Puhdas ääni-ilo
Akustinen kaiutinrakenteessa
 • Parannettu ääni ja optimoitu akustiikka
 • Kaiutinkotelon vähentynyt värähtely selkeämmän äänen suhteen
 • Kaiuttimen irrottaminen lattiasta kohinan välttämiseksi
 • Nopea toimitus ja helppo asennus
Vapaa kuuleminen
Olemme täällä sinua varten!
Hyödynnä palveluamme ilmaisella neuvonnalla! +49 (0) 2403/83830 - 22
 1. Art.nr. SH0011

  Joustavat sileät äänieristematot

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Äänenvaimennus: laajakaista-absorbentti
  • Käyttö: koneenrakennus, koneiden suojarakenteet, ajoneuvovalmistus
  ...

  alk.
  32,46 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 2. Art.nr. SH0061
  Akustiikkalevy, jossa kestävä tekstiilipinta
  • Pinta: pintakerros tekstiiliä (100 cm x 50 cm)
  • Ominaisuus: vettähylkivä, suojattu pinta
  • Väri: tekstiili: musta / absorptiovaahto: antrasiitti
  • Käyttö: koneenrakennus, verhoukset, ohjaamot
  ...
  alk.
  109,15 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 3. Art.nr. SH0021
  Akustiikan nuppuprofiloitu vaahtomuovi äänieristykseen teollisuudessa
  • Pinta: nupullinen profiili (100 cm x 50 cm) - Väri: antrasiitti
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, moottorit, elektroniset laitteet, kompressorit, kytkentäkaapit
  ...
  alk.
  56,17 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 4. Art.nr. SH0131

  Erittäin tehokas raskasmatto runkoäänien eristykseen

  • Liimapintainen, kätevä laineripaperi vedetään vain pois (100 cm x 50 cm)
  • Väri: musta
  • Käyttö: kori- ja ajoneuvovalmistus, koneenrakennus, ilmakanavat ja ilmastointilaitteistot, metalliset suojarakentee...

  alk.
  113,53 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV
 5. Art.nr. SH0071

  Sileät rouhepuristeabsorptiolevyt

  • Pinta: sileä (100 cm x 50 cm)
  • Väri: monivärinen
  • Käyttö: koneiden suojarakenteet, laivojen äänenvaimennus, moottorit, moottoritilat, koneiden eristys
  ...

  alk.
  93,06 €
  Pakkausyksikön hinta
  sisältää. 19% ALV

aixFOAM kaiuttimien rakenteissa

Tästä löydät akustiikkamattojemme valikoiman, joka sopii täydelliseen äänentoistoon kaiuttimissa.

Käytännön vinkkejä - Akustiikka kaiuttimien rakenteissa

 • Kaiutinkotelon vaimentamiseen ja värähtelyjen vähentämiseen sopivat erityisesti erittäin tehokkaat akustiikkarouhepuristeemme.
 • Suurenna kaiutintilavuutta verhoamalla ne lisäksi avohuokoisilla akustiikkamatoillamme.
 • Varmista, että kaiutinkotelo on eristetty riittävästi lattiasta, jotta syntyvä runkoääni on tehokkaasti vaimennettu.
 • Ota yhteyttä meihin ilmaista neuvontaa varten joko puhelimella tai sähköpostilla - Olemme sinua varten täällä!

HiFi-huoneiden ja kotiteatterilaitteistojen akustiikkasuunnittelu on täydellistä vasta, kun sopivat kaiuttimet on valittu. Myynnissä on suuri joukko mitä erilaisimpia tuotteita ja erilaisissa hintaluokissa. Jokaiseen tarpeeseen ja jokaiselle kukkarolle sopivia ratkaisuja löytyy aloittelijaluokan ja keskiluokan malleista aina kalleimpiin huippuluokan kaiuttimiin. Tekniikasta innostuneet panostavat sitä vastoin yhä enemmän kaiuttimien rakentamiseen itse.

Loppujen lopuksi tärkeää ei ole, onko kyseessä ammattimainen kaiutinvalmistaja tai harrastuksekseen nikkaroiva, joka haluaa rakentaa boksinsa itse. Joka asettaa etusijan optimaaliselle soinnille boksien parhaassa mahdollisessa äänenpaineessa, huomioi varmasti kaiuttimien vaimennuksen valinnassa käytettävien materiaalien laadun.

