Haku

Optimaalinen sointi kotiin

Äänenvaimennuslevymme parantavat akustiikkaa ja tekevät kuuntelemisesta nautinnon kotiteatterissa, Hifi-Studiossa tai musiikkihuoneessa.

  • Parempi sointi ja selvempi soundi – nautinnollisia väreitä selkäpiissä
  • Tarkka basson toisto, ilman tärykaikua, bassokuminaa tai jyminää
  • Ääniabsorbentti basso-, keski- ja diskanttialueelle
  • Kaunis ulkonäkö eri väri- ja muotovaihtoehtoina
  • Nopea toimitus ja helppo asennus

Lue tästä lisää äänieristyksestä ja äänenvaimennuksesta kotiteatterissa ja Hifi-studiossa.

Myyntimenestyksemme kotiteatterin huippuakustiikassa

Eri väreinä, plus-palosuojauksella ja ääntä eristävinä premium-absorbentteina!

osta nyt!

Kaikkien aikojen tehokkain ääneneristys

Plus-palosuojauksen omaavat aixFOAM Premium - elementit määrittävät ääneneristyksen uudelleen.

Valitse nyt

Matalat taajuudet tiukasti hallinnassa

Tutustu huonon bassoäänen torjuvaan moniosaajaamme – paras ääni ilman kompromisseja.

Osta nyt!

Sopivat kehykset akustiikalle

Tehokas ääneneristys niin kaunista ja joustavaa kuin ei vielä koskaan – aixFOAM-akustiikkakehyksillä

Katso vaihtoehtoja!

Esirippu myös suureen elokuvateatteriin!

Verhon sähkömoottori – valinnaisesti 17 eri värinä saatavan tyylikkään aaltomaisen verhon kanssa!

Löydä nyt!

„Hifi-alan toimittajana ja musiikin rakastajana olen todella ihastunut aixFOAMiin! Kokoukset ja musiikkinäytteet ovat paremman ja selvemmän akustiikan ansiosta hauskempia ja vähemmän voimia vieviä.“

Portrait Fengler HiFi-JournalMatthias Fengler, varapäätoimittajaLogo Hifi-Journal

Lisätietoa projektista

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Lattia

Ovi

Optiikka

Strukturoitu pinta

Huopapinta

Sileä pinta

Akustinen kangaspinta

Muoto

Suorakulmio (vakio)

Contour

Neliö

Pyöreä/ soikea

Melun lähde

Ilmaääni, korkeataajuinen

Ilmasta kantautuva ääni, keskitaajuus

Ilmasta kantautuva ääni, matala taajuus

Rakenteista kantautuva ääni

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Yksilölliset kyselyt

Oletko suurasiakas? Tarvitsetko muita toimitusmääriä kuin verkkokaupassa olevat? Onko sinulla erityistoiveita suojauksesta tai erityiset lähetys- ja toimitusehdot? Kerro meille toiveistasi!

Yhteystietosivulle

„Puu ja aixFOAM-ääniabsorbentit – minulle paras ratkaisu tehokkaan ja tyylikkään akustiikkapaneelin rakentamiseen.“

aixFOAM Kollaboration zum Bau eines AkustikrahmensSergej Harres, Holzhandwerk Harres
Käsityöläiset ja suunnittelijat

Lisätietoa projektista

Äänenvaimennus ja äänieristys kotiteatterissa ja Hifi-studiossa

Elokuvista ja musiikista pitävät tuntevat ja rakastavat sitä hetkeä, kun ensimmäinen sävel kuuluu kotiteatterissa tai Hifi-huoneessa. Ennen kaikkea yksi asia on nyt ratkaisevaa – täydellinen soundi! Korkealaatuisten boksien ja kalliiden Hifi- tai äänentoistolaitteiden pystytyksen jälkeen leviää huoneeseen kuitenkin pettymyksen tunne. Miksi ne eivät kuulosta siltä kuin pitäisi, vaan päästelevät vain kumisevaa ja sohjoista soundia itsestään?

Syynä on kotiteatterin tai musiikkihuoneen huono akustiikka, jota voidaan parantaa äänenvaimennuselementeillä. Tällöin on kuitenkin päätettävä ulospäin suuntautuvan äänieristyksen ja huoneen akustiikan parantamiseen tulevan äänenvaimennuksen välillä.

