Haku
aixFOAM-määrälaskuri - Tämä on tarvitsemasi äänenvaimentimen määrä.

Kuinka monta äänenvaimennuslevyä tarvitsen?

Jotta saataisiin selville, millainen määrä ääniabsorbentteja johonkin tilaan tarvitaan, on ensin mietittävä, tarvitaanko huoneakustiikan parantamiseen meluneristystä vai äänenvaimennusta.

Koneenrakennuksessa tai autonvalmistuksessa kyse on aina melunerityksestä, eli äänipäästöjen suurimmasta mahdollisesta vähentämisestä. Tähän tarvitaan kohdennettua ääneneristystä. Tämä voidaan saada aikaan esimerkiksi siten, että moottoritilan ympärille tulee aukoton kotelointi tai siten, että kone suojataan mahdollisimman paksuilla absorbenteilla.

Huoneakustiikan alueella kyse on kuitenkin useimmiten jälkikaiunta-aikojen ja huoneessa syntyvien heijastumien vähentämisestä, eli äänenvaimennuksesta. Tämä saadaan aikaan kiinnittämällä yksittäisiä levyjä tarkasti oikeisiin paikkoihin seiniin tai kattoon.

Äänenvaimentimien asentaminen - ihanteellisen paikan löytäminen olohuoneessa
Minne minun kannattaa kiinnittää ääniabsorbentteja?

Näin löydät helposti ihanteellisen paikan ääniabsorbenteille!

Lue aixFOAM Wissen -tietoliitteestä, miten löydät helposti äänenvaimennuslevyjen optimaalisen paikan ja mihin sinun tulee kiinnittää huomio. Esittelemme sinulle peilimenetelmän, piirustusmenetelmän ja narumenetelmän.
Liitteeseen

Jälkikaiunnan vaimennus – absorbenttien määrän laskeminen

Jotta jälkikaiunta vähenisi selvästi havaittavasti, tulee määrätty osa huoneen pinta-alasta, eli seinien, lattian ja katon muodostama kokonaispinta-ala, varustaa ääntä absorboivilla levyillä. Suosittelemme etenemään tässä vaiheittain. Useimmissa tapauksissa kannattaa lisäksi aloittaa katosta.

Jälkikaiunnan/melun ollessa vähäistä riittää usein jo, että ~ 10 % seinä- ja kattopinta-alasta peitetään ääniabsorbenteilla. Kaiunnan/melun ollessa hieman suurempaa suosittelemme, että noin ~ 20 % ja erittäin kovassa jälkikaiunnassa/melussa jopa ~ 30 % huonepinta-alasta peitetään ääntä vaimentavilla levyillä. Jos olet epävarma, aloita ensin pienellä määrällä absorbentteja ja lisää niitä sitten tarpeen mukaan. Tämä ei säästä vain rahakukkaroasi, vaan estää myös liiallisen vaimentamisen ja siten epämiellyttävän keinotekoisen akustiikan.

Käytä aixFOAM-määrälaskuriamme selvittääksesi, kuinka suuri määrä ääniabsorbentteja on sinun tapauksessasi riittävää. Tai ota suoraan yhteyttä aixFOAM-suunnittelijoihin, jotka neuvovat sinua maksutta.

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout