa ja saada huoneakustiikka siten paremmaksi.
Toimisto, jossa pyöreitä ääniabsorbentteja huoneakustiikan parantamiseksi.
 

Mitä huoneakustiikkaa koskevia sääntöjä on olemassa?

Otsikolla ”Kuuluvuus huoneissa” standardi DIN 18041 antaa tärkeitä lähtökohtia sellaisten tilojen suunnitteluun, joissa kuuleminen, ymmärtäminen sekä levon löytäminen ovat erityisen tärkeää. Huonekoon sekä käyttötavan mukaan siinä on ohjeistettu ihanteellisia jälkikaiunta-aikoja ja määritetty huoneakustiikan optimaalisia edellytyksiä.

Hyvä huoneakustiikka parantaa puheen ymmärtämistä ja kommunikointia. Se ei vain helpota huonokuuloisten selviämistä yhteisöllisistä tilanteista, vaan lisää myös tuottavuutta ja keskittymistä ja vähentää stressiä. Tämä on ratkaiseva tekijä erityisesti sellaisissa työpaikoissa kuin toimistot tai puhelinmyyntitilat, mutta myös julkisissa laitoksissa, kuten kouluissa ja päiväkodeissa sekä asuinalueella.

 
Kommunikoinnin helpotuttua huoneakustiikan parantamisen ansiosta myös työskentely ryhmässä paranee.
Äänenvaimennus parantaa huoneakustiikka ja siten huoneessa oleskelun laatua. Se helpottaa kommunikointia ja tuottavuutta. Tutkimukset osoittavat, että keskittyminen voi parantua jopa 20 % tasapainoisen akustiikan ansiosta.
 

Miten äänieristyksellä voidaan laskea äänenpainetasoa?

Jos akustiikka huononee huoneessa melun vuoksi, häiritsevät äänilähteet on eristettävä. Siten esimerkiksi seinien ja katon äänieristyksellä voidaan välttää se, että häiritsevä melu tunkeutuu viereiseltä alueelta huoneeseen, mutta myös se, että äänet siirtyvät huoneesta toisaalle. Tämä on tärkeä pointti ennen kaikkea äänitysstudiossa, harjoitustilassa tai huoneessa, jossa soitetaan musiikkia. Näin vältetään harmit naapurien kanssa.

Melun siirtymisen pysäyttämiseen soveltuvat sileäpintaiset, paksut ja ominaispainoltaan suuret, akustiikkavaahtomuoviset äänenvaimennusmatot. Sileät ääniabsorbentit, akustiikkarouhepuristelevyt ja akustiikkaraskasmatot ovat käytännössä osoittautuneet hyviksi.

Kun halutaan erottaa pieniä alueita huonetilan sisällä, kuten esimerkiksi avotoimiston eri työpisteitä tai messuosastoja, voidaan käyttää pöytämallisia tilanjakajia, kattopurjeita tai vapaasti seisovia tai riippuvia akustiikkaelementtejä sekä akustiikkaseiniä.

 
Huoneessa vallitseva melu voi nopeasti muuttua rasitukseksi. Huono huoneakustiikka aiheuttaa stressiä ja lisää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Äänenvaimennuksen käyttö laskee äänenpainetasoa ja vaikuttaa osaltaan hyvänolon tunteeseen.
Nuori nainen pitää korvistaan kiinni välttääkseen kuulemasta melua.
 

Miten äänenvaimennuksella voidaan vähentää jälkikaiuntaa ja parantaa äänen sointia?

Äänen epätoivottua heijastumista ja jälkikaiuntaa voidaan välttää sijoittamalla koviin pintoihin ääntä absorboivia levyjä. Ne vähentävät ääntä, absorboivat liiallisia taajuuksia ja vaikuttavat osaltaan huoneakustiikan parantumiseen.

Diskantti- ja keskiäänialueen optimointiin on suositeltavaa käyttää akustiikkavaahtomuovia olevia laajakaista-absorbentteja, sillä puhe liikkuu ennen kaikkea juuri tällä taajuusalueella. Laajakaista-absorbenteiksi voidaan seiniin tai kattoon asentaa äänenvaimennuslevyjä. Profiloiduilla akustiikkalevyillä, kuten nuppumaisella vaahtomuovilla tai pyramidivaahtomuovilla, on lisäksi ääntä sirottava vaikutus. Se pitää huolen luonnollisesta soinnista huoneessa ja muuttaa jälkikaiuntaa kohdistetusti.

Soinnin optimoimiseksi matalien taajuuksien alueella tulee seinä- ja kattoabsorbenttien ohella käyttää lisäksi niin sanottuja bassovaimentimia tai nurkkavaimentimia. Ne koostuvat erityisen paksusta materiaalista ja soveltuvat siten hyvin matalien taajuuksien ja basson absorptioon.

Miksi aixFOAM-elementit soveltuvat niin hyvin huoneakustiikan parantamiseen?

