Meluhäiriötekniikka
Äänieristys mekaanisessa ja laitostekniikassa
 • Koneiden ja raskaiden laitteiden vähemmän melua
 • Vähentyneet värähtelyt ja materiaalin värähtelyt
 • Paremmat työskentelyolosuhteet ja turvallisuus
 • Äänieristys CNC-tekniikalla erikseen sinulle
 • Äänieristys nykyisten palosäännösten mukaisesti
Lisätietoja Koneiden ja laitteiden äänieristys.
Vapaa kuuleminen
Olemme täällä sinua varten!
Hyödynnä palveluamme ilmaisella neuvonnalla! +49 (0) 2403/83830 - 22
 1. Art.nr. SH0011

  Joustavat sileät äänieristematot

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Äänenvaimennus: laajakaista-absorbentti
  • Käyttö: koneenrakennus, koneiden suojarakenteet, ajoneuvovalmistus
  ...

  alk.
  32,46 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 2. Art.nr. SH0021
  Akustiikan nuppuprofiloitu vaahtomuovi äänieristykseen teollisuudessa
  • Pinta: nupullinen profiili (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, moottorit, elektroniset laitteet, kompressorit, kytkentäkaapit
  ...
  alk.
  56,17 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 3. Art.nr. SH0051

  Tehokas kennorakenteinen akustointiabsorbentti, jossa tukeva pohjapaksuus

  • Pinta: kennoprofiili (100 cm x 50 cm)
  • Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, palvelinkaapit, konetilat, palvelintilat
  ...

  alk.
  97,87 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 4. Art.nr. SH014
  Erittäin kestävä akustiikkavaahtomuovi rei’itetyllä keinonahkapinnalla
  • Pinta: keinonahka akustiikkarei’ityksellä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: tummanharmaa
  • Käyttö: koneiden kotelot, moottorien vaimennus, koneenrakennus, laivarakennus, ajoneuvovalmistus, työm...
  alk.
  121,67 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 5. Art.nr. SH0081

  Rouhepuristeabsorptiolevyt, joissa pintalaminointi

  • Pinta: hopea-sileä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: sisus monivärinen
  • Käyttö: koneiden eristäminen, ilmastointikanavat, alusten moottoritilat, lämpöpumput
  ...

  alk.
  108,10 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 6. Art.nr. SH0061
  Akustiikkalevy, jossa kestävä tekstiilipinta
  • Pinta: pintakerros tekstiiliä (100 cm x 50 cm)
  • Ominaisuus: vettähylkivä, suojattu pinta
  • Väri: tekstiili: musta / absorptiovaahto: antrasiitti
  • Käyttö: koneenrakennus, verhoukset, ohjaamot
  ...
  alk.
  109,15 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 7. Art.nr. SH0071

  Sileät rouhepuristeabsorptiolevyt

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: monivärinen
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, laivojen äänenvaimennus, moottorit, moottoritilat, koneiden eristys
  ...

  alk.
  93,06 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 8. Art.nr. SH0131

  Erittäin tehokas raskasmatto runkoäänien eristykseen

  • Liimapintainen, kätevä laineripaperi vedetään vain pois (100 cm x 50 cm)
  • Väri: musta
  • Käyttö: kori- ja ajoneuvovalmistus, koneenrakennus, ilmakanavat ja ilmastointilaitteistot, metalliset suojarakentee...

  alk.
  113,53 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV

Meluntorjunta, koneenrakennus ja laitevalmistus

Iloitsemme voidessamme esitellä sinulle koneenrakennuksen meluntorjunta- ja äänieristysratkaisujen akustiikkaelementtimme.

Vinkkejä koneenrakennuksen akustiikasta

 • Pintapäällysteet suojaavat akustiikkaelementtejä pölyltä ja lialta. Kysy meiltä eri mahdollisuuksista.
 • Huippumoderneissa CNC-laitteissamme valmistamme sinulle antamiesi tietojen ja toiveiden mukaan räätälöityjä ääniabsorbentteja.
 • Ääniabsorbenttejamme voidaan niiden eri asennusmahdollisuuksien ansiosta käyttää jokaisella alueella - liimausratkaisuista aina innovatiivisiin köysijärjestelmäratkaisuihin.
 • Akustiikkatuotteiden sertifioituna valmistajana toimitamme sinulle aina parasta laatua ja toimitusajasta kiinni pitäen.
 • Ota meihin yhteyttä milloin vain saadaksesi ilmaista neuvontaa.

Tarvitsetko meluntorjuntaa koneenrakennuksessa?

Melu on koneenrakennuksessa ja laitteiden valmistuksessa häiriötekijä. Monipuolisilla ja tehokkailla absorbenttielementeillämme vaimennat tehokkaasti melua. Tällä sivulla näet yhden osan tuotteistamme. Etkö löydä tästä sopivaa tuotetta ongelmaasi? Ole huoletta! Valmistajana valmistamme myös sinun vaatimuksiesi mukaan. Ota yhteyttä meihin.

aixFOAM saa melun kuriin

Oli sitten kyseessä koneita sarjatuotantona valmistava nimekäs yritys, pieni koneenrakennusyritys, korjaamoalan ammatinharjoittaja tai suunnitteluvaiheessa oleva koneenrakennus - jokaisessa yrityksessä, jonka tehtäväkenttään kuuluu koneita, tuntee koneiden melusta johtuvan ongelman, jota ei pidä aliarvioida. Pari yksinkertaisia kuulosuojamia ei useinkaan riitä koneiden aiheuttaman melukuormituksen voittamiseen.
aixFOAM tarjoaa sopivia ratkaisuja melupäästöjen vaimennukseen niin suurille teollisuusyrityksille, jotka jälkikäteen haluavat saada laitteistoihinsa äänieristyksen kuin myös ammatinharjoittajalle, joka kamppailee korjaamossaan meluongelman kanssa. Absorbenttielementeillämme voit saada tehokkaan vaimennuksen tuotantokoneisiisi.

Kumppanisi teollisuuden äänieristyksessä

Pelkästään subjektiivinen tuntemus ei edellytä asianmukaista äänieristystä koneenrakennuksessa, vaan sitä vaatii myös koneita koskeva meluntorjunta-asetus. Tämä koskee erilaisia laitteita ja koneita, rakennuskoneista ja työmaa- ja puhdistusajoneuvoista aina puutarha- ja maatalouslaitteisiin.

Koneenrakennuksen meluntorjunta-asetuksen ohella myös työpaikkojen ohjesäännöt ja yleisesti voimassa olevat määräykset vaativat huolehtimaan asianmukaisesta äänieristyksestä teollisuudessa. Lakisääteisten määräysten noudattamiseksi tulee konetilan äänieristys siksi ottaa huomioon jo suunnittelussa. Teollisuuden äänieristys asettaa kuitenkin suunnittelijat ja arkkitehdit suurien haasteiden eteen, sillä teollisuushallien kovissa seinissä ja korkealla olevassa katossa ääni kaikuu voimakkaasti ja melukuormitus vahvistuu huomattavasti.

Äänieristys konehallissa

aixFOAM-tuotteet tarjoavat useita mahdollisuuksia akustiikan parantamiseen koneenrakennuksessa. Esimerkiksi teollisuushalleissa melkein minne tahansa sijoitettavissa olevat absorbenttielementit keräävät äänen itseensä ja auttavat näin muodostamaan teollisuuslaitokseen tehokkaan äänieristyksen.

Laiterakennuksen äänieristykseen käytettävien elementtien asennus voidaan tehdä liimapintamenetelmällä. Myös levyjen ripustaminen pystyyn ripustussilmukoiden ja kiinnitysköysien avulla tulee kysymykseen. Vaakasuoraan alas lasketun katon muodossa tehtävä äänieristys on suositeltava ratkaisu erityisesti silloin, kun hallin yläalueessa kulkee poistoimuputkia.

Näin pystytään vähentämään melutasoa koneenrakennuksessa.

Tuotantokoneet eivät poikkea toisistaan vain rakennemuotonsa ja tehtävänsä suhteen, vaan myös niiden aiheuttamien melutyyppien mukaan. Äänet voivat olla hyvin korkeita, viheltäviä kuin myös matalia ja värähteleviä. Kaikkiin ajateltavissa oleviin melutyyppeihin, kuten esimerkiksi moottorien äänieristykseen, aixFOAM-akustiikkamatot tuovat sopivan ratkaisun, jolla meluntorjunta voidaan varmistaa koneenrakennuksessa ja koneakustiikka optimoida.

Kun kyseessä on vain yksi erillinen koneenosa, kuten vaihteisto tai moottori, riittää usein sen akustinen eristys koko koneen äänenvaimennukseksi. Moottorin äänieristyksen lisäämiseksi voidaan koneen suojaverhousta käyttää kantavana materiaalina. Jos useampi melunlähde ja siitä syntyvä värähtely halutaan saada hiljaisemmaksi, kannattaa koko koneen suojarakenne verhota ääniabsorbenteilla paremman äänieristyksen aikaan saamiseksi.

Matalat äänet synnyttävät usein epätoivottuja värähtelyjä, jotka välittyvät yhdestä rakenneosasta toiseen. Tämän tyyppistä ääntä syntyy erityisesti peltirakenteissa. Tämä ongelma voidaan poistaa vaimentamalla tärinän aiheuttamaa ääntä suoraan peltilevyistä esimerkiksi käyttämällä aixFOAM-raskasmattoja tai rouhepuristelevyjä. Parhaan tuloksen koneiden äänieristyksessä tuo näiden molempien akustiikka-aineiden yhdistelmä.

Koneisiin jälkikäteen tehtävä äänieristys

Jotta koneenrakennuksessa saadaan aikaan tehokas suoja melulta, voidaan koneet tarvittaessa äänieristää jälkikäteen. Koneiden suojaverhouksen äänieristykseen ja äänieristyssuojuksien äänenvaimennukseen aixFOAM tarjoaa suurina, keskisuurina tai pieninä sarjoina sekä vakiovalikoiman moduuleina valmistettuja akustiikkalevyjä että myös monimutkaisempia, nimenomaan kyseisille laitteille ja koneille räätälöityjä erikoisratkaisuja. Mittojen mukaan tehdyn suunnittelun ansiosta tehokas äänieristys on toteutettavissa siten jopa sellaisissa koneissa, joiden muotoilussa on mitä vaikeampia muotoja.

Tehokas meluntorjunta äänieristyskontilla

Sen välttämiseksi, että työ teollisuuslaitoksessa käy liian meluisaksi, monet koneet asennetaan erikoisvalmisteisiin kontteihin. Tämä periaate toimii kuitenkin vain, jos äänieristyskontissa on tarkoitukseen sopiva äänieristys, joka pitää huolen siitä, ettei laitteiden tuottama melu tunkeudu ohuiden metalliseinien läpi ulospäin. aixFOAM-akustiikkavaahto, joka voidaan liimata suoraan, mutta myös asentaa asennus-/ripustuskaseteilla, soveltuu erinomaisesti laskemaan koneen äänenpainetasoa tällä tavoin.

Erikoisratkaisuja kompressorin äänenvaimennukseen

Kaikkein kovaäänisimpiin koneisiin teollisuudessa ja konealan yrityksissä kuuluvat kompressorit. Vain kompressorin asianmukaisella äänieristyksellä vältetään, että näille koneille sallittu äänenpainetaso ylittyy. Nuppuprofiloitu vaahtomuovi ja aixFOAM-äänieristematot voidaan leikata yksilöllisesti tarpeen mukaan ja mukauttaa esimerkiksi nimenomaan kompressorin äänieristeeksi.

Hissilaitteistojen tehokas äänieristys

Hissit, kuten kaikki monimutkaiset tekniset laitteistot, tuottavat huomattavan melutason. Koska tavara- ja henkilöhissien kuilut rajoittuvat usein suoraan työhuoneisiin, arkkitehtien ja hissinvalmistajien tehtäviin kuuluu huolehtia hissin tarkoituksenmukaisesta äänenvaimennuksesta. Tässä on voimassa erityisesti DIN 4109, jossa on yleisesti ohjeistettu kerrostaloja koskeva meluntorjunta, sekä VDI 2566, jossa on määritetty hissin äänieristystä koskevat raja-arvot ja toimenpiteet. Erikoisvalmisteiset aixFOAM-ääniabsorbentit, jotka täyttävät palosuojausstandardin DIN 4102B ja joissa on myös parhaat äänenvaimennusarvot, tarjoavat tehokkaan mahdollisuuden äänieristyksen parantamiseen hissikuilussa ja melutason laskemiseen.

aixFOAM-ääniabsorbentit - onko sinulla vielä kysyttävää?

Tiimimme vastaa mielellään kysymyksiisi ja täysin maksutta. Puhelinnumeromme löydät ylhäältä oikealta. Haluatko ensin kirjoittaa meille sähköpostilla? Kirjoita silloin osoitteeseen sales@aixfoam.com.