Näin vaimennat kaiutinkotelon oikein

Kaiutinkoteloiden oma resonanssi voi johtaa eri taajuuksissa epämiellyttäviin värähtelyihin. Lisäksi kaiutinkalvon takapuoli välittää korkeataajuisia ääniä, jotka kaiuttimen kotelossa tuottavat sointia rikkovia värähtelyjä.

Värähtelevän kaiutinkotelon problematiikkaa esiintyy ennen kaikkea bassoon suuntautuneissa kaiuttimissa. Kaiutinkotelon vaimentamiseksi ja värähtelyjen vähentämiseksi on kaiutinboksin neliömetripainoa lisättävä. Tähän soveltuu optimaalisesti erittäin tehokas aixFOAM-raskasmatto. Siinä on keskimääräistä suurempi neliömetripaino ja liimapinnan avulla se voidaan helposti kiinnittää boksin sisäpuoleen kaiuttimen eristystä varten.

Jos särö syntyy sitä vastoin ääniaaltojen heijastumisesta korkeataajuisella alueella, on kaiuttimien ammattimaisten vaimennusmateriaalien kuten akustiikkavaahtomuovien tai absorbenttien käyttö paras ratkaisu HiFi-kaiuttimissa. Tätä varten joko koko kotelo täytetään akustiikkavanulla tai vaahtomuovipurulla tai kotelon sisäpuoleen liimataan huokoinen ääniabsorbentti. Kaiuttimien eristyksen molemmat vaihtoehdot palvelevat samaa periaatetta: Akustiikkavaahtomuovin muunneltu huokosrakenne imee itseensä akustiset värähtelyt ja muuttaa ne lämmöksi.

Jos kotelo värähtelee ja sen lisäksi sointi on säröistä, voidaan samanaikaisesti käyttää tärinäntorjuntamattoja ja äänieristemattoja. Yhdistelmä on mahdollinen myös ennaltaehkäisevästi, sillä sointi itsessään ei high-end-kaiuttimissa saa negatiivista vaikutusta siitä. Rasittavat jälkiparantelutyöt voidaan näin boksien äänieristyksessä välttää heti alusta lähtien.

HiFi-rakennussarjalla itse rakennetun kaiutinkotelon vaimennus

Jokaisen HiFi-innostuneen nikkaroijan täydellinen unelma on kaiuttimen rakentaminen itse HiFi-boksien rakennussarjasta. Muutamat menevät niin pitkälle, että rakentavat koko kaiutinkotelon alusta asti itse. Optimaalisen toiston takaamiseksi ei vaimennusta saisi laiminlyödä sen enempää esivalmistetussa kaiutinrakennussarjassa kuin sataprosenttisesti itse rakennettavassa kotelossa.

Kyseessä olevaan kaiuttimeen sopiva kotelon vaimennus ja sopiva vaimennusmateriaali estävät tehokkaasti läpäisyääntä ja kotelovärähtelyjä. Kotelon sisäseinien verhous kaiutinvaimennusmatolla vähentää runkoääntä ja estää äänen läpäisyä ulospäin. Myös kaiuttimen pohjan eristys on kaiun välttämiseksi tarpeellista. Kaiku saattaisi osua kalvon takapuoleen ja tällä tavoin toistua tahattomasti.

Jos kaiutinta itse rakentaessaan käyttää bassorefleksiputkia, tulisi yleisesti käyttää akustiikkalevyjä, sillä muissa täyttöaineissa ajan mittaan ulospäin tapahtuvaa kerääntymistä tuskin pystytään estämään. Torvien ja suotimien käyttö, millä äänensäteilyä sidotaan ja siten lisätään kaiuttimen äänenpainetta, on mahdollista vain tarpeeksi suuressa kotelossa. Suuret kotelot ovat kuitenkin värähtelyyn taipuvaisia ja sen välttämiseksi ne on vaimennettava asianmukaisesti.

aixFOAM-ääniabsorbentit - onko sinulla vielä kysymyksiä?

Tiimimme vastaa mielellään kysymyksiisi. Puhelinnumeromme on ylhäällä oikealla. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen sales@aixfoam.com.