Akustiikkaelementeissämme käytämme korkealaatuista aixFOAM-akustiikkavaahtomuovia. Akustiikkavaahtomuovissa on avosoluinen rakenne ja pieni tiheys. Tämän ansiosta äänet pääsevät tunkeutumaan erityisen hyvin materiaalin sisään, missä ne muuttuvat kitkan (ei havaittavissa) vuoksi lämpöenergiaksi ja imeytyvät sisään. Akustiikkavaahtomuovi on lisäksi erittäin joustavaa ainetta, jota on helppo muokata tarpeen mukaan.

 
Icon Schallabsorption
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Oberflächenprofile Schaumstoff
Pinnat
profiilien
valikoima
Icon Höhen Schaumstoff
Korkeudet
valittavissa
Icon Farbauswahl Schaumstoff
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon Brandschutz Schaumstoff
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Montage Schallabsorber
Asennus
useita
vaihtoehtoja
 

Akustiikkavaahtomme ammattimaisen käsittelyn ansiosta äänenvaimennuslevyt on mahdollista valmistaa eri paloluokissa, väreissä ja pintaprofiileissa. Tämän ansiosta aixFOAM-ääniabsorbentit vaimentavat tehokkaasti ääntä, mutta ovat myös ulkonäöltään kauniita. Sellaisilla asennusvaihtoehdoilla kuten liimapinta tai hyvännäköiset alumiiniset asennuskasetit näiden levyjen asennus käy leikiten ja niistä tulee todellisia design-elementtejä.

 
Ripustuskasettiin kiinnitetty ääniabsorbentti toimii tässä toimistossa äänenvaimennuksena.
Ripustuskasettiin kiinnitetyt aixFOAM-akustiikkalevyt vaimentavat ääntä ja täydentävät hienosti sisustusta. Ne parantavat huoneakustiikkaa ja sopivat sisustuksen nykyaikaiseen muotoiluun.
 

Luota 60 vuoden kokemukseen!

Korkealaatuisten akustiikkaelementtien valmistajana aixFOAM-yhtiöllä on takanaan 60 vuoden kokemus. Osaavana kumppanina autamme sinua kaikessa huoneakustiikkaan ja äänenvaimennukseen liittyvässä. Kokemuksesta tiedämme, että jokainen tila ja kaikki akustiikalle asetetut vaatimukset ovat yksilöllisiä. Autamme sinua mielellään tuotteidemme valinnassa tai ammattisuunnittelijamme neuvovat sinua maksutta löytämään sopivan ratkaisun huoneakustiikan parantamiseen.

Etsi luokitussivuiltamme projektiisi sopiva äänenvaimennusratkaisu tai ota yhteyttä suoraan akustiikan asiantuntijoihimme.

 
Asiakkaat sanovat
»Olemme sisustaneet harjoitustilamme erivärisillä aixFOAM-levyillä, jotta voimme tehdä musiikkia häiriöttä mihin aikaan tahansa. Olemme täydellisen ihastuneita!«
 
»Puhelimessa tapahtuneen asiantuntevan neuvonnan jälkeen tavara toimitettiin määräaikana. Äänenvaimennuslevyt oli helppo asentaa. Odotukseni täyttyivät lopuksi täydellisesti.«
 
»Olen erittäin tyytyväinen ja olen suositellut näitä äänenvaimennuslevyjä ja aixFOAM-yhtiötä jo useaan kertaan muillekin.«
 
»Ennen tilausta sain puhelimitse erittäin hyvän neuvonnan ja suosituksia valittavasta tuotteesta (kosteisiin tiloihin sopiva). Kaikkiin kysymyksiin vastattiin niin, että olin täysin tyytyväinen. Minulle kerrottiin myös paljousalennuksesta. Toimitus tapahtui kuten luvattiin sovittuna aikana moitteettomassa kunnossa huolintaliikkeen kuljettamana. Materiaali täyttää halutun tarkoituksen.«
 
»Kiinnittäminen oli helpompaa kuin mitä olin kuvitellut. Ja se todella toimii!«
 1. Art.nr. SH006

  Nykyaikaiset ääniabsorbentit värillisellä tekstiilipinnalla. 

  • Akustinen ydin antrasiitissa, jossa on helppohoitoinen huopapinta
  • Koko 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Saatavissa 20 eri värinä, trendikkäästä-elegantista aina klassiseen-moderniin
  • Eri...

