Kun kone kuiskaa
Tehokas äänieristys laitteen teollisuudessa
 • Vähemmän melua liikkuvissa ja kiinteissä laitteissa
 • Paremmat työskentelyolosuhteet ja turvallisuus
 • Äänieristys koneen melunsuojausasetuksen ja palosuojauksen mukaisesti
 • CNC-tekniikalla tehty äänenvaimennin erikseen sinulle
Vapaa kuuleminen
Olemme täällä sinua varten!
Hyödynnä palveluamme ilmaisella neuvonnalla! +49 (0) 2403/83830 - 22
 1. Art.nr. SH0021
  Akustiikan nuppuprofiloitu vaahtomuovi äänieristykseen teollisuudessa
  • Pinta: nupullinen profiili (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, moottorit, elektroniset laitteet, kompressorit, kytkentäkaapit
  ...
  alk.
  56,17 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 2. Art.nr. SH0011

  Joustavat sileät äänieristematot

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Äänenvaimennus: laajakaista-absorbentti
  • Käyttö: koneenrakennus, koneiden suojarakenteet, ajoneuvovalmistus
  ...

  alk.
  32,46 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 3. Art.nr. SH0051

  Tehokas kennorakenteinen akustointiabsorbentti, jossa tukeva pohjapaksuus

  • Pinta: kennoprofiili (100 cm x 50 cm)
  • Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, palvelinkaapit, konetilat, palvelintilat
  ...

  alk.
  97,87 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 4. Art.nr. SH0061
  Akustiikkalevy, jossa kestävä tekstiilipinta
  • Pinta: pintakerros tekstiiliä (100 cm x 50 cm)
  • Ominaisuus: vettähylkivä, suojattu pinta
  • Väri: tekstiili: musta / absorptiovaahto: antrasiitti
  • Käyttö: koneenrakennus, verhoukset, ohjaamot
  ...
  alk.
  109,15 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 5. Art.nr. SH0081

  Rouhepuristeabsorptiolevyt, joissa pintalaminointi

  • Pinta: hopea-sileä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: sisus monivärinen
  • Käyttö: koneiden eristäminen, ilmastointikanavat, alusten moottoritilat, lämpöpumput
  ...

  alk.
  108,10 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 6. Art.nr. SH014
  Erittäin kestävä akustiikkavaahtomuovi rei’itetyllä keinonahkapinnalla
  • Pinta: keinonahka akustiikkarei’ityksellä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: tummanharmaa
  • Käyttö: koneiden kotelot, moottorien vaimennus, koneenrakennus, laivarakennus, ajoneuvovalmistus, työm...
  alk.
  121,67 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 7. Art.nr. SH0071

  Sileät rouhepuristeabsorptiolevyt

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: monivärinen
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, laivojen äänenvaimennus, moottorit, moottoritilat, koneiden eristys
  ...

  alk.
  93,06 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 8. Art.nr. SH0131

  Erittäin tehokas raskasmatto runkoäänien eristykseen

  • Liimapintainen, kätevä laineripaperi vedetään vain pois (100 cm x 50 cm)
  • Väri: musta
  • Käyttö: kori- ja ajoneuvovalmistus, koneenrakennus, ilmakanavat ja ilmastointilaitteistot, metalliset suojarakentee...

  alk.
  113,53 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV

Tehokas äänieristys laitevalmistuksessa

Tästä löydät valikoiman äänieristetuotteitamme, jotta hiljaisesta laitteesta tulee yrityksesi laadun tunnusmerkki.

Käytännön vinkkejä laitteiden äänieristyksestä

 • Huippumoderneilla CNC-laitteillamme valmistamme akustiikkalevysi yksilöllisesti mittojen mukaan.
 • Akustiikkamattojen valmistajana valmistamme laitteiden sisälle tulevat äänieristeosat sinun antamiesi ohjeiden mukaan.
 • Kysy meiltä pintapäällysteiden eri mahdollisuuksista - Meillä on tarjota sinun tarpeisiisi optimaalinen ratkaisu.
 • Tilaa äänieriste-elementit raskasmatolla tehtävällä laminoinnilla, jolloin saat tehokkaan melunvaimennusvaikutuksen.
 • Ota etukäteen selvää sinun tilannettasi koskevista palosuojausmääräyksistä.
 • Ota meihin yhteyttä milloin vain - Neuvomme sinua ilmaiseksi ja tarjoamme sinulle optimaalisen ratkaisun.

Laitteiden meluntorjuntalevyt

aixFOAM tukee sinua kaikissa laitevalmistuksen äänieristystä koskevissa aiheissa. Löydät tältä sivulta laitevalmistukseen sopivien akustiikkatuotteiden valikoiman. Alan tehtaana valmistamme myös sinun ohjeittesi mukaan. Ota yhteyttä meihin.

Laiteakustiikasta tulee yhä tärkeämpää

Koska todella hiljaisia laitteita tuskin on, äänieristyksellä on laitevalmistuksessa kasvavan ympäristötietoisuuden aikana yhä suurempi merkitys. Myös lisääntyvä huoli turvallisuudesta ja terveydestä saa aikaan sen, että asianmukainen äänieristys tulee laitevalmistuksessa yhä tärkeämmäksi. Yksi lisäsyy tarpeeseen parantaa laitteiden akustiikkaa on koneita koskeva meluntorjunta-asetus, jota sovelletaan 57 eri kone- ja laitetyyppiin.

Äänieristyksen parantaminen ilmastointikanavassa ja ilmastointilaitteistossa tai ilmastointilaitteissa

Tekniikkansa ja rakennustapansa vuoksi useat laitteet tuottavat huomattavan melutason, mikä tekee tehokkaan äänenvaimennuksen välttämättömäksi. Jopa kotitalouslaitteiden äänitaso on ilman laitteen tehokasta äänieristystä usein häiritsevän suuri. Tuuletus- ja ilmastointilaite on myös usein liian äänekäs. Koneiston tuottaman melukuormituksen vähentämiseksi on ilmastointilaite varustettava siksi sopivalla äänieristyksellä. Samalla tavoin myös ilmastointikanavassa tulisi olla äänieristys. aixFOAM-akustiikkavaahtomuovit tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia äänieristyksen yhdistämiseksi ilmastointilaitteistoon jälkikäteen tai tuuletuslaitteen varustamiseksi äänenvaimennuksella.

Sisälle päin suojaavan eristeen lisäksi tuuletuslaite on suojattava myös niin, ettei ääntä välity ulos. Ilmastointikanavan äänieristykselle asetetut raja-arvot riippuvat rakennuskaava-alueesta ja ympäristöstä, jossa laitteistoa käytetään. Asutusalueilla on voimassa huomattavasti suuremmat vaatimukset koneiston äänieristykselle kuin teollisuusalueilla. Jo uudisrakennusten suunnittelussa tai ennen kuin saneeraukset aloitetaan tulisi myös ilmastointilaitteiston äänieristys ottaa huomioon.

Ilmastointikanavasta ei saa myöskään ulkoäänet kantautua sisälle rakennukseen. Jotta ääni ei siirry talon eri tiloista toiseen, on ilmastointikanavassa oltava äänenvaimennus. Suljetuissa tiloissa olevassa toimipaikassa täytyy seinien, lattioiden ja kattojen olla riittävästi eristettyjä, jotta tuuletuslaitteistossa voidaan varmistaa äänieristys ulospäin.

Äänieristys energiantuotannon alueella

Uusiutuvilla energioilla on yhä suurempi merkitys Ne ovat ympäristöystävällisiä ja melkein rajattomasti käytettävissä. Vastaavien laitteistojen rakentaminen tuo kuitenkin mukanaan joitakin ongelmia. Tuulivoimalasta aiheutuvaa melua ei voida aliarvioida. Lämpöpumpussa on sen aikaansaama ääni samoin otettava huomioon. Asuinrakennusten läheisyyden vuoksi on myös sähköä ja lämpöä tuottavaan pienvoimalaan yhdistettävä äänenvaimennus, jotta siitä lähtevä humina ei häiritse asukkaita.

Tuulivoimaloissa ääni syntyy useammasta paikasta. Roottorin lavoissa tuulen pyörteilystä syntyvää ääntä ei voida vaimentaa, mutta äänekkäitä teknisiä komponentteja voidaan eristää ulospäin ammattilaisasennukseen tarkoitetuilla äänenvaimennuselementeillä kuten aixFOAM-kalvoabsorbenteilla tai akustiikan raskasmatoilla.

Jos lämpöpumppuun tarvitaan äänieristys, myös tällöin matalien taajuuksien absorptioon suunnitellut ja erikoisvalmisteista rouhepuristetta olevat aixFOAM-kalvoabsorbentit tuovat sopivan ratkaisun. Suuren massansa ansiosta tällä akustiikkavaahdolla on lisäksi hyvät runkoäänien eristysarvot, joten sen avulla lämpöpumppu on sopivalla tavalla äänieristetty.

Lämpöä ja sähköä tuottavassa pienvoimalassa syntyy ääntä, joka on taajuudeltaan hyvin matalaa. Koska tämä voi johtaa asutusalueilla huomattaviin häiriöihin, on pienvoimalaan yhdistettävä äänieristys, joka takaa aggregaatin äänenvaimennuksen. Pienvoimalan optimaaliseen äänieristykseen sopivat esimerkiksi moottorin massiiviset suojakoteloinnit, pienvoimalan sisätilojen äänieristys, passiivisten äänenvaimentimien asennus tai aktiivisten äänenvaimentimien integrointi äänentorjuntaperiaatteen mukaisesti.

Lääkinnällisten laitteiden äänieristys

Aivan oma erityinen paikkansa elektronisten laitteiden äänieristyksessä on lääkinnällisellä alueella. Suuren kokonsa ja sen seurauksena pinta-alaltaan suurien muoviverhouksien vuoksi hoitoalalla käytössä olevat laitteet tuottavat usein värähtelyä. Tämän torjumiseksi ja pneumaattisten laitteiden ja muiden hoitoalan kojeiden äänieristyksen parantamiseksi joudutaan lisäämään koneiden suojakoteloinnin neliömetripainoa.

Tähän aixFOAM on kehittänyt erityisen akustiikkaraskasmaton, joka on joustavasti ja hyvin helposti käsiteltävissä. Ilmaäänen vähentämiseksi tässäkin on käytössä kalvoabsorbentit. Suojakalvonsa ansiosta ne voidaan pestä ja lisäksi ne ovat samalla suojattu roiskevedeltä ja lialta ja sopivat siten mitä parhaiten sairaaloiden ja muiden hoitoalan laitoksien suurempiin hygieniavaatimuksiin.

Äänieristys sähkökoneiden valmistuksessa ja meluntorjunta työkoneissa

Sähkölaitteisiin yhdistetään nykyään sopiva äänieristys jo valmistusvaiheessa tehtaalla. Vanhemmassa sähkömoottorissa melu voi kuitenkin vielä olla huomattavaa ja vaatia sähkötekniikan akustiikan parantamista jälkikäteen. Koska aixFOAM-ääniabsorbentit voidaan nykyaikaisella CNC-tekniikalla leikata melkein millaiseen muotoon tahansa, tarjoavat ne useita mahdollisuuksia akustiikan parantamiseen sähkömoottorilla käyvissä koneissa.

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, meluntorjunta-asetus koskee myös työkoneita, minkä vuoksi myös tällä alueella on huomioitava sopiva äänenvaimennus. Useat valmistajat myyvät nykyään jo hiljaisia työkoneita, joissa äänieristyksen perinpohjainen jälkivarustelu kuuluu menneisyyteen. Jos vanhempien työkoneiden melupäästöt ovat sallitun äänitason yläpuolella, on niiden ääntä vaimennettava tehokkailla toimenpiteillä. aixFOAM-akustiikkavaahtomuoveissa ei ole vain ainutlaatuisen hyvin ääntä vaimentavat ominaisuudet, vaan lisäksi niitä on helppo käsitellä ja ne tarjoavat lukuisia variaatiomahdollisuuksia ja siten sopivan ratkaisun melkein jokaiseen akustiikkaa koskevaan ongelmaan. Meiltä löytyy myös sinun tilannettasi koskevien palontorjuntamääräyksien mukaiset akustiikkamatot.

aixFOAM-akustiikkalevyt - Voimmeko olla avuksi?

Tiimimme vastaa mielellään kysymyksiisi ja täysin maksutta. Puhelinnumeromme on ylhäällä oikealla. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteesee sales@aixfoam.com. Tiimimme ottaa sinuun mitä pikimminkin yhteyttä.