Haku

Huoneakustiikan parantaminen aixFOAM-akustiikkalevyillä

Ääntä absorboivat levyt tuovat rauhaa ja optimaalisen soinnin jokaiseen tilaan

  • Parempi akustiikka helpottaa kommunikointia ja lisää oleskelulaatua
  • Vähemmän melua ja jälkikaiuntaa
  • Paras mahdollinen sointi huoneessa
  • Seinään tai kattoon tulevat levyt, vapaasti seisovat tai riippuvat akustiikkaelementit
  • Moderni, kaunis muotoilu ja heleät värit
  • Nopea toimitus ja helppo asennus

Tästä saat lukea enemmän aiheesta Huoneakustiikan parantaminen äänenvaimennuksella .

Värikäs on kaunista.

Löydä oveesi aixFOAM-eristesarjan 20 kauniista väristä oma suosikkisi ja estä melun pääsy sisään.

Katso vaihtoehtoja!

Kaikkien aikojen tehokkain ääneneristys

Plus-palosuojauksen omaavat aixFOAM Premium - elementit määrittävät ääneneristyksen uudelleen.

Valitse nyt

Sopivat kehykset akustiikalle

Tehokas ääneneristys niin kaunista ja joustavaa kuin ei vielä koskaan – aixFOAM-akustiikkakehyksillä

Katso vaihtoehtoja!

Kaikki hyvä tulee ylhäältä

Katon ääneneristys: Tutustu absorbentti-levyihimme, kun haluat enemmän rauhaa ja kirkkaan akustiikan!

löydä nyt!

Meillä akustiikka on kaiken keskipisteessä.

Kuka oikeastaan on aixFOAMin takana? Lähde tutustumismatkalle! – Me viemme sinut kulissien taakse ja paljastamme, miltä meidän arkemme näyttää.

Katso video

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Lattia

Ovi

Taulukko

Optiikka

Sileä pinta

Strukturoitu pinta

Huopapinta

Akustinen kangaspinta

Melun lähde

Ilmaääni, korkeataajuinen

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmasta kantautuva ääni, matala taajuus

Rakenteista kantautuva ääni

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Huoneakustiikan parantaminen

Nykyaikaisessa arkkitehtuurissa ei pelkästään huoneiden optisella muotoilulla ole tärkeä merkitys, vaan myös akustinen muotoilu tulee yhä merkittävämmäksi. Hyvä huoneakustiikka parantaa kommunikointia ja samalla tuo enemmän rauhaa ja laatua oleskeluun. Missä sitten ylipäätään ovat huonon huoneakustiikan syyt ja miten äänenvaimennus voi osaltaan lisätä hyvänolon tunnetta?

Mitkä ovat syynä huonoon huoneakustiikkaan?

Jokainen huone on erilainen ja sitä tulee käsitellä sen käyttötarkoituksen ja siihen liittyvien akustisten vaatimusten mukaisesti. Kaksi tekijää on yleisesti ratkaisevaa huoneen akustiikan suhteen: Äänenpainetaso ja toisaalta jälkikaiunta tai jälkikaiunta-aika.

Liian korkea äänenpainetaso

Äänenpainetaso kuvaa huoneessa vallitsevaa äänenvoimakkuutta. Sen laskemiseksi on tarkasteltava, mitkä äänilähteet aiheuttavat häiritsevän melun ja missä ne ovat. Kun melunaiheuttajat tunnetaan, voidaan aloittaa niihin suunnatut toimenpiteet äänen vaimentamiseksi tai eristämiseksi.

Jälkikaiunta ja pitkät jälkikaiunta-ajat

Äänenvoimakkuus, eli desibeleissä (dB) mitattu melu , ei ole ainoa akustiikkaan negatiivisesti vaikuttava tekijä, vaan myös jälkikaiunta. Se kuvaa, kuinka pitkäksi aikaa ääni jää huoneeseen sen jälkeen, kun äänilähde on kytketty pois päältä. Erityisesti silloin, kun äänilähteitä on paljon, johtaa se taajuuksien kerrostumiseen. Näin voi olla esimerkiksi toimistossa tai ravintolassa. Kovista materiaaleista kuten puusta, betonista, lasista tai sileästä muovista ääni lisäksi heijastuu takaisin. Se lisää jälkikaiunta-aikoja selvästi ja huonontaa siten huoneakustiikkaa. Ääniabsorbentteja, eli ääntä imeviä levyjä, käyttämällä voidaan vähentää jälkikaiuntaa.
Kovat ja sileät puiset, lasiset, metalliset tai betoniset pinnat heijastavat ääntä ja lisäävät niin jälkikaiunta-aikaa huoneessa. Kohdistetulla äänenvaimennuksella voidaan vähentää jälkikaiuntaa ja saada huoneakustiikka siten paremmaksi.
Toimisto, jossa pyöreitä ääniabsorbentteja huoneakustiikan parantamiseksi.