  alk.
  88,96 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 2. Art.nr. SH001
  Optimoidun akustiikan perusmalli
  Suorakulmaiset akustiikkalevyt pienihuokoista akustiikkavaahtomuovia
  • Väri antrasiitti, vadelmanpunainen, oranssi tai vaaleanharmaa
  • Eri palosuojaluokat
  • Formaatti 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksina
  • Käytettävissä joustavasti, esim. konttorien ja toimisto...
  alk.
  32,46 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 3. Art.nr. SH001 MH
  Plus-liekkisuojaus
  Erittäin tehokkaat äänenvaimennuslevyt duromeeri-akustiikkavaahtoa
  • Suorakulmainen levy, jossa yhtenäinen huokoinen pinta ja erittäin hyvä äänen imemiskyky
  • Erinomainen palosuojaluokan DIN 4102 B1 mukainen kuuman- ja liekinkestävyys
  • Formaatti 100 x 50 cm ...
 4. Art.nr. SH006Round
  Akustiikkalevyt värillisellä tekstiilipinnalla
  • Muoto: ympyrä/soikea
  • Saatavissa 20 trendikästä väriä ja eri palosuojaluokkia
  • lKäyttö: äänieristykseen toimistoissa, puhelinmyyntitiloissa, oleskelutiloissa, lääkärien vastaanotolla, kouluissa
  ...
  alk.
  127,62 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 5. Art.nr. SH007
  Rouhepuristelevyt äänieristykseen
  • Pinta: sileä
  • Koko 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Väri: monivärinen
  • Käyttö: runkoäänien eristys, tärinän vaimennus, askeläänien eristys, rumpusetin eristäminen, musiikkitilojen äänieristys
  ...
  alk.
  93,06 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 6. Art.nr. SH004

  Neliömäiset ääniabsorbentit pyöristetyin reunoin

  • Pinta: Sileä, reunat pyöristetyt (uutuus)
  • Koko 50 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Väri: antrasiitti, vadelmanpunainen, oranssi, vaaleanharmaa
  • Käyttö: studiot, toimistot, olohuone, HiFi-tilat, harjoitus-...

  alk.
  55,03 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 7. Art.nr. SH003

  Klassikko: pyramidipintainen akustiikkavaahtomuovi

  • Pinta: tukevalla pohjalla oleva pyramidirakenne
  • Koko 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Värit: antrasiitti, vaaleanharmaa, oranssi, vadelmanpunainen
  • Käyttö: esim. HiFi-tilat, äänitysstudiot, harjoitu...

  alk.
  108,81 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 8. Art.nr. SH006Puzzle

  Ääniabsorbentit ainutlaatuisena palapelikuviona ja eri väreinä

  • Muoto: palapeli
  • Saatavissa 20 eri värinä, trendikkäästä-elegantista aina klassiseen-moderniin
  • puzzle koko 56 x 50,5 cm
  • Käyttö: Äänenvaimennukseen toimistoissa, puhelinmyyntitiloissa, oleskelu...

  alk.
  127,62 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 9. Art.nr. SH012

  Matalien äänien merkkiabsorbentti kahtena eri kokona

  • Rungon muoto: prisma, viistot seinäreunat
  • Väri: antrasiitti, vadelmanpunainen, oranssi, vaaleanharmaa
  • Käyttö: bassovaimennus HIFI-huoneissa, kotiteatterissa, äänitysstudiossa, musiikkihuoneissa
  ...

  alk.
  203,42 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 10. Art.nr. SH002

  Erittäin tehokas ammattimaisen akustiikan profiloitu vaahtomuovi

  • Pinta: nupullinen profiili
  • Koko 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Väri: antrasiitti, vadelmanpunainen, oranssi, vaaleanharmaa
  • Käyttö: äänitysstudiot, kaiuttimet, HiFi-tilat, harjoitu...

  alk.
  56,17 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 11. Art.nr. SH005

  Erittäin tehokkaat akustiikkalevyt modernilla pintarakenteella  

  • Pinta: kennoprofiili
  • Koko 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Väri: antrasiitti, vaaleanharmaa, vadelmanpunainen, oranssi
  • Käyttö: HiFi-tilat, äänitysstudiot, harjoitus- ja koetilat, to...

  alk.
  72,97 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 12. Art.nr. SH015

  Akustointiabsorbentti, profiloitu kolmiopinta

  • Pinta: kolmioprofiili
  • Väri: antrasiitti, vadelmanpunainen, oranssi, vaaleanharmaa
  • Koko 100 x 50 cm eri materiaalipaksuuksilla
  • Käyttö: akustiikan parantaminen, levystudiot, HiFi-tilat, harjoitus- ja koetilat, ...

  alk.
  71,69 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 13. Art.nr. SH006Animal

  Akustiikkaelementit seinän muotoiluun eri tavoin

  • Muoto: pilvi, virtahepo, sydän
  • Saatavana useita väristä
  • Käyttö: äänenvaimennus päiväkodeissa, lastenlääkärin odotustiloissa, lastenhuoneissa, leikkihuoneissa
  ...

  alk.
  127,62 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 14. Art.nr. SH009

  Askeläänieriste aixFOAM

  • Pinta: sileä
  • Väri: valkoinen
  • Rullaleveys: 100 cm
  • Käyttö: askeläänieristys, askelääniabsorptio, askeläänisuojaus, eristäminen, runkoääni
  ...

  alk.
  58,77 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV

Huoneakustiikan parantaminen aixFOAM-akustiikkalevyillä