Haku
Tili

Akustiikkapaneelin rakentaminen – yhteistyömme puusepänliike Holzhandwerk Harresin kanssa

Tuemme päivittäin asiakkaita akustiikan parantamisessa yksilöllisillä äänieristyskonsepteilla ja ääniabsorbenteilla. Olemassa olevista tuotteistamme valitaan sopiva äänieristys kulloisiinkin vaatimuksiin. Saamme myös yksi toisensa jälkeen kiinnostavampia tiedusteluita harraste- ja ammattikäsityöläisiltä, jotka haluavat toteuttaa omia äänieristysratkaisujaan materiaaleillamme.

Yhden tällaisista tiedusteluista vastaanotimme viime vuonna Itävallan Grazista. Puuseppä, suunnittelija ja musiikin ystävä Sergej Harres halusi uusimmassa projektissaan rakentaa akustiikkapaneeleita olohuoneeseensa voidakseen nauttia täysin siemauksin äänentoistolaitteensa luomasta tunnelmasta. Kun Sergej oli kertonut meille toiveensa tarkkaan, innostuimme nopeasti hänen yksinkertaisesta mutta nerokkaasta konseptistaan ja suostuimme yhteistyöhön.

Akustiikkakehyksen rakentaminen vaihe vaiheelta

Ensin Sergej suunnitteli useamman kehyksen rakentamisen – tietysti suosikkimateriaalistaan puusta. Tähän hän käytti jiiriin sahattua vaneria, jonka hän liimasi huolellisesti.

Kehyksen hiomisen, peittauksen ja öljyämisen jälkeen vuorossa olivat ääniabsorbenttimme ja akustiikkakankaamme. Kehykseen sijoitettavaksi akustiikkaosaksi Sergej valitsi 8 cm paksun tasapintaisen FLAT-ääniabsorbenttimme. Materiaalin paksuus takaa, että paneelit varmistavat kirkkaan äänen kaikilla taajuusalueilla. Samalla sekä tyylikästä että kodikasta ilmettä varten Sergej verhosi paneelit aixFOAM-akustiikkakankaallammevv (SOFTTOUCH). Tumman puun kanssa yhteensopivasti kankaiden väreiksi valikoituivat bordeaux ja kermanvalkoinen. Ensin akustiikkakangas leikattiin tarkasti oikeaan mittaan ja asetettiin kehysten päälle. Tämän jälkeen äänieristysmatot voitiin kehysten mittatarkan valmistuksen ansiosta kiinnittää suoraan kehyksiin. Sekä kangas että äänenvaimennusmateriaali voitiin näin kiinnittää ilman lisäkiinnityksiä.

Tulos ei vakuuta ainoastaan erinomaisilla akustisilla ominaisuuksillaan vaan myös laadukkaalla ulkonäöllään ja joustavuudellaan. Koska akustiikkakankaita ei kiinnitetty erikseen, ne on helppo irrottaa pesua tai vaihtoa varten.

Olemme vaikuttuneita projektin tuloksesta ja kiitämme Sergejtä ääniabsorbenttiemme ja akustiikkakankaidemme inspiroivasta ja luovasta käytöstä akustiikkapaneeleiden rakentamisessa. Siksi voimmekin sanoa: saa matkia!

aixFOAM Äänenvaimentimet puusta valmistetun akustisen kehyksen rakentamiseen
aixFOAM Äänieristysmatot FLAT ja akustinen kangas seinäpaneelin rakentamiseen
Puusta valmistettu kotitekoinen akustinen kehys
Lähikuva: Äänieristys hienossa puukehyksessä
Puurunko erivärisellä akustisella kangasverhouksella
Akustiset seinäpaneelit eri väreissä seinällä
Akustiset kehykset eri väreissä seinällä

Logo Holzhandwerk Harres
Kuka on Sergej Harres?
Portrait Sergej Harres

Sergej Harres on puuseppä, suunnittelija ja musiikin ystävä Itävallan Grazista. Rakkaudesta yksityiskohtiin hän valmistaa uniikkeja kappaleita – oli kyse sitten huonekaluista, sisustustuotteista tai hifi-komponenteista.

Holzhandwerk Harres at Instagram
Tee itse akustiikkapaneeleita – aixFOAMin ääniabsorbenteilla ja akustiikkakankailla

Vanerista valmistettuun kehykseen yhdistettynä FLAT-ääniabsorbentistamme ja aixFOAM-akustiikkakankaastamme syntyy erittäin tehokas akustiikkapaneeli.

Äänenvaimennin FLAT
Tuotteeseen

Tutustu äänieristyksen klassikkoon!

Huipputehokas perusmallimme äänieristykseen ja äänenvaimennukseen

Osta nyt!

Haluatko väriä elämään?

Täältä löydät suosituimmat laajakaistalevymme 20 houkuttelevassa värissä.

Osta nyt!
Callcenter