Mitä huoneakustiikkaa koskevia sääntöjä on olemassa?

Otsikolla ”Kuuluvuus huoneissa” standardi DIN 18041 antaa tärkeitä lähtökohtia sellaisten tilojen suunnitteluun, joissa kuuleminen, ymmärtäminen sekä levon löytäminen ovat erityisen tärkeää. Huonekoon sekä käyttötavan mukaan siinä on ohjeistettu ihanteellisia jälkikaiunta-aikoja ja määritetty huoneakustiikan optimaalisia edellytyksiä.

Hyvä huoneakustiikka parantaa puheen ymmärtämistä ja kommunikointia. Se ei vain helpota huonokuuloisten selviämistä yhteisöllisistä tilanteista, vaan lisää myös tuottavuutta ja keskittymistä ja vähentää stressiä. Tämä on ratkaiseva tekijä erityisesti sellaisissa työpaikoissa kuin toimistot tai puhelinmyyntitilat, mutta myös julkisissa laitoksissa, kuten kouluissa ja päiväkodeissa sekä asuinalueella.

Kommunikoinnin helpotuttua huoneakustiikan parantamisen ansiosta myös työskentely ryhmässä paranee.
Äänenvaimennus parantaa huoneakustiikka ja siten huoneessa oleskelun laatua. Se helpottaa kommunikointia ja tuottavuutta. Tutkimukset osoittavat, että keskittyminen voi parantua jopa 20 % tasapainoisen akustiikan ansiosta.

Miten äänieristyksellä voidaan laskea äänenpainetasoa?

Jos akustiikka huononee huoneessa melun vuoksi, häiritsevät äänilähteet on eristettävä. Siten esimerkiksi seinien ja katon äänieristyksellä voidaan välttää se, että häiritsevä melu tunkeutuu viereiseltä alueelta huoneeseen, mutta myös se, että äänet siirtyvät huoneesta toisaalle. Tämä on tärkeä pointti ennen kaikkea äänitysstudiossa, harjoitustilassa tai huoneessa, jossa soitetaan musiikkia. Näin vältetään harmit naapurien kanssa.

Melun siirtymisen pysäyttämiseen soveltuvat sileäpintaiset, paksut ja ominaispainoltaan suuret, akustiikkavaahtomuoviset äänenvaimennusmatot. Sileät ääniabsorbentit, akustiikkarouhepuristelevyt ja akustiikkaraskasmatot ovat käytännössä osoittautuneet hyviksi.

Kun halutaan erottaa pieniä alueita huonetilan sisällä, kuten esimerkiksi avotoimiston eri työpisteitä tai messuosastoja, voidaan käyttää pöytämallisia tilanjakajia, kattopurjeita tai vapaasti seisovia tai riippuvia akustiikkaelementtejä sekä akustiikkaseiniä.

Huoneessa vallitseva melu voi nopeasti muuttua rasitukseksi. Huono huoneakustiikka aiheuttaa stressiä ja lisää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Äänenvaimennuksen käyttö laskee äänenpainetasoa ja vaikuttaa osaltaan hyvänolon tunteeseen.
Nuori nainen pitää korvistaan kiinni välttääkseen kuulemasta melua.

Miten äänenvaimennuksella voidaan vähentää jälkikaiuntaa ja parantaa äänen sointia?

Äänen epätoivottua heijastumista ja jälkikaiuntaa voidaan välttää sijoittamalla koviin pintoihin ääntä absorboivia levyjä. Ne vähentävät ääntä, absorboivat liiallisia taajuuksia ja vaikuttavat osaltaan huoneakustiikan parantumiseen.

Diskantti- ja keskiäänialueen optimointiin on suositeltavaa käyttää akustiikkavaahtomuovia olevia laajakaista-absorbentteja, sillä puhe liikkuu ennen kaikkea juuri tällä taajuusalueella. Laajakaista-absorbenteiksi voidaan seiniin tai kattoon asentaa äänenvaimennuslevyjä. Profiloiduilla akustiikkalevyillä, kuten nuppumaisella vaahtomuovilla tai pyramidivaahtomuovilla, on lisäksi ääntä sirottava vaikutus. Se pitää huolen luonnollisesta soinnista huoneessa ja muuttaa jälkikaiuntaa kohdistetusti.

