Haku

Katon ääneneristys

Tutustu aixFOAM-kattolevyihin, joilla saat enemmän rauhaa ja kirkkaan huoneakustiikan!

  • Ääntä absorboivat kattolevyt, akustiikkapurjeet, ääneneristyslevyt laskettuun kattoon tai rasterikattoon – aixFOAM-ääniabsorbentit jokaiseen kattoon
  • Parempi akustiikka ja enemmän asumisenlaatua jopa avoimissa tiloissa
  • Vähemmän melun siirtymistä katon kautta
  • Vähemmän jälkikaiuntaa ja äänen heijastumista kovista materiaaleista
  • Moderni ja kaunis ulkonäkö eri väri- ja muotovaihtoehtoina
  • Näppärät asennusratkaisut: Liimapintaiset levyt tai ripustus-/köysijärjestelmäratkaisut

”Liimapintaiset kattosarjamme ovat erittäin tehokkaita ja helppoja asentaa. Minun ehdoton suositukseni nykyaikaisiin tiloihin, joissa ääneneristykselle ja palosuojaukselle on suuret vaatimukset!”

Itseliimautuva akustinen kattosarjaThomas Stollenwerk
teknisen osaston päällikkö, aixFOAM

Tietoja tuotteesta

Huippuakustiikka kätevänä sarjana

Tutustu köysijärjestelmiin kiinnitettäviin kattosarjoihimme, joissa on premium-ääniabsorbentit, ja jotka sopivat kooltaan yli 10 m² suuriin tiloihin!

Osta nyt!

Myyntimenestyksemme katon ääneneristyksessä

Tutustu kattosi eristykseen sopiviin neliönmuotoisiin absorbentti-levyihimme!.

Osta nyt!

Classic Line

Professional Line

Enemmän valinnanvaraa?

PROFESSIONAL LINE -valikoimastamme löydät korkeamman palosuojauksen, lisämalleja, tulostettavia elementtejä ja paljon muuta.

Akustiikkakatto - äänenvaimennuselementit

Tästä löydät - akustiikkakattoihin suunniteltujen - korkealaatuisten melulta suojaavien elementtien valikoiman

Käytännöstä saatuja vinkkejä

Akustiikkaelementtimme voidaan helposti kiinnittää tavallisiin alas laskettuihin kattoihin.

Voit liimata akustiikkalevyt kattoon tai ripustaa ne helposti katosta erikoisvalmisteisten akustiikkakehysten avulla. Lue lisää tästä asennusvaihtoehdosta.

Ota selvää palosuojausmääräyksistä, jotta voimme tarjota sinulle optimaalisen ratkaisun.

Olemme mielellään maksutta käytettävissäsi neuvontaan.

Miten aixFOAM voi auttaa?

aixFOAM tarjoaa sinulle erittäin tehokkaita akustiikkalevyjä, joilla voit parantaa kattoja ääniteknisesti ja sisustusteknisesti. Mikäli et löydä mitään omia mielikuviasi vastaavaa, ota yhteyttä meihin. Valmistajana pystymme tarjoamaan sinulle räätälöidyn ratkaisun sitoumuksetta ja mielellään.

Olemassa olevien alas laskettujen kattojen käyttö äänenvaimennukseen

aixFOAM Akustikdecke Abhangdeckenelement ROOFER / ROOFER Maya
Akustiikkakatto ei ole vain teollisuudessa laajalle levinnyt ratkaisu, vaan myös kotitalouksissa ja julkisissa rakennuksissa sille on usein käyttöä. Alas laskettu katto voidaan vähäisellä vaivalla muuttaa erittäin tehokkaaksi akustiikkakatoksi. Koska ääni ei leviä häiritsevästi vain huoneiden sisällä, vaan myös niiden välillä, on erityisesti kerrostaloissa, joissa kokoontuu erilaisia asukasryhmiä, suositeltavaa varustaa katto äänieristyksellä, jotta erilaisten ihmisten ja perheiden yksilölliset vaatimukset pääsevät oikeuksiinsa.

Elämänlaadun parantaminen asuintilojen ääneneristyskatoilla

Asuntoon asennetun akustiikkakaton tarkoituksena on ennen kaikkea melun vaimennus huoneissa ja siten häiritsevän jälkikaiunnan vähentäminen. Äänen välittymisreitin katkaisemiseksi ja heijastumien minimoimiseksi kannattaa ensivaiheessa äänieristää aina katto.

