IT-toiminta ilman kohinaa
Äänieristys palvelinhuoneessa
 • Tuulettimen, prosessorin tai kiintolevyn kohinaa vähemmän
 • Paremmat työskentelyolosuhteet vierekkäisissä huoneissa
 • Palonkestävät äänenvaimentimet, jotka lisäävät palosuojausta
 • Äänieristys CNC-tekniikalla, joka on tehty yksilöllisesti
Vapaa kuuleminen
Olemme täällä sinua varten!
Hyödynnä palveluamme ilmaisella neuvonnalla! +49 (0) 2403/83830 - 22
 1. Art.nr. SH0021
  Akustiikan nuppuprofiloitu vaahtomuovi äänieristykseen teollisuudessa
  • Pinta: nupullinen profiili (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, moottorit, elektroniset laitteet, kompressorit, kytkentäkaapit
  ...
  alk.
  56,17 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 2. Art.nr. SH0011

  Joustavat sileät äänieristematot

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Äänenvaimennus: laajakaista-absorbentti
  • Käyttö: koneenrakennus, koneiden suojarakenteet, ajoneuvovalmistus
  ...

  alk.
  32,46 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 3. Art.nr. SH0051

  Tehokas kennorakenteinen akustointiabsorbentti, jossa tukeva pohjapaksuus

  • Pinta: kennoprofiili (100 cm x 50 cm)
  • Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, palvelinkaapit, konetilat, palvelintilat
  ...

  alk.
  97,87 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 4. Art.nr. SH0131

  Erittäin tehokas raskasmatto runkoäänien eristykseen

  • Liimapintainen, kätevä laineripaperi vedetään vain pois (100 cm x 50 cm)
  • Väri: musta
  • Käyttö: kori- ja ajoneuvovalmistus, koneenrakennus, ilmakanavat ja ilmastointilaitteistot, metalliset suojarakentee...

  alk.
  113,53 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV

Meluntorjunta palvelintilassa

Tästä löydät valikoiman akustiikkamattoja, jotka sopivat palvelintilan tehokkaaseen meluntorjuntaan.

Asiantuntijan vinkit palvelintilan meluntorjunnasta

 • Käytä palvelintilan äänieristykseen mahdollisimman paksua materiaalia, jotta myös matalat taajuudet vaimentuvat tehokkaasti.
 • Lämmön kerääntymisen estämiseksi varmista, että ilma pääsee kiertämään riittävän hyvin.
 • Asenna äänenvaimennuselementit mahdollisimman lähelle äänilähteitä.
 • Ota valmiiksi selvää palosuojausmääräyksistä, jotta voimme tarjota sinulle optimaalisen ratkaisun.
 • Ota meihin yhteyttä milloin vain - Neuvomme sinua mielellämme ja maksutta suunnittelussa.

Tietokoneet ja tiedonsiirtojärjestelmät ovat jo pitkään kuuluneet varmasti kaikkien yritysten arkipäivään. Erityisesti teollisuudessa syntyvien valtavien tietomäärien vuoksi nämä järjestelmät on mitoitettu usein hyvin suuriksi. Ääntä tuottavat komponentit, kuten tuulettimet ja kiintolevyt, saavat aikaan korkean äänitason ja edellyttävät ennen kaikkea palvelintilassa äänieristystä. Palvelimien lisäksi monissa toimistoissa voidaan tarvita myös tietokoneiden äänieristystä, jos näiden kätevien apulaisten äänipäästöt eivät ole enää kunnossa.

Äänitason parantaminen palvelintilassa

Jo palvelintilan suunnittelussa tulisi palvelimien äänieristyksellä olla tärkeä osa. Huoneen sileät seinät heijastavat eri komponenttien, kuten kiintolevyjen, tuulettimien ja jäähdytyksen, ääniaaltoja. Ääni voimistuu palvelintilassa ja pian siitä voi tulla viereisissä toimistotiloissa merkittävä häiriötekijä. Mikäli palvelintilan äänieristystä ei suunnitteluvaiheessa otettu huomioon, voidaan vielä jälkikäteenkin ongelmitta asentaa asianmukainen äänieristys.

Ääntä absorboivat akustiikkaelementit tuovat palvelinkaapin meluntorjuntaan lukuisia ratkaisumahdollisuuksia. Vaahdotuksessa käytettävä erikoismenetelmä antaa aixFOAM-akustiikkavaahdolle ainutlaatuiset ominaisuudet, joiden avulla tämä materiaali absorboi ääniaaltoja. Samalla vältetään äänen heijastuminen ja vähennetään näin vielä lisää äänitasoa.

Palvelintilan eristykseen on suositeltavaa käyttää mahdollisimman paksua aixFOAM-absorptiovaahtoa. Kaksoispohjan eristykseen meillä on erikoistuotteita, jotka täyttävät myös palosuojausluokan DIN 4102 B1 vaatimukset.

Jos haluat, että palvelintila äänieristetään kokonaan viereisiin huoneisiin päin, tällöin tarvitaan tavallisesti väliseinien verhoaminen kokonaan eristelevyillä. Tärkeää on myös tarkistaa rakennusaineet, sillä ääni pääsee tilanteen mukaan myös katon tai lattian kautta viereisiin huoneisiin.

Hyvin suosittua on alas lasketun katon vakiolevyjen vaihtaminen voimakkaasti ääntä absorboiviin aixFOAM-akustiikkaelementteihin. Jos huoneessa ei ole alas laskettua kattoa, voidaan asennus tehdä vaihtoehtoisesti valitsemalla levyihin liimapinnan. Molemmat ratkaisut ovat erittäin tehokkaita eikä asennus vie paljon aikaa tai aiheuta suurta vaivaa.

Koska palvelimissa on yleensä suuri lämmönmuodostus, on palovaaran mahdollisuus otettava vakavasti palvelintilassa. Ota siksi jo etukäteen selvää voimassa olevista palontorjuntaehdoista.

Mitä tehdä, jos palvelimet tai tietokoneet ovat liian äänekkäitä?

Melu ei ole vain suurissa palvelinhuoneissa tavallinen ongelma. Palvelimia sijoitetaan osittain myös palvelinkaapeissa suoraan toimiston puolelle. Siellä ne eivät kuitenkaan ole ainoat äänilähteet. Lukuisien muiden toimistolaitteiden ohella voi jopa yksi yksittäinen tietokone olla liian äänekäs ja tuoda negatiivisen vaikutuksen työilmastoon, jolloin se tarvitsee vastaavan äänieristyksen.

aixFOAM-äänieristetuotteet tuovat tähänkin sopivan ratkaisun. Niillä voidaan toteuttaa palvelinkaapin eristys sekä myös äänenvaimennus tietokoneessa. Siten esimerkiksi palvelinkaappi voidaan verhota äänieristystä parantavilla absorbenteilla. Äänieristyksen parantamiseen tietokoneessa on käytettävissä erityisiä PC-äänieristemattoja.

Koska sähkölaitteiden välitön läheisyys ja syntyvä kuumuus eivät ole ilman riskejä, on palosuojausmääräyksillä myös tällä käyttöalueella olennainen merkitys. Vaikka mitään erikoismääräyksiä ei olisikaan, kannattaa aina harkita vähintään palon leviämistä estävän vaahtomuovin käyttöä.

Onko sinulla kysyttävää aixFOAM-akustiikkaelementtien käytöstä palvelintilassa?

Asiantuntijatiimimme vastaa mielellään kysymyksiisi ja laatii sinulle sitoumuksettoman tarjouksen.