Soinnin optimoimiseksi matalien taajuuksien alueella tulee seinä- ja kattoabsorbenttien ohella käyttää lisäksi niin sanottuja bassovaimentimia tai nurkkavaimentimia. Ne koostuvat erityisen paksusta materiaalista ja soveltuvat siten hyvin matalien taajuuksien ja basson absorptioon.

Miksi aixFOAM-elementit soveltuvat niin hyvin huoneakustiikan parantamiseen?

Akustiikkaelementeissämme käytämme korkealaatuista aixFOAM-akustiikkavaahtomuovia. Akustiikkavaahtomuovissa on avosoluinen rakenne ja pieni tiheys. Tämän ansiosta äänet pääsevät tunkeutumaan erityisen hyvin materiaalin sisään, missä ne muuttuvat kitkan (ei havaittavissa) vuoksi lämpöenergiaksi ja imeytyvät sisään. Akustiikkavaahtomuovi on lisäksi erittäin joustavaa ainetta, jota on helppo muokata tarpeen mukaan.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Akustiikkavaahtomme ammattimaisen käsittelyn ansiosta äänenvaimennuslevyt on mahdollista valmistaa eri paloluokissa, väreissä ja pintaprofiileissa. Tämän ansiosta aixFOAM-ääniabsorbentit vaimentavat tehokkaasti ääntä, mutta ovat myös ulkonäöltään kauniita. Sellaisilla asennusvaihtoehdoilla kuten liimapinta tai hyvännäköiset alumiiniset asennuskasetit näiden levyjen asennus käy leikiten ja niistä tulee todellisia design-elementtejä.
Ripustuskasettiin kiinnitetty ääniabsorbentti toimii tässä toimistossa äänenvaimennuksena.
Ripustuskasettiin kiinnitetyt aixFOAM-akustiikkalevyt vaimentavat ääntä ja täydentävät hienosti sisustusta. Ne parantavat huoneakustiikkaa ja sopivat sisustuksen nykyaikaiseen muotoiluun.

Luota 60 vuoden kokemukseen!

Korkealaatuisten akustiikkaelementtien valmistajana aixFOAM-yhtiöllä on takanaan 60 vuoden kokemus. Osaavana kumppanina autamme sinua kaikessa huoneakustiikkaan ja äänenvaimennukseen liittyvässä. Kokemuksesta tiedämme, että jokainen tila ja kaikki akustiikalle asetetut vaatimukset ovat yksilöllisiä. Autamme sinua mielellään tuotteidemme valinnassa tai ammattisuunnittelijamme neuvovat sinua maksutta löytämään sopivan ratkaisun huoneakustiikan parantamiseen.

Etsi luokitussivuiltamme projektiisi sopiva äänenvaimennusratkaisu tai ota yhteyttä suoraan akustiikan asiantuntijoihimme.

Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
Huoneakustiikan parantaminen aixFOAM-äänenvaimentimilla

Täältä löydät eri tuoteluokitukset huoneakustiikan alueelta.

Luokat
Asiakkaat sanovat
»Olemme sisustaneet harjoitustilamme erivärisillä aixFOAM-levyillä, jotta voimme tehdä musiikkia häiriöttä mihin aikaan tahansa. Olemme täydellisen ihastuneita!«
»Puhelimessa tapahtuneen asiantuntevan neuvonnan jälkeen tavara toimitettiin määräaikana. Äänenvaimennuslevyt oli helppo asentaa. Odotukseni täyttyivät lopuksi täydellisesti.«
»Olen erittäin tyytyväinen ja olen suositellut näitä äänenvaimennuslevyjä ja aixFOAM-yhtiötä jo useaan kertaan muillekin.«
»Ennen tilausta sain puhelimitse erittäin hyvän neuvonnan ja suosituksia valittavasta tuotteesta (kosteisiin tiloihin sopiva). Kaikkiin kysymyksiin vastattiin niin, että olin täysin tyytyväinen. Minulle kerrottiin myös paljousalennuksesta. Toimitus tapahtui kuten luvattiin sovittuna aikana moitteettomassa kunnossa huolintaliikkeen kuljettamana. Materiaali täyttää halutun tarkoituksen.«
»Kiinnittäminen oli helpompaa kuin mitä olin kuvitellut. Ja se todella toimii!«
Callcenter user-circle logout