Haku

Tehokasta tietotekniikkaa ilman melua

Palvelintilan äänenvaimennus

  • Vähemmän tuulettimien ja prosessorien melua tai kiintolevyjen ääniä
  • Paremmat työolosuhteet viereisissä huoneissa
  • Liekkien etenemistä ehkäisevät ääniabsorbentit, parempi palosuojaus
  • Akustiikkaelementit levyillä peitettyihin kattoihin ja järjestelmälattioihin
  • Äänenvaimennusta CNC-teknologialla yksilöllisesti sinulle valmistettuna

Lue tästä lisää palvelinhuoneen äänenvaimennuksesta.

Kaikkien aikojen tehokkain ääneneristys

Plus-palosuojauksen omaavat aixFOAM Premium - elementit määrittävät ääneneristyksen uudelleen.

Valitse nyt

Product Finder

Sijainti

Katto

Seinä

Optiikka

Sileä pinta

Strukturoitu pinta

Kiinnitysjärjestelmä

Itseliimautuva

Asennuskasetti alumiinia, eloksoitua

Ripustusjärjestelmä

Tuotteet ilman kiinteää asennusta

Matching products: Nollaa suodatin

Classic Line

Professional Line

Äänenvaimennus palvelintilassa

Emme osaisi enää kuvitella arkipäiväämme ilman niitä: Tietokoneet ja palvelimet ovat tukenamme melkein kaikissa tehtävissä, niin työssämme kuin myös vapaa-ajalla. Kaikista niistä eduista huolimatta, joita nykyaikaiset tietokoneet meille tuovat, voivat ne muodostua myös todellisiksi melunpesiksi.

Miksi palvelintilassa on usein liian meluisaa?

Tuulettimien, prosessorien ja muiden komponenttien aiheuttama melu

Tietokoneet, PC:t ja palvelimet saavat nopeasti aikaan todellisia ihmeitä. Muutamassa sekunnissa ne selviävät monimutkaisista kysymyksistä ja laskutehtävistä. Käynnissä olevat laitteet voivat tällöin täydessä kuormituksessa saavuttaa nopeasti jopa 100 °C lämpötilan. Näin syntyvien vaarojen vähentämiseksi ja kuumiksi käyneiden kiintolevyjen ja prosessorien jäähdyttämiseksi tarvitaan tehokkaita tuulettimia ja jäähdyttimiä. Näiden komponenttien haittapuoli: Ne saavat usein aikaan häiritseviä ääniä. Tuulettimet panevat laitteiden kevyet pelti- ja muovikotelot värähtelemään, joka tiedostetaan epämiellyttävänä tärinänä tai hurinana. Yhdessä prosessorien, kiintolevyjen ja levyasemien tyypillisen raksutuksen kanssa syntyy melua.
Tietokoneissa olevat tuulettimet ovat usein syynä palvelintilan meluun. Äänenvaimennus hiljentää.
Murinaa, kohinaa, surinaa: Tuulettimet, levyasemat, prosessorit ja kiintolevyt aiheuttavat melua tietokoneissa ja palvelimissa. Palvelintilaan jälkikäteen tehtävä ääneneristys palauttaa rauhan.

Melu palvelintilassa

Palvelintiloissa tyypillisesti käytetyt kovat materiaalit, kuten kivi, lasi tai metalli, vahvistavat usein vielä entisestään laitteiden käyttöääniä. Ne heijastavat tuulettimien ja prosessorien ääntä. Ilman eristystä äänet korostuvat ja tuottavat palvelintilaan sellaisen äänenvoimakkuuden, joka voi häiritä työntekoa viereisissä toimistoissa tai muissa tiloissa. Seiniin, kattoon tai järjestelmälattiaan jälkikäteen tehtävä ääneneristys on tällöin ainoa mahdollisuus vähentää äänentasoa.

Miten äänenvaimennus onnistuu palvelintilassa?

Melun vähentämiseksi palvelintilassa on kaksi etenemistapaa. Ensinnäkin voidaan äänieristää koko palvelintila, toisena vaihtoehtona voidaan myös yksittäiset kovaääniset laitteet eristää.

Palvelinhuoneen äänieristys/äänenvaimennus

Palvelinhuoneissa on tavallisesti samalla kertaa useampia tietokoneita ja palvelimia, jotka tuottavat melua ja ovat usein käytössä 24 tuntia. Tässä tapauksessa koko huoneen äänieristys on kannattavaa.

Melun voimakkuuden mukaan saattaa riittää, että vain yksi seinä palvelinhuoneesta eristetään. Näin esimerkiksi silloin, kun kyseinen seinä rajoittuu suoraan siihen tilaan, jonne ääni välittyy palvelinhuoneesta.

Sen välttämiseksi, että ääniaallot osuvat seinään ja välittyvät niin viereisiin tiloihin, kannattaa seiniin kiinnittää ääntä absorboivia äänieristemattoja. Tällöin eristelevyjen paksuus on sovitettava laitteiden tuottamaan meluun. Mitä enemmän melua niistä lähtee, sitä suurempi tulee äänieristemattojen paksuuden olla.

Palvelinhuoneen lukuisat laitteet ja seinien ja katon kovat pinnat nostavat äänitason nopeasti suureksi. Palvelinhuoneen seiniin ja kattoon tehty äänieristys tuo tarvittavaa rauhaa laitteiden käyttöön.
Jälkikäteen tehtävä äänieristys: Palvelinhuoneen seinissä ja katossa olevat ääniabsorbentit vähentävät melua.

Yksittäisten tietokoneiden ja palvelinlaitteiden ääneneristys

Palvelintilan melun vähentämiseksi kannattaa joskus eristää vain erillisiä laitteita. Tätä varten voidaan tietokoneeseen asentaa vastaavanlaisia äänieristemattoja tai pystyttää laitteiden ympärille suojakotelo. Sopivia eristelevyjä löydät tuoteluokastamme Tietokone/PC.
PC:n/tietokoneen äänieristys
Usein yksittäiset laitteet ovat syynä meluun ja pelkän tietokoneen ääneneristys on hyvä vaihtoehto äänenpainetason alentamiseksi. Tietokoneen ääneneristykseen sopivia absorbentteja löydät myös sopivasta tuoteluokastamme.

Luokkaan PC/tietokone

Absorbenttien valinnassa on joka tapauksessa otettava huomioon mahdollisesti voimassa olevat palosuojausmääräykset. Tällaisia ovat esim. palosuojaluokka DIN 4102 B1, joka koskee tavallisesti julkisia rakennuksia. Kun kyseessä on paljon lämpöä kehittävät komponentit, on yleisesti suositeltavaa valita äänieristematot, joilla on liekkien etenemistä estäviä ominaisuuksia. Kaikki aixFOAM-ääniabsorbenttien kuumuuden- ja liekinkestävyyttä koskevat tiedot löydät aina kyseisiltä tuotesivuilta.

Miksi aixFOAM on paras ratkaisu palvelinhuoneesi äänieristykseen?

Korkealaatuisten akustiikkavaahtomuovisten absorbenttien valmistajana tiedämme, kuinka tärkeä ja vaativa asia äänenvaimennus on IT-alalla. Yhtäältä laitteiden melua on vähennettävä. Toisaalta herkän tekniikan teho ei saa kärsiä äänieristyksestä. Siksi olemme kehittäneet ääniabsorbentteja, jotka täyttävät nämä korkeat vaatimukset.
Kuvake äänenvaimennin mittatilaustyönä
Valmistus
vakiomallina tai
yksilöllisesti
Icon Äänenvaimennin, jossa on profiloitu pinta
Pinnat
profiilien
valikoima
Kuvake äänenvaimentimen materiaalipaksuudet
Korkeudet
valittavissa
Icon Äänenvaimentimien kiinnitys
Asennus
useita
vaihtoehtoja
Icon-palosuojavaahto
Palosuojaus
eri luokkia
Kuvake äänenvaimentimen kestävyys
Suojaa
lialta ja
nesteiltä
Yli 60 vuoden kokemuksen ja akustiikkavaahtojemme jatkuvan optimoinnin ansiosta olemme onnistuneet kehittämään tehokkaita ja joustavia äänenvaimennuselementtejä, jotka soveltuvat erinomaisesti palvelintilaan. Ne vähentävät melua ja ovat saatavissa eri palosuojaluokissa sekä eri materiaalipaksuuksina. Valitse suosikkisi useammasta pintalaminoinnista tai profiilista. Erilaisten asennusvaihtoehtojen, kuten kätevän liimapinnan, avulla ääniabsorbentit voidaan helposti kiinnittää paikalleen.

Nyt kun olet harkitsemassa asiaa: Hanki palvelintilaasi sopiva äänenvaimennus!

Valitse nyt palvelintilaan sopivista aixFOAM-tuotteistamme mieleisesi äänenvaimennus tai käytä hyväksesi maksutonta neuvontapalveluamme. Akustiikka-alan suunnittelijamme tukevat sinua projekteissasi ja auttavat löytämään parhaan ratkaisun vaatimuksiisi.
Ilmainen akustinen neuvonta aixFOAMilta

Ammattimaiset aixFOAM-suunnittelijat ovat käytettävissäsi. Soita tai lähetä meille sähköpostia.

Ilmainen neuvonta
aixFOAM-äänenvaimentimet palvelinhuoneeseen

Täältä löydät sopivan äänenvaimennuksen omaan palvelintilaasi.

Tuotteet
Callcenter user-circle logout