Vanhoissa rakennuksissa, joissa muita äänieristysratkaisuja, kuten ”kelluvaa lattiaa” tuskin voi enää toteuttaa, voidaan riittävän korkeissa tiloissa esimerkiksi alas lasketun katon avulla jälkikäteen parantaa ääneneristystä. Vakiomallisiin alas laskettuihin kattoihin voidaan tällöin tavallisten kipsikartonkilevyjen sijasta käyttää aixFOAM akustiikkaelementtejä. Katosta on mahdollista peittää myös vain osa-alueita akustiikkalevyillä katon melusuojauksen parantamiseksi.

Vaihtoehtona aixFOAM valmistaa kattoihin mitä erilaisimpia akustiikkaelementtejä, jotka voidaan liimata suoraan paikalleen tai ripustaa helposti kehysjärjestelmällä. Jälkikaiunta-ajan vähentämiseksi akustiikkakaton avulla kyseeseen tulevat erityisesti neliömäiset ääniabsorbentit, joissa on viistot reunat. Sileäpintaiset ääniabsorbentit sopivat mitä parhaiten varjosauman kanssa tehtävään asennukseen.

Äänieristyskaton asennus toimistoon

Akustiikkakatto voidaan jälkikäteen asentaa myös toimistotiloihin, joissa usein ääntä hyvin heijastavan sisustuksen vuoksi on pitkät jälkikaiunta-ajat, mutta myös eri melulähteiden vuoksi korkea melutaso. Niissä voidaan käyttää hyvin kattopurjeita, joita on saatavissa monessa eri värisävyssä. Näillä akustiikkakankaalla päällystetyillä äänenvaimennuselementeillä on toimiston katossa sama vaikutus kuin alas lasketuilla akustiikkakatoilla tai kattoon liimatuilla akustiikkalevyillä. Äänenvaimennukseen käytettävien kattopurjeiden muotoilua voidaan muutella niin, että ne voidaan ongelmitta mukauttaa toimiston kulloiseenkin tunnelmaan.

Akustiikkakatto päiväkodeissa ja kouluissa

Huutamista, kirkumista, hyppelyä, juoksemista, laulamista, leikkilaitteiden kanssa touhuamista - lapsille tarkoitetuissa paikoissa on lukuisia eri äänilähteitä. Niiden vuoksi päiväkodin tai koulun kattoon voidaan tarvita ääneneristyslevyt tai urheiluhalliin akustiikkakatto. Ääntä tulee tämän lisäksi lämmitys- ja ilmastointilaitteista, pesutiloista, tuolien ja pöytien siirtelystä sekä kiinni paukautetuista kaapin ja huoneen ovista. Ulkoa kantautuu liikenteen melua tai rakennustyömaan koneista tai ruohonleikkuusta aiheutuvaa ääntä. Tästä kaikesta syntyy huomattava äänenvoimakkuus, jonka paikalla olevat kokevat usein rasitteena ja joka tekee äänieristykseksi kattoon asennettavat elementit tarpeellisiksi.

Päiväkodeissa voidaan esimerkiksi kattopurjeilla parantaa selvästi akustiikkaa. Luoville muotoilumahdollisuuksille värien ja tehokkuuden suhteen on tuskin mitään rajoja. Lisäksi kankaisiin voidaan painaa lapsille sopivia kuvia, jolloin ne takuuvarmasti miellyttävät nuorimpiakin.

Melunsuojauksen kattolevyt pitävät jopa äänekkäimmässä opetustilassa huolen rauhallisesta ja miellyttävästä tunnelmasta. Kun kouluun halutaan asentaa akustiikkakatto jälkikäteen, on useimmiten korkeiden tilojen vuoksi suositeltavaa rakentaa vakiomallinen alas laskettu katto, jossa on aixFOAM akustiikkaelementit. Ripustuskasettien avulla tehtävä asennus on myös mahdollista; kasetit ripustetaan teräsköysillä katosta ja voidaan näin sijoittaa hyvin lähelle äänilähdettä.

Onko sinulla kysyttävää?

aixFOAM-tiimi on mielellään käytettävissäsi kootakseen sinulle sopivan tarjouksen akustiikkakatosta. Ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sales@aixfoam.fi tai soita meille. Puhelinnumeromme näkyy ylhäällä oikealla.

Lue lisää?

Lue aixFOAM-tieto-ohjeistamme enemmän kattojen ääneneristyksestä.

Äänieristys kattoon - akustiset katot ja kattoabsorberit
Opaskirjaan
Callcenter user-circle logout