Äänenvaimennuksella elokuvasta tulee kotiteatterissa nautinto. Ääntä absorboivat levyt auttavat huoneen akustiikan parantamisessa ja saavat musiikki- tai Hifi-laitteiden soundin täyteen loistoonsa.
Pariskunta nauttii äänenvaimennuksen ansiosta elokuvasta kotiteatterissa.

Miten äänieristys tai äänenvaimennus onnistuu kotiteatterissa?

Kun jännitys nousee elokuvassa kohokohtaansa, voimakas soundi täydentää katselunautinnon. Siitä huolimatta tulisi naapurit, muu perhe tai muut talossa asuvat ottaa huomioon ja hankkia hyvä äänenvaimennus. Kotiteatterin äänenvaimennuksessa tai äänieristyksessä on ennen kaikkea kyse siitä, että melun siirtyminen ulos estetään.

Raskassarjalaiset pysäyttävät melun kotiteatterissa

Kun äänenpainetaso nousee, kotiteatterin katto ja seinät alkavat väreillä ja melu siirtyy viereisiin tiloihin. Tämän estämiseksi joudutaan vahvistamaan näiden rakennuselementtien materiaalia. Tämä onnistuu vain kunnollisella määrällä massaa. Äänieristematot, joissa on profiloitu pinta, esimerkiksi pyramidi- tai nuppuvaahtomuovia, ovat pikemminkin kärpässarjalaisia, eivätkä siksi suositeltavia.

Sellaiset akustiikkaelementit, joiden materiaalitiheys on suuri, kuten akustiikkarouhepuriste, akustiikkaraskasmatto tai näiden molempien yhdistelmä, ovat ihanteellisia seinien ja kattojen vahvistamiseen ja äänen siirtymisen estämiseen.

Tila-tilassa-konseptit estävät äänen siirtymisen

Runkoäänen siirtymisen välttämiseen ja melun vähentämiseen suosittelemme niin sanottujen tila-tilassa-ratkaisujen käyttöä. Siinä huoneen varsinaisen seinän eteen asetetaan toinen seinä – esimerkiksi kipsilevyä. Näiden seinien välinen tila täytetään sitten ääntä absorboivilla akustiikkalevyillä. Tässäkin optimaalisia ovat äänenvaimennuslevyt, joiden ominaispaino on suuri (akustiikkaraskasmatto, akustiikkarouhepuriste) tai sileäpintaiset ja tiheydeltään suuret ääniabsorbentit. Mitä paksummaksi absorbentin materiaali valitaan, sitä enemmän ääntä imetään ja absorboidaan. Seinärakenteen verhoilu akustiikkakankaalla täydentää elokuvateatterin ulkonäön ja luo aidon tunnelman.

Lattia on suositeltavaa valmistaa ”kelluvana” asennuksena. Näin melun siirtyminen saadaan sitä kautta estetyksi. Myös ikkunat ja ovet voidaan jälkikäteen eristää. Lisätietoa tästä löydät myös aixFOAM-tietoalueeltamme (saksa).

Tästä pääset aixFOAM-tietoalueeseen (saksa).

Ilman äänieristystä: Eräs nainen on saanut tarpeekseen naapurinsa kotiteatterista tulevasta melusta.
Kotiteatterin seinien ja katon äänieristys tai äänenvaimennus estää melun siirtymisen ja riidat naapurien kanssa – häiriötöntä katselunautintoa.

Miten äänenvaimennus voi parantaa kotiteatterin tai musiikkihuoneen huonoa huoneakustiikkaa?

Huoneen akustiikan parantamiseen käytetään erilaisia ääntä absorboivia levyjä ääntä vaimentamaan. Näin estetään basson kumina ja tärykaiku ja laitteisto ja boksit pääsevät täyteen sointiinsa.

Ääniabsorbentit korkeiden taajuuksien ja hakkaavan kaiun ongelmiin

Kimeältä kuuluvat korkeat äänet tai hakkaavat kaiut, jotka syntyvät pitkistä jälkikaiunta-ajoista ja tahattomista ääniheijastumista, tulisi vaimentaa akustiikkavaahtomuovia olevilla levyillä. Profiloituja äänensyöjiä, kuten perinteistä nuppuvaahtomuovia tai pyramidivaahtoa, voidaan sijoittaa seiniin tai kattoon laajakaista-absorbentteina. Ne absorboivat häiritseviä taajuuksia ja vähentävät jälkikaiuntaa. Profiloitu pinta sirottaa lisäksi ääntä ja saa aikaan luonnollisen soinnin.

Tavallisesti riittää, että 20 – 30 % seinä- tai kattopinta-alasta peitetään ääntä absorboivilla levyillä. Tässä tulisi kokeilla vaiheittain, jotta vältetään ”ylivaimennus” ja luonnoton sointi huoneessa.

Esimerkiksi nuppuvaahtomuovia olevat levyt vähentävät kotiteatterin seinissä laajakaista-absorbentteina jälkikaiuntaa ja poistavat tärykaikua – näin saadaan ihanteellinen ääni elokuvaan.
Nuppuvaahtomuovi kotiteatterin seinissä äänenvaimennuksena

Bassovaimennin matalien äänien aiheuttamiin ongelmiin

Matalien taajuuksien ja basson vaimentamiseen tehokkaasti tulisi käyttää niin sanottuja bassoansoja tai paksua vaahtomuovia olevia absorbentteja. Levymallisten absorbenttien ohella bassovaimentimet tai myös matalien äänien absorbentit ovat erityisen tehokkaita. Ne on rakennettu pyramidimuotoon ja ne tulisi sijoittaa nurkkiin terävä kärki huoneeseen päin. Tällä tavoin sijoitettuina niitä nimitetään myös kulmapaloiksi tai nurkkavaimentimiksi.

Miksi aixFOAM-absorbentit ovat paras valinta kotiteatterin tai Hifi-studion äänenvaimennukseen?

Täydellisen soundin saamiseksi kotiteatteriin, musiikkihuoneeseen tai Hifi-studioon tarvitset äänenvaimennuksen asiantuntijan. Me aixFOAM-yhtiössä valmistamme jo 60 vuoden ajan korkealaatuisia äänenvaimennuslevyjä ”Made in Germany” ja tiedämme mitkä tekijät ovat ratkaisevia hyvässä huoneakustiikassa. Ääniabsorbenttiemme jatkuvalla kehittämisellä olemme onnistuneet luomaan sellaisia tuotteita, joiden absorptioarvot ovat erittäin hyvät ja muotoilu samalla kaunista.
Erittäin tehokkaat äänenvaimentimet
Äänenvaimennus
paras äänen
absorptio
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Kuvakkeen värivalikoima vaahto
Värin valinta
toiveen mukaan
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
aixFOAM-ääniabsorbentit vähentävät melua, parantavat sointia ja ovat saatavissa lukuisina eri väreinä ja materiaalipaksuuksina. Valitse useammasta pintaprofiilista ja palosuojaluokasta suosikkisi ja tilaa äänenvaimennuslevysi mukavasti verkosta. Innovatiiviset asennusvaihtoehdot, kuten alumiinikasetit tai seinä- tai kattokiinnitykseen tarkoitetut ripustusjärjestelmät, eivät vain paranna akustiikkaa, vaan design-elementteinä tuovat lisäarvoa kotiteatterisi tai Hifi-studiosi ulkonäköön. Niin halutessasi saat äänenvaimennusmattomme myös kätevällä liimapinnalla varustettuina. Helppoa asennusta ja täydellisesti pitävää.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hae itsellesi paras mahdollinen soundi kotiteatteriisi, musiikkihuoneeseen tai Hifi-studioon!

Valitse verkkokaupastamme sopivat tuotteet kotiteatterisi äänieristykseen ja äänenvaimennukseen. Tai anna alan suunnittelijoittemme neuvoa sinua ilmaiseksi. Me aixFOAM-yhtiössä tiedämme, että jokainen akustiikkaprojekti on ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen äänenvaimennuksen käyttötarkoitukseesi.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM Äänenvaimennin kotiteatteriin ja hifistudioon

Täältä löydät äänenvaimennustuotteet, jotka sopivat kotiteatteriin, Hifi-studioon tai musiikkihuoneeseen.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout