Haku
aixFOAM-tietoalue - kysymyksiä ja ideoita äänenvaimentimista

Akustiikan määritelmät

Seuraavilla sivuilla selvitämme havainnollisesti akustiikan kannalta tärkeimmät fysikaaliset perusteet, jotka sinun tulee ottaa huomioon teollisuusakustiikan ja huoneakustiikan vaatimuksissa.

Puheen ymmärtämisen tai parhaan mahdollisen kuuntelukokemuksen kannalta on huoneakustiikka oma tieteensä. Huoneakustiikka määräytyy sen mukaan, mikä osuus suoralla äänellä, aikaviiveellä ja heijastumien suunnalla sekä käyttöviiveellä ja jälkikaiunnan jakautumisella huoneessa on kokonaisäänentasossa ja jälkikaiunta-ajassa. Huoneen käyttötarkoituksesta riippuen – esim. suuri toimistotila, teatteri, uimahalli, luokkahuone, jne. – sille on olemassa suositeltu jälkikaiunta-aika ja/tai huoneen erikoistilanteen vuoksi tarvitaan akustiikkaan vaikuttavia toimenpiteitä.

Kun kyseessä on teollisuusakustiikka, koneiden ja tuotannon aiheuttamaa melua on tärkeää vaimentaa siten, että meluntorjuntaa koskevan asetuksen yhä tiukempia raja-arvoja noudatetaan.

Valitse tästä haluamasi aihe tai käytä hakutoimintoa. Jos et löydä hakemaasi aihetta, voit aina ottaa meihin yhteyttä!

Tarvitsetko apua?
Yhteystiedot kysymyksiä varten

Soita meille tai lähetä meille sähköpostia. Ammattimaisten suunnittelijoidemme maksuttomassa neuvonnassa löydämme sinulle hyvän akustiikkaratkaisun.

+49 2403 / 83830 - 22
maanantai – perjantai
klo 8.00 – klo 17.00

sales@aixfoam.fi
päivittäin klo 00.00 – 24.00

aixFOAM Shop

Tutustu aixFOAM-verkkokauppaamme ja löydä sopiva äänieristys: Vähemmän melua ja parempi akustiikka suoraan valmistajalta saatavilla ääniabsorbenteilla.

Etsi äänieristys
Callcenter